reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Dzień dobry:-)

Wczoraj wypisałam 7 kart świątecznych. W tym roku wysyłamy kartki ze zdjeciem chłopaków przy choince;-)

My w tym roku odpuściliśmy sobie z prezentami dla siebie. W planach był Samsung LED 46", ale trudno... poczeka;-) Mam nadzieję, że w nowym roku czeka na nas nowa praca i kursy, więc będzie mogli sobie pozwolić na więcej:tak:

Dzisiaj robię farsz na pierogi z kapustą i grzybami i zaczynam lepienie, a potem do zamrażalnika, jutro bigos, w piątek pierniczki, a reszta to dopiero w środę i czwartek. Także poniedziałek i wtorek mam na generalne porządki, typu odkurzanie, kurze i łazienki. Mam nadzieję, że do czwartku nie nabrudzi się zbytnio i nie będę musiała jeszcze się skupiać na sprzątaniu, choć pewnie odkurzanie i kurze będą czekały:sorry2: Mam nadzieję, że ta organizacja wypali:-p
Trochę się obawiam jak mi to wszystko wyjdzie, bo większość robię sama pierwszy raz:surprised: Na szczęście aż tak źle to chyba nie będzie, bo mam z 3 karteczki zapisane, co plauje i czego jeszcze potrzebuje;-) Tak żeby w tym całym zamieszaniu z dwójką dzieci nie zapomnieć o niczym:-D Może nawet zrobię sobie taki tort urodzinowy:
Tort makowy z kremem z białej czekolady
I mam ochotę zrobić taki sernik, zamiast tradycyjnego;-)
Migdałowy sernik z Amaretto

Teraz to ja jeszcze lecę skończyć ostatnie dwa okna na dole;-)

Miłego dnia:-)

reklama
Tichonek-doczytałam,doczytałam.Dlategóż też podkreśliłam,że koziorożce z15-go stycznia na głowę biją strzelce z 18-go grudnia z podkreśleniem,że tą męską część.oro Ty jesteś z owego 18-go to nie będę psać,że Ciebie biję:tak::-D(chybaże jakąś rózeczką;-):-D)
Wolfia-przepis na tego makowczyka bardzo mi się spodobał i dodałam go do ulubionych:tak::-).Dzięki,że wkleiłaś linka
A ja dziś dobrej passy ciąg dalszy mam(pomijając noc:eek:)-kupiłam dla Dadzi taki domek dla barbi z autem-na pudle była cena(promocyjna)39.90(nad czym się zastanawiać)a pani przy kasie mi policzyła 29.90!!!Dawidkowi kupiłam tor hot whealls z rekinem(wymarzony),który kosztował zaledwie 15e!!!(przed mikołajem dwa razy tyle)i może za sprawą mojego dobrego"duszka"kupię dziś ten tv J na urodziny-oczywiście Martę mam na myśli(i co ja bym bez Ciebie zrobiła?):-D.
Uciekam i do potem:happy:

siemanko

witam sie z wami..napisze szybciutko co iu nas..a wiec tak Ewka juz prawie ok.katar malusienki ledwo ledwo
Albert mozna powiedziec lepiej ale od wczoraj ma katarzysko i zatkany nos na maxa... goraczkuje nadal od czsu do czasu..apetytu zero ..ale cos tam skubnie jak ptaszek..dzisiaj na sniadanie wciznelam w niego kilka lyzek kislu...no i 2 lyzeczki ryzo i to byloby na tyle no ale musi miec cos na zoladku...oslabiony ale coz chory najwazniejsze ze pije i do bardzo duzo

duzy chlopiec popedzil do miasta on to dobrze sie czuje nawet jak na antybiotyku

no a ja wczoraj na miescie...i u kosmetyczki ..po raz 2 depilacja calych nozek woskiem i regulacja brwi..nozki ekspresem szybciej niz za 1 razem i prawie bezbolesnie...hehe

co do swiat to ja nic nie robie bo lecimy do kolezanki jak juz pisalam a ona juz ma bigos...dzisiaj leczo robi..jak przylece do niej robimy pierogi i krokiety...a no i ona juz rybe po grecku zrobi i cos tam jeszcze ja jedyne co zabieram to rolade makowa ktora bede piekla w poniedzialek :)

ok.lece sprzatac poki dzieciaki zasnely..mala dzemka a Albert odpoczywa bo duzo spi ostatnio ale to dobrze niech zbiera sily

Dzien Dobry!
Alez dzis mrozno;-)
Heh jak sie pogoda sprawdzi i to moze bialo na swieta bedziemy miec:cool2: w co watpie oczywiscie

Jola udanej wizyty!!

Ooo maly juz sie wyspal........spal 25min:shocked2: lece

Cześć dziewczyny.
Widzę że przygotowania świąteczne aż wrą ;-)No ja praktycznie porządki porobiłam ale kurze na pewno mnie nie ominą i przed sama wigilia bedę latać ze scierką. Wigilie spędzamy w tym roku w trójke więc onośnie potraw mam spokój jakaś zupka grzybowa, sałatka; rybki i tyle nam akurat to wystarczy. Natomiast na sylwestra to nie powiem bo będe musiała już coś się wiecej wykazać idziemy do znajomych więc kuchnia będzie wrzeć.
Didi ty to się masz ach że to chorubsko musiało do Was przyjść
Lubiczanko to tv to wręcz wypasiony prezent szalejesz ale co to za gwiazdka bez bezcennych uśmiechów
Wolfia super zdjęcie. Jak taką kartke można zrobić samemu? czy poprostu dołanczalas zdjecie do zyczen swiatecznych
Jola 24 to juz nie dlugo i dzidzius na swiat zawita. Mam nadzieje ze wizyta bedzie pomyslna i ze jest wszystko w porzadku z malenstwem.
asienko_r miło Cię znów widzieć. Korzystaj ze swobody półki mozesz i polki wszyscy sa chetni do zajmowania się malutka.
No to tyle na razie zajrze tu później

Cześć dziewczyny.
Widzę że przygotowania świąteczne aż wrą ;-)No ja praktycznie porządki porobiłam ale kurze na pewno mnie nie ominą i przed sama wigilia bedę latać ze scierką. Wigilie spędzamy w tym roku w trójke więc onośnie potraw mam spokój jakaś zupka grzybowa, sałatka; rybki i tyle nam akurat to wystarczy. Natomiast na sylwestra to nie powiem bo będe musiała już coś się wiecej wykazać idziemy do znajomych więc kuchnia będzie wrzeć.
Didi ty to się masz ach że to chorubsko musiało do Was przyjść
Lubiczanko to tv to wręcz wypasiony prezent szalejesz ale co to za gwiazdka bez bezcennych uśmiechów
Wolfia super zdjęcie. Jak taką kartke można zrobić samemu? czy poprostu dołanczalas zdjecie do zyczen swiatecznych
Jola 24 to juz nie dlugo i dzidzius na swiat zawita. Mam nadzieje ze wizyta bedzie pomyslna i ze jest wszystko w porzadku z malenstwem.
asienko_r miło Cię znów widzieć. Korzystaj ze swobody półki mozesz i polki wszyscy sa chetni do zajmowania się malutka.
No to tyle na razie zajrze tu później
Kochana-niestety to nie prezent świąteczny,ale urodzinowy(niestety,bo miłabym już z głowy,a tak bladego pojęcia nie mam)
Ale Ci dobrze z sylwestrem.My zapewne będziemy się kisić w domku:-(.Ba .dzieci pójdą spać,a ja z J zamęczymy telewizor(o ile Danielek nam na to pozwoli)

Karolina ja mam w domu drukarme do zdjec ale mam akurat zwykly papier i drukowalam Szymona zdjecia na tym zwyklym i po jednym dolaczalam do kartek swiatecznych ale jest taki papier jak widokowka i na nim sie drukuje i gotowe;-):-)

Wolfia a fotka sliczna:-).
narobilas mi ochoty na ten torcik z makiem.....uwielbiam makowce.....

A wlasnie ma ktos jakis fajny przepis na makowiec,moze byc rolada ( instrukcje od razu prosze) nigdy nie robilam,albo na jakims ciescie lanym,zaki zwykly makowiec.......jeli macie do wrzuccie na odpowiedni watek......

a ja jestem wściekła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dostalismy mandat, że nie zapłacilismy jak jechalismy przez M50 w Dublinie, do Ikei
Kurde nie wiedzielismy ze się płaci, a dzis przyszlo upomnienie i to jeszcze na stary dom i z agencji nam ktos przywióżł , przysłane 27 pażdz ze mamy do zapłaty dwa razy po 47e :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: alez jestem wkurzona, skąd mogłam wiedziec ze to sie przez neta płaci, cholera, nie mogli jakiegos listu wczesniej przysłac, a nie odrazu taka kara wysoka

reklama
Moniadam jak przyszlo na stary adres to podejrzewam ze to nie jest pierwszy list......nie wiem jak jest teraz bo dawno nie jechalismy autostrada ale jeszcze na [pocztku tego roku przysylali list ile masz zaplacic.....( 3 euro w jedna strone) jak nie zaplacisz tego w terminie przysylaja kolejny list z kwota do zaplaty 12 euro czyli razy 2 i znow masz jakis czas na zaplate z tego........widze ze u Was naroslo sporo.....
U nas bylo tak ze kupilismy samochod w lutym od znajomego i nam przyszlo zeby zaplacic 12e za autostrade za 21 grudnia ale my ten samochod dopiero co nabylismy i moj m tam dzwonil i odkrecal to....... i okazalo sie ze wszystko sie zgadza a nie trzeba nic placic.......

Do góry