reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hejka
Moniak - wszystkiego najlepszego
hb.gif

Mary_mary - witaj na naszym wątku :happy:
Lubiczanko - tak czułam, że coś namieszałam..:sorry:
Dziękuję za opis miejsc..brzmi przecudnie..jak tylko coś więcej Ci się przypomni to proszę pisz :happy:
Ewelcia - hmm..rozmarzyłam się..delfinki, ocean..uwielbiam wodę, więc takie klimaty mnie kręcą..:happy:
Kina220v - fotel do karmienia fajna sprawa..jak masz możliwość to kup - wygodny mebel zawsze się przyda..szczególnie dla kręgosłupa, który będzie niestety dokuczał..oj będzie...:eek: a ja początkowo karmiłam na leżąco bo kręgosłup wysiadał mi na maksa (dodatkowo skolioza pewnie dodała coś od siebie ;-)) a siedzieć było ciężko (szwy się źle goiły, że nawet na kole siedziałam tylko gdy musiałam) ponadto Patryk spał ze mną - było mi dużo łatwiej niż wstawać co chwilę.. Obyłam się bez fotela do karmienia ale taki bujany to z pewnością rewelacja - nawet jeśli się nie karmi...:happy:
Anineczko - lustro na sznurówce..dobre :-D ale fajnie że masz podwójną funkcję..mi aż tak bardzo nie jest potrzebne ale będę czatować na podobną promocję...:tak:
Julia28 - ja jestem anty telewizorom..więc tym bardziej w dziecięcym pokoju jestem na NIE. Ostatnio nawet landlordowi powiedzieliśmy by sobie wziął tv bo nie chcemy płacić za telewizor skoro go nie oglądamy..heh..przyjechał jeszcze tego samego dnia :szok: chociaż opłatę za tv mieliśmy do końca miesiąca..no ale kit z nim..:-p

Co do wit.D...do jakiego wieku się ją podaje?

reklama
Joann wklejam Ci :
Do kiedy podawać witaminę D3?
Zapotrzebowanie na witaminę D jest zmienne i zależy od tempa wzrostu dziecka. Dodatkowo zaleca się ją podawać tylko w pierwszym roku życia, ponieważ dieta niemowląt w tym wieku jest bardzo uboga w witaminę D. Starsze dzieci zwykle nie wymagają już dodatkowej suplementacji, pod warunkiem, że mają normalną dietę i prawidłowe wchłanianie, a także zdrowe nerki i wątrobę.

Czyli przez pierwszy rok.Chyba, ze lekarz zaleci inaczej.

witam;-)

dziewczyny chyba poszły wcześniej spać bo nie miałam co czytać:sorry:
mojemu synciowi krostki schodzą więc chyba mleczko mu pasuje:-)pierwszy raz :-)budził sie tylko na jedzonko i nie chciał sobie gadać tylko zjadł i spał:-):tak:

miłego dnia:cool2:

Witam się migusiem!!!
Noc dzisiaj miałam koszmarną-od 24 wstawałam średnio co50,60 minutdo Danielka(a w międzyczasie 2 razy do Dadzi).I teraz też już jęczy,a jadł 20minut temu...Mam jednak ogromniachną nadzieję,że to taki jednorazowy kryzysik mojego dziecięcia.Najważnejsze to dobre nastawienie.Dziś postanowiłam pobuszować w sklepach w poszukiwaniu tego tv dla J i przy okazji zacznę kupować dla Maluszków coś ,żeby pod choinką mogli znalezć:tak::-)
Uciekam,bo jęki się nasilają
Joannn-napiszę,z pewnością cosik jeszcze dodam:tak:
Miłego dnia drogie Dziewczynki

Witam po długiej nieobecności:-D
ale ja za Wami tęskniłam:-);-). Nawet nie próbuję Was nadrabiać, ale teraz będę na bieżąco. Podłaczyliśmy neta u teściów:-D:tak:.

Lot minął nam bezproblemowo, Ania była grzeczna jak aniołek, odprawa super. Wózek dostał dwie nalepki. W Polsce zapanowała zima, biało i mroźno. Ania przez kilka dni musiała się przyzwyczajać do zmiany miejsca i natłoku ludzi w swoim otoczeniu:-D:-D:-D. Wszyscy się nią zachwycają. Coraz mądrzejsze to moje maleństwo. Mykam na razie, bo mała się obudziła

Dzień dobry!
Piękna dziś pogoda,więc mam zamiar zaliczyć z Radkiem wizytę u koleżanki,piechtą jakieś 45 min.:eek:,ale damy radę:tak:A w ogóle to pogoda w necie na jutro przewiduje 4st. i opady deszczu i śniegu:szok:No,ciekawe czy się sprawdzi:sorry:
asienka_r:Welcome back:happy:
Dobrze,że lot przebiegł bezproblemowo:tak:
Idę pomidorówkę pichcić:-p
Lubicznko,chyba nie przeczytałaś wczorajszego mojego posta na temat osób urodzonych 18 grudnia:sorry:

Dzień dobry:-) wszystkie chyba już pochłoniete świętami tak tu cicho :sorry: synek zreflektował się za wczorajszą nockę i dzisiaj całą spędził u siebie w pokoju przyszedł do mnie dopiero o 9 rano :tak: z ty że ja od 7:30 powstrzymywałam się by nie pójść do niego i sprawdzić czy wszystko gra :eek: ale okazało się że mój P to zrobił przed wyjściem do pracy ;-) zmykam muszę ogarnąć chatę i dokończyć bigos może i za pierogi się zabiorę:tak:

reklama
Do góry