reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Apropo wpadek kuchennych to przypomnialo mi sie jak kiedys robilam barszcz na swieta i chcialam go przecedzic. A wiec wstawilam sitko do zlewu i dawaj barszcz przelalam! Zostalam z warzywami, a barszcz poszedl w rury!:-D Slowo daje, ze nie wiem o czym ja wtedy myslalam ale malo sie nie poryczalam ze zlosci! A taki byl dobry...:-D

A teraz jakis mi taki skondensowany troche za bardzo wyszedl, az gesty...:eek:

reklama
Misia :-D:-D:-D
A ja robie krokiety juz 3.5h nie wiem co mnie opętało, tyle czasu to zabiera, a przed chwilą Eryk zaczął mi pomagac, to będe robić 2 razy dłużej
M mam juz dosc, bo musi Emki cały czas pilnowac, i juz przeklina te krokiety, mam nadzieje, ze chociaz pyszne wyjda
oki uciekam bo siie spalą

Apropo wpadek kuchennych to przypomnialo mi sie jak kiedys robilam barszcz na swieta i chcialam go przecedzic. A wiec wstawilam sitko do zlewu i dawaj barszcz przelalam! Zostalam z warzywami, a barszcz poszedl w rury!:-D Slowo daje, ze nie wiem o czym ja wtedy myslalam ale malo sie nie poryczalam ze zlosci! A taki byl dobry...:-D

A teraz jakis mi taki skondensowany troche za bardzo wyszedl, az gesty...:eek:
:-):-):-)caly czas myslalam zeby tak nie zrobic,bo tez potrafie:tak:a tu i tak wyladowal w rurach:eek:A mowie/pisze makowce bo dziewczyny(nie pamietam ktora)wrzucily przepis(swietny z reszta,bo nawet mi sie udaly) z ktorego wychodza trzy.Pyszne,juz probowalam oczywiscie:-Da jeszcze nie polukrowane:zawstydzona/y:
Dzizas jak fajnie miec tyle pieniazkow na koncie-mezus dwie wypladki tradycyjnie przed swietami,ja juz maternity dostalam:-):-)Ciesze sie jakby bylo z czego-dzis rent do zaplaty wiec stopnieje sumka,a po swietach juz pewnie jedynie wzmianka na statemencie zostanie..:-)kurcze nie wiem gdzie tu uderzyc na te wyprzedaze bo z naszym dzieckiem to trza miec wszystko zaplanowane jesli chce sie cokolwiek kupic-no way zeby lazic i poszukiwac. A ja musze sobie cos na chrzciny sprawic,bo moja szafa bedzie pewnie do uzytku dopiero za kilka miesiaczkow..A. pojdzie w jasnym gajerku,a co tam.Nie chce nam sie kolejnego kupowac-ma 3jasne, z czego z 2ch wyrosl:eek:patrz: przytyl;-)A to i tak polgodzinna ceremonia wiec nie ma co szalec
moniadan-powodzenia przy krokietach.Ja do dzis czuje olej w powietrzu,jeszcze karpiem dobawilam:szok:ale wole wachac niz wietrzyc i marznac :rofl2:
moja mama jest mistrzynia zabobonow..oprocz tekstu z chrztem i spaniem anielskim po,przerabialam juz wszelkie zauroczenia mego dziecka przez wizytujacych znajomych i rozne inne dziwne rzeczy,ze nie wspomne o przechodzeniu pod barierka itp.Byla u mnie jak bylam w ciazy i upominala na kazdym kroku:tak::-DRaz gdy sie juz schylalam zeby przejsc pod jakims ogrodzeniem tak mnie wystraszyła krzykiem 'nie przechodz' ze sobie guza z wrazenia nabilam:eek:Wg mamy nawet siedzenie przy kompie szkodzi dziecku:tak::rofl2:-złe promieniowanie.Dobrze ze mi komórki nie zabrala:-D

Ostatnia edycja:
Witam!!
Misia gratuluje!!!
Agusiek fajnie ze macie sniezek w Polsce- Wesolych Swiat Ci zycze;-)

Makowce gotowe,ser na sernik gotowy....maly przed chwila zasnal a ja spadam piec ten sernik.....dzis jakis marudny i tylko chce na rece albo zeby sie z nim bawic:confused2:

Warzywa na salatki mi sie pichca,sledzie sie mocza......barszcz to chyba jutro ugotuje;-)

No to spadam....

no Kochane-jestem pod ogromniachnym wrażeniem...W porównaniu do Was to ja leniwa d..a jestem-większą część dnia spędziłam latając po sklepach(nie radzę-masakra:sorry:).Ale też już nie próżnuję i kapucha na gołąbki się robi,bigosa skończony,rybka po grecku też...Zaraz warzywka na sałatkę wstawię i za serniczek się zabiorę i może jeszcze makowiec...Barszcz jutro-z torebki...Wiem-wstyd,ale ja zup gotować nie potrafię i się ratuję czym się da:eek:
Uciekam-skorzystam,że J jeszcze do sklepu bryknął i zapakuję mu prez4enty:-):tak:.Powodzenia zatem wszystkim walczącym Paniom-niech moc będzie z Wami:-D

Nigdy więcej krokietów 5 godzin robiłam, oczy mnie szczypia od dymu, M sobie pojechał na miasto, kupic prezent, bo już miał dość :sorry:
Wyszło mi 27sztuk i nawet nie mam siły żeby sprobowac czy dobre

Frog zakupy wczoraj udane ale tylko dla mnie, bo w koncu nie kupiłam nic dla M , tylko dla siebie kozaczki i krem Vichy :cool2:
Pauletta fajnie, że kupiłas kurtke dla M i że mu się podoba, widziałam jak Ci zalezalo aby mu coś kupic ;-)
Jeszcze sernik mam dzis robić, ale niech ktos najpierw ten bajzelek posprząta :cool:

no juz prawi koniec .............hehehhe ciasto upieczone ,krokiety zrobione,galareta sie studzi w miseczkach no i jeszcze mnie naszło zeby zrobic pieczen z miesa mielonego!!!!!ryba i barszczyk jutro!!!!bo juz nie mam sił nogi mi wchodza nie powiem gdzie:tak::eek::eek:jestem z siebie dumna ze mi wyszło ciasto a to pewnie dlatego ze trzymalyscie kciuki!!!!!!!!!!:-D:-D:tak::tak:

Julia28 jak ty to zrobiłas wszystko w jeden dzien, ja te krokiety serio 5h robiłam :eek:

Co do wody, to ja uzywałam mineralnej, ale miała za duzo osadu i teraz to kranówę ale filtrowaną i w ogole po akcji z ołowiem wszystko na filtrowanej robie,
ostatnio mówili, ze w basenach w Australii jest lepsza woda niz w Irlandii w kranach :szok:

Julia28 jak ty to zrobiłas wszystko w jeden dzien, ja te krokiety serio 5h robiłam :eek:

Co do wody, to ja uzywałam mineralnej, ale miała za duzo osadu i teraz to kranówę ale filtrowaną i w ogole po akcji z ołowiem wszystko na filtrowanej robie,
ostatnio mówili, ze w basenach w Australii jest lepsza woda niz w Irlandii w kranach :szok:
ja sama nie wiem chyba dostalam pałera!!!!!!!!!nie moge dzis na tyłku usiedziec!!!!!!robie juz od 8 ranoooooooo i mam jeszcze tyle werwy ze chyba posprztam jeszcze na cacy!!!!

reklama
A kurcze juz sie zegnalam ale jakos nie moge tak usiedziec bez zarzenia tutaj.Ja dzis robilam karpatke bo musi by(haha jak na wielkanoc hih)ale makowca nie moge jesc bo mi szkodzi ostatnio ,sama nie wiem czemu bardzo sie zle czuje po makowcu,mam problemy rzoladkowe.Z torta zrezygnowlama bo mi sie poprostu nie chcialo.Sernik robi zawsze J bo ja nie cierpie sernika wiec on po swojemu sam sobie piecze.Jeszcze dzis barszcz zrobie,czekam na pora bom zapomnaila wczoraj i git.Jutro tylko salatka,ogarniecie ostatnie chalupy i w koncu wypoczynek i swietowanie.aa jeszcze prezenty musze zapakowac ups.

Do góry