reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam!
A u nas masakra, wszyscy zakatarzeni, jest coraz gorzej, Emma w nocy obudziła się z wrzaskiem o 1 i nie umielismy jej uspokic przez godzinę, az cud że Eryk sie nie obudził w tym halasie
W końcu dalismy jej calpol i jakos zasnęla, do rana budziła sie jeszcze 3 razy ale zasnęła szybko po mleku, a dzis od rana znów wrzask i cały dzien 100% uwagi, juz mielismy dosc z M i robilismy dyzury co 15 min raz ja raz on, bo serio nei dało sie nic zrobic :-( ma straszny katar, ja też mam nochal czerwony jak Rudolf
Wieczorem położylismy ja spac i znów ryk :wściekła/y: nie umie zasnąc, nie wiem juz co jest grane, jeszcze nigdy nie poszła tak poźno spac, lezy już godzinę w łóżeczku, co chwilę przekreca sie na brzuch i ryczy :-(
M poszedł do niej i jej spiewa i próbuje ja uspac
Zakupy nie zrobione, jedynie trochę udało mi sie posprzatac

o M zszedł na doł i mówi ze Emma nie chciała jeszcze spac, musiała sie jeszcze troche pobawic, :szok: no szok, co sie dzieje z tymi dzieciakami, telepatycznie z Alem sie zgadała czy co ;-)
Didi szczęśliwego lotu odezwij sie jak dolecicie
Idę połozyc Eryka spac, musze go pochwalic ze jzu dwie noce zasnąl sam :tak:

reklama
jeje ale tu pustki.Mamunie mam pytanko_Od 4 miesiecy przyjmuje witaminy Pregnaplan i one sa odrazu z odppowiednia dawka kwasu foliowego.Po trzech miesiacach chce zmienic witaminy na te bez kwasu,powiedzcie mi na jakie?

Ja do 4 miesiaca bralam kwas foliowy a pozniej przeszlam na tutajsze witaminy PRONATAL 18 witamin + kwas foliowy(ale zmniejszona dawka) moj lekarz powiedzial mi ze kwas foliowy jest najwaznijszy do 3 -4 miesiaca aby uniknac wad cewy nerwowej plodu.Naszukalam sie bez kwasu i takich nie znalazlam, a taka dawka kwasu jest ok. Te witaminki ktore kupilam mozna zazywac przed ,podczas i nawet w czasie karmienia. Wiec odstawilam kwas foliowy a zaczalam lykac te witaminki ,biore je do tej pory Kupilam je w Bootsie, ale pewnie w kazdej aptece beda.

Moniadan kurcze to nie wesoło.
A masz fridę do odciągania glutków?
U mnie sprawdziła się rewelacyjnie. :sorry:
A Emma dorasta,kurcze już ponad 7 miesięcy to poważny wiek,co będzie z kurami chodzic spac ;-):-D
Gratki dla Eryka.A wcześniej zasypiał z Wami,czy jak?

Moje też już chrapią.
Jutro przylatuje moja szwagierka z rodziną :confused2:
Ja jeszcze podłogi zetrę,doprasuje dziesiejsze pranie i fajrant.

Mój m też chory,podle się czuje,ale na siłe chce krokiety zrobic :eek:
Mówię mu,że ja to zrobię to się uparł i tyle :szok:

Witam dziewczynki.
My wlasnie ubieramy choinke,a ja latam z gory na dol,bo moje dziecko co chwile budzi sie z krzykiem.Ale to chyba wina dzisiejszej szczepionki-caly dzien bylo dobrze a teraz sie zaczelo.Chyba mamy nocke z glowy:-(A od jutra przychodza pomocnicy od pichcenia swiatecznych potraw:tak:

hejka
ja na sekunde
makowce popieczone..teraz koncowka pakowania ...Piortek wlasnie dzwonil do citylinka jak wygladaja drogi i czy autobusy nie maja opuznien i jest ok a juz balismy sie ze bedziemy musieli jechac 3 h wczesniej

a wiec kochane
Zdrowych pogodnych Świąt ..bogatego gwiazdora i spelnienia marzen..

wiecej chyba nie napisze bo rycze..;-)

dam znac jak bede na miejscu mozliwe ze Moniadan zaatakuje Cie smskiem

reklama
Didi atakuj koniecznie :tak:
Anineczko mam fride, ale jakos te glutki nei chciały wyjść, poza tym ona ma raczej mokry katar i tak co chwile woda wylatuje, a jak jej wycieram, czy próbuje frida to jest wrzask na 100 decybeli
Eryk wczesniej zasypiał przy nas, musislismy czekac w jego pokoju w łózku obok niego az zasnie, jak zasnąl to juz spoko cala noc śpi, tylko to usypianie meczące czasami, a ostatnio mam sposób, zrobilismy pudełko dla wóżki, ktora daje prezenty gdy nie widzi mamusi ani tatusia w łóżku :-) i zadziałało
ale dzis prosił, żebym została i wiecie jaki kochany byl, lezymy tak razem i nic sie nie odzywamy i on nagle mnie dotyka po plecach i przykrywa mnie kołdrą i mowi, przykrywam cie, a po chwili przytule cie, żebys sie nie bała
Mówię wam to jest taka miłośc syneczka do mamusi :-D
Nawet sobie pomyślałam o Misi zeby wytrwała w tych ciezkoch momentach własnei dla takich momentow, jak dziecko sie przytula i mówi jak bardzo nas kocha
Miska i w ogole nie rycz tyle ;-) szkoda ze BrzydUla sie konczy :-(
ale głodna jestem, M kanapki robi

Do góry