reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Cze, dziewczyny ..jestem tu nowa.
Mam pytanie do anineczka z Tuam
W jednym z twoich postow znalazlam informacje o internecie z Irish Broadband ktory posiadasz.
Obecnie mieszkam w Galway ale w ciagu miesiaca przenosze sie do Tuam. Mam teraz internet wlasnie z Irish broadband ale droga radiowa, na ich stronie wyczytalam ze maja internet w Tuam ale wykorzystujacy linie telefoniczna. Pakiet ktory mnie u nich intersuje to 39 euro. Czy oprocz tego musze tez zalozyc telefon ? (ile to kosztuje i jak dlugo trwa) Czy sa jeszcze jakies oplaty abonamentowe za ten telefon?

reklama
siemanko laski

a wiec co do oleju opalowego to odbywa sie tak :D dzwonicie to firmy ktora rozwozi olej ..umawiacie sie z nimi na dzien jaki chcecie oni przyjezdzaja i tankuja przez wielki waz do zbiornika my jak mieszkalismy z znajomymi i tankowalisy za 200 to wystarczalo na dlugo ale wszystko zalezy jak cieplo chcecie miec i jak czesto bedzie zalanczal wam sie piec na grzaniea wszystko zalezne od tego jak ustawicie sobie termostat w tak owym piecu :D

Cze, dziewczyny ..jestem tu nowa.
Mam pytanie do anineczka z Tuam
W jednym z twoich postow znalazlam informacje o internecie z Irish Broadband ktory posiadasz.
Obecnie mieszkam w Galway ale w ciagu miesiaca przenosze sie do Tuam. Mam teraz internet wlasnie z Irish broadband ale droga radiowa, na ich stronie wyczytalam ze maja internet w Tuam ale wykorzystujacy linie telefoniczna. Pakiet ktory mnie u nich intersuje to 39 euro. Czy oprocz tego musze tez zalozyc telefon ? (ile to kosztuje i jak dlugo trwa) Czy sa jeszcze jakies oplaty abonamentowe za ten telefon?
dzanus trosze chyba zle przeczytalas ;-)
Mialam Irish broadband w Galway i bylam strasznie niezadowolona z tego dostawcy :no:
Teraz mamy Ericom. Placimy 85 euro na 2 miesiace i w tym mamy telefon.
Ale jezeli pisza,ze wykorzystuja linie telefoniczna to chyba trzeba zalozyc ta linie. Tutaj prosperuje tylko eircom :tak:

Rosania u nas zlobki kosztuja okolo 150 euro na tydzien. No i jeszcze trzeba znalezc taki zlobek w ktorym maja wolne miejsca. Ja caly czas mam watpiwosci co do zlobka no ale do pracy tez by sie juz poszlo... hmmm Tylko drogo to dosc. Martwi mnie tez to ze w weekendy nieczynne itd a przeciez praca moze byc rozna no i jak trafi ze bede pracowala ja i maz to co....???? ech babcia by sie przydala.

Hej dziewczyny ja znowu z pytankiem jest tu cos na biegunke dla dzieci malych maz byl w aptece i powiedzieli mu ze dopiero od 12 lat sa leki a moje maluchy chyab cos zlapaly a zapas z Polski jeszcze nie dotarl.Poradzcie

Hej dziewczyny ja znowu z pytankiem jest tu cos na biegunke dla dzieci malych maz byl w aptece i powiedzieli mu ze dopiero od 12 lat sa leki a moje maluchy chyab cos zlapaly a zapas z Polski jeszcze nie dotarl.Poradzcie
Iwka nie poradze, bo zawsze mam smecte z polski lub lakcid.
Kurcze nie mam pojecia.:no:

W dodatku jeszcze nie mamy telewizji bo jeszcze nie założyliśmy i czuje się jak w epoce kamienia łupanego bez porządnego neta i tv.
Chcemy aby rodzina nam przysłała polsat cyfrowy, czy któraś z Was też ma polską tv w domu? Chcieliśmy zakupićtu cyfre ale chcą koło 300e ale w tym jest juz roczny abonament tylko oni coś tam gadają ze potem juz nic nie będziemy płacić bo dadzą nam coś i już się nie płaci za abonament. Ale jakoś nie wierze ze mozna tak zrobić i boję sie że ktoś nas wykiwa i potem będziemy musieli płacić.
Może któraś z Was mi coś napisać na ten temat?
My mamy cyfre+ ale kupilismy ja w pl i moi rodzice oplacaja nam abonament w Pl,mysle,ze to najbezpieczniejszy sposob.
Pozniej ja sie rozliczam z rodzicami :tak:

siemanko wieczorowa pora

Iwka..jak chcesz moge wyslac Tobie 2 saszetki smekty tyko daj adres a wysylam odrazu..a z tego co wiem z doswiadczenia to jest w aptekah taki proszek jak smecta ..ja kupowalam tu malemu tylko kazali mi dac polowe

Salome80 ..jesli chcialabys to ja moge pilnowac Twojego szkraba taniej niz zlobek..bo chce wlasnie wziasc sobie do opieki dziecko ..tylko zalezy kiedy chcialabyc isc do pracy bo ja dopiero moglabym pilnowac od polowy pzdziernika jak wroce z Pl.. bo we wzesnu jedziemy na wakacje no i ja pozniej na egzamin do Pl :D no ale mam nadzieje ze spotkamy sie niebawem bo moja rodzinka wylatuje 1 wrzesnia i juz bede wolna na spotkania :D

didi dziekuje Ci bardzo za ta propozycje. Coz za mila niespodzianka :-):-) Powiem Ci jak sprawa wyglada. Ja tez lece do Polski w pazdzierniku i szczerze mowiac niewiem jak dlugo tam zabawie. A po powrocie dopiero mam zamiar sie wziasc za szukanie pracy. Wiec nie chcialabym Ci blokowac miejsca czy cos ale mam inna propozycje. Bardzo brakuje mi tutaj kogos przy kim moglabym zostawic Natanka tak awaryjnie, rozumiesz? Na zasadzie jak ani ja ani maz nie mozemy itd. Wiec chcialabym zapytac czy w takich sytuacjach moglabym na Ciebie liczyc? Co wiecej chcialabym Ci zaproponowac to samo w odwrotnym kierunku. I co Ty na to?
Jak sie spotakamy to pogadamy i mam nadzieje ze chlopaki sie polubia :-) Bo moj Nati ostatnio troszke bojazliwy sie zrobil :zawstydzona/y:

reklama
Do góry