reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Salome, domek fajny ale ile lat bedziemy budowac to nawet nie mysle. ceny tak powariowaly teraz ze masakra. myslimy ze dobre 5 lat jeszcze tu bedziemy musieli siedziec. poki mam kogos do opieki przy dawidku to moge pracowac, ale jesli nie to juz nie odlozymy tyle, a babcie tez maja swoje zycie i ja to rozumiem. wiec tez marzymy, oby sie powiodlo, czego i wam zycze;-)

Hejka
Fajnie Aga ze budujecie domek gdzies na obrzezach Wroclawia:).No nam tez sie marzy domek ale poki co narazie jeszcze nie,musza maluchy podrosnac abysmy mogli cos odlozyc narazie oni pochlaniaja wszytkie wydatki.
A dziewczyny ja mam pytanko chodzi o chrzest moj maly jeszcze nie chrzczony .Jak sie urodzil to bylismy w Polsce a bez meza nie chialam go chrzcic jakos tak dziwnie przeciez ma tate o nie bylo go w tedy i tak mi bylo nie tak aby chrzcic malego samej.Pomyslelismy ze jak pojedziemy do Polski ale chyba nam sie nie zjedzie na Swieta bo juz bilety sa dosc drogie a ja z moja rodzinka to koszt ok 2500 tys eur wiec raczej se odpuscimy .Za te pieniadze wolimy tu kupic se nowsze i wieksze auto.
Wiec chrzcila ktoras z Was tu malucha jak to wygalda sa Polscy ksieza no ale teraz koszty ile kosztuje chrzest tu i jak to wygalda.Mozecie mi pomoc szulkam wlasnie na necie kontaktu z Polskim ksiedzem tu wiem ze sa polskie msze ale moj maz pracuje w tym czasie i kapa nie mamy jak podjechac.macie jakies informacje na ten temat ?
Pozdrawiamy

iwka nie pomoge niestety w sprawie chrztu bo nic na ten temat niewiem. Jestem tu nowa i nie zdazylam jeszcze pogratulowac Ci tak wspanialej trojeczki. Twoje dzieciaczki sa przeslodkie:-) Pewnie masz c dzien pelne rece roboty, co? Jestes sama czy masz kogos do pomocy?
Aga no tak wlasnie myslalam... no duzo ale przy polskich zarobkach to juz wogole nierealne.

salome80 ja jestem praktycznie sama w domu caly czas z maluchami maz pracuje wiec ja spedzam z nimi wiekszosc czasu dobrze ze dziew juz biegaja to przynajamiej zaliczamy krutkie spacery po osiedlu.Jak nie chodzly to siedzialm wiecznie z nimi w domu jedynie wyjscie na podworko wchodzilo w gre.No juz lepiej jeszcze teraz czas na chodznie z Szymonkiem ale to jeszcze zaczyna dopiero raczkowac a w chdoziku daje se rade maly bradzo dobrze ze dziew za nim uciekaja.No roboty jest bo widamo ale juz powoli lzej bo dziewczyny coraz bradziej samodzilene juz same se zdjedza sniadanko czy obiadek oczywiescie musze je pilnowac ale juz nie musze ich karmic ,jedza jeszcze butle na dobranoc tez same ja zjedza wiec ja mam troszeczke lzej.No ale jeszcze duzo przed nami do nauki jeszcze nocniki czekaja a dziew uciekaja od nich jak tylko widza je.

Iwka wspaniale maluchy i podziwiam cie, bo na pewno duzo pracy pzry malych smykach. moj nalezy do takich co minuty nie usiedzi na dupce. wierci sie szczegolnie ze teraz swiat dopiero poznaje, oj ale mam babcie do pomocy bo ja pracuje i wracam po 17tej.
sama robie pranie prasowanie sprzatanie i zakupy. ona gotuje i bawi dawidka. ja po pracy przejmuje te obowiazki. a najbardziej uwielbiamy kapielke.
maz robi calkiem dlugo, wraca padniety, kiedys pisalam ze mi malo pomaga, ale chyba nie moge wymagac zbyt wiele. chce miec domek, a on w wiekszosci na niego zarabia, wiec jest ok.
uwielbia go i czesto powtarza ze wolalby zostac z nim w domu niz pracowac.

iwka ja chrzcilam tutaj dziecko2 lata temu robilismy po irlandzku w katedrze a 7 mcy temu po polsku podaje ci nr tel do ksiedza polskiego a dajesz co łaska nic nikt nie karze dawac ci pieniedzy na silepogadasz z ksiedzem on ci powie wszystko nr0872928209

reklama
Dziewczyny - poradźcie mi proszę, za 1 mies. wprowadzamy się do naszego nowego domku, mamy tam ogrzewanie na olej, gdzie powinnam się zgłosić? zadzwonić, żeby ktoś przyjechał i uzupełnił olej?. Jak to uzupełnianie się wszystko odbywa?
Dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam!

Do góry