reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hey dziewczyny!

Ja sie czuje dzis lepiej, ale bardzo mnie szyja boli, ledwo krece glowa. Nasprzatalam sie dzis jak glupia, caly dol wyszorowany, gore zostawilam na jutro.

Witam nowa mamusie!

kamcia ja tez robie krokiety,chyba jutro sie za nie wreszcie zabiore. Zrobie z samym mieskiem. Zawsze robilam z kapustka, ale i bigos i pierogi jeszcze, wiec tym razem krokiety beda bez kapusty.Nie moze w kazdej potrawie byc przeciez :-)

marcysia jak to czytasz i masz meza w domu, to wpadajcie, nie widzialas jeszcze mojej choinki :-)

reklama
Witam sie i ja- lepiej pózno niż :sorry: Nie zeby mnie pochłonęły świateczne przygotowania:confused2: bo my w tak jak i misia83_83 bedziemy sami- tzn ze sobą:-D ja , sznowny i dziewczynki- zatem szykowania wielkiego nie bedzie- chociaz i tak jest co robic. Choinka pięknie świeci i nawet ku mojemu zaskoczeniu Nikola się do niej nie dobiera- pewnie wystarczy jej moj wzrok kiedy jest w poblizu owego drzewka:cool2::-D

anineczka się normalnie nie moge wypowiedziec na tych .....znaczy na sytuacje, ktora was spotkała- cala moja wypowiedz byłaby usunieta ze względu na cenzure :cool2: a zadne normane słowa nie przychodza mi do głowy teraz:eek:;-) wiem ,ze dasz rade jednak i Twoje będzie na wierzchu:-p

wiesienka123 chwal sie chwal jak jest czym:tak: chyba nas obie świeta zaskoczą jak zima w Polsce drogowców:-D nie no zartuje- tez się biorę...od kiedys tam:-D

lubiczanko i MartoF i my mielismy własnie takie własnorecznie przez nas robione (znaczy przez komp i drukarke) zaproszenia na chrzest Niki. Very gód ajdija:-D:tak:

julia28 no moja Martysia (lat 8 ) nie ma telewizora u siebie w pokoju...i tak nawet ten w pokoju duzym jej ograniczam.Nie zebym jakimś katem była,ale ma serio tyle nauki dajmy na to w polskiej szkole, do tego lektura juz i jeszcze sobie ksiązki biblioteki każe wypozyczac- takze jak jest program który ją interesi to i owszem,ale po co ma bez sensu sie byczyc z pilotem w reku i skakac po kanałach ;-) ale to oczywiscie tylko i wyłącznie moje zdanie.

gastone cos mi tu niespodzianką pachnie:-p taką piękną :rolleyes2: CUDowną nawet ;-) oby :tak:

Tichonku jak sie Radzio miewa? lepiej mu ?do świat na pewno wydobrzeje:tak:

I co? ciemno juz, kawka jakaś by się zdała i .... trza by coś moze zrobic juz ,ale co:eek: bigos- w piatek sobie zaplanowalam.... serniczek upieke ale to tez w przyszlym tygodniu dopiero...grzybowa tez nie czas na nia jeszcze:-D karp w dzien wigilii...

A tak przy okazji to nie mogę znalezc nigdzie suszu na kompot :eek: wiem,wiem nie lubicie ,ale my owszem- po obzarstwie jest on cudownym :"lekiem" .W polskim/ruskim sklepie nie ma- trza sie gdzies bryknąc po to do centrum pewnie.
ehhh...

No to oby Wam się poukładało wszytsko tak jak sobie poplanowałyście;-)

Do miłego..

Hej dziewczyny!
Mam pytanie, znacie może jakiegoś dobrego fryzjera w okolicach Navan?? zarosłam straszecznie, i przydała by mi się jakaś nowa fryzurka :-)

a tu mały dowód jazdy Olivierka:)

Załączniki

• Zdjęcie0autko58.jpg
    Zdjęcie0autko58.jpg
    49,1 KB · Wyświetleń: 34
Ello kobietki

Melduje ze zyje i walcze dzielnie z ablaganem w domu, jeszcze nie mam choinki bo nie mam gdzie jej postawiac, juz sie powoli wkurzam ze sie za to wzielismy ale na szczescie jeszcze w dwupaku jestem :-)
Pozdrawiam was i uciekam sprzatac dalej:tak:

Hejka wieczorkiem:-)
Dziś mam fantastyczny dzień-wszystko idzie jak ma być:tak:Nawet chrzciny mam już"zabukowane".Zapytałam panią czy chrzestni mają dostarczyć jakieś zaświadczenie,że są katolikami,ze spowiedzi czy cokolwiek,a ona wielke oczy(o co mi może chodzić)-i pewnie,że nie.Jestem milusio zaskoczona:tak:
Anineczko-dzięki za priv(miło tak coś ukratkiem dostać;-))
Margaritta-pewnie,że fajny pomysł i przy okazji pamiątka:tak::-)
Mam nadzieję,że jutro passa będzie nadal dopisywać,to parę spraw mogłabym pozałatwiać:laugh2:?(Trzeba wykorzystywać nadarzające się okazje i możliwości,prawda?)
Jola24-miło,że się zameldowałaś-musimy być na bieżąco:tak:
Wiesienka123-to się Wam udało z tym fotelikiem-farciarze:happy:.Ja też zaczynam gotowanko-jutro uszka:laugh2:.Apropos rybki po grecku-czy łosoś się nadaje?
Bigosik też zacznę lada moment-kapustkę dziś nabyłam...Ach ta atmosfera Świąt na każdym kroku jest fantastyczna-w kuchni,sklepach,oknach,w radiu i tv-gdzie nie spojrzysz...uwielbiam to:-)
Uciekam,bo wciąż nie skończyłam wypisywać tych kartek-ale jutro już na mus muszę wysłać(i prezent dla szefów też)...Ach te obowiązki:-p
Milusiego wieczorku drogie Panie

hej dziewczyny witam sie i ja,nie zaczesto pisze ale zawsze was podczytuje.Normalnie juz nie mam sily z tymi chorobami mojego dziecka odkad poszedl do przedszkola czyli od wrzesnia to caly czas choruje i co dwa tyg jestesmy u lekarza .jutro tez idziemy bo najprawdopodobnie ma zapalenie spojowek.ma zaczerienione oczka i b mu ropieja.a teraz powiedzcie mi czy pediatra mi pomoze czy odesle do okulisty?

reklama
biola mysle, ze cie nie odesle do okulisty, sam cos przepisze. To napewno wirusowe zapalenie oczek. Ja mam czesto cos z oczami, kazdy wirus odrazu siada mi na oczy, mam wtedy opuchniete,czerwone i strasznie mi ropieja. Ide wtedy do mojego gp i to on przepisuje mi krople. Lekarz sam oceni czy to cos powazniejszego czy zwykle zapalenie. Jesli cos powazniejszego lub nie przechodzi po kroplach, to wtedy odsylaja do okulisty.Wiec mysle, ze tutejszy pediatra sobie poradzi :-) Szkoda, ze synek tak czesto ci choruje.

Ja postanowilam,ze jutro zabiore sie za krokiety, na weekend zrobie bigos. My tez bez wielkiego ah i oh na Swieta, bo bedziemy sami, ale lubie miec wczesniej wszystko przygotowane,zeby w Wigilie tylko podgrzac albo odmrozic. Jedynie to karpia robie w dzien Wigilii, ciasta i salatki dzien wczesniej.

Ostatnia edycja:
Do góry