reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam!!!
Moniak sto lat!!!
Agusik milego lotu i Wesolych swiat;-)
Joann my bylismy w Killarnej potem w Dingle na dwa dni:-) nocleg mielismy w BB w Dingle a potem jechalismy samochodem przez gory tak jak pisze Lubiczanka.
W oceanarium tez bylismy-myslalam ze bedzie wieksze:sorry::-p wyplywalismy na ocean zeby zobaczyc delfiny-warto:-) widzielismy widok super........
Na mocherach tez bylismy:-).......tylko tam musicie latem jechac bo znajomi pojechali jesienia i byla mgla i nic nie widzieli:rofl2:.

Dziewczyny z Clonmel heh glupia pi... ze mnie wczoraj gadalismy z m o naszym znajomym ktory byl kolo Golwey a my bylismy u niego na swieta 2lata temu i to bylo w Clonmel:-) .
On mieszkal na tym nowym osiedlu ..... hmmm jak sie jedzie od nas to w lewo sie skrecalo a na tym rodzie na prosto to do Golwey (chyba nic nie pokrecilam) nawet w kosciolku tam bylismy na pasterce:-).......

Co do witaminy D3 to ja karmie butla i daje co drugi dzien dwie kropelki albo jedna...jak nie zapomne:rofl2:

reklama
Hejka dziewczyny mam pytanko :-) zastanawiam sie nad kupnem fotelika dla mam podczas karmienia tzn. moj maz chce mi sprawic taki chyba nawet na gwiazdke ! I ja sie tak zastanawiam czy jest mi on wogole potrzebny , mam zamiar karmic piersia gdzie potrzebna jest wygoda , i nie wiem poradzcie mi prosze jak wy dawalyscie sobie rade w szczegolnosci w nocy :sorry: pozdrawiam papaaa

No widzę,że od rana mam co czytac :-D

Witam.
Ja chyba cierpię na bezsennośc :confused2:
Dziś się tłukłam do 3,wczoraj i przedwczoraj również :eek:

Ja tak na szybko,bo chata zarosła.

Moniak Sto Lat kochana :-):-):-)

No idę,bo się nie wyrobię :sorry:

Hejka dziewczyny mam pytanko :-) zastanawiam sie nad kupnem fotelika dla mam podczas karmienia tzn. moj maz chce mi sprawic taki chyba nawet na gwiazdke ! I ja sie tak zastanawiam czy jest mi on wogole potrzebny , mam zamiar karmic piersia gdzie potrzebna jest wygoda , i nie wiem poradzcie mi prosze jak wy dawalyscie sobie rade w szczegolnosci w nocy :sorry: pozdrawiam papaaa
Sama bym sobie taki kupiła ale tylko dlatego że one się bujają a ja zawsze chciałam mieć bujany fotel:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: a wygodnie może byc wszędzie już prędzej spraw sobie poduszkę do karmienia na pewno pomoże w wygodzie i ręcce odpoczną:tak: a w nocy ja karmiłam i zamierzam też i teraz karmić na leżąco tak raczej najwygodniej ;-) bo wątpię żeby za każdym razem w nocy chciałoby mi się wstawać i tarmosić w fotelu :sorry:

Witajcie!Dziękuje Wam wszystkim za życzonka. Miło tak wstać z rańca (a raczej w południe:-)) włączyć kompa i zastać zasypanym życzeniami z okazji 18:-D
Misia ze mnie to prawdziwa gapa, nie widziałam Cię:zawstydzona/y:
A nam od wczorajszego wieczora satka nie działa, brak sygnału:-( Dziewczynki z Galway macie może jakieś namiary do taniego fachowca zajmującego się tym? W sumie to już dziś w nocy wyjeżdzamy ale jak wrócimy 31 to w sylwestra ani w nowy rok nikt nam nie naprawi tego:-(
A propos achowców to od piątku mamy cieknący zlew w kuchni i czekamy na 'fachowca' Po kilku telefonach do agencji miał się zjawić dziś między 9 a11 No i oczywiście nikt nawet nie zadzwonił:-(
Jakie macie sprawdzone sposoby na katarek u dzidzi? Dziś rano Emilcia wstałab z okropnym katarem i ciągle kicha. Dałam jej kropelki Nasosal czy jakoś tak smaruje maścią majerankową pod noskiem. Nie wiem jak jej mogę jeszcze pomóc

Kinia22v-szczerze mówiąc w nocy najlepiej i najwygodniej jest karmić w łózku(tak mi się wydaje).A dobrym sposobem,gdy po porodzie nie możesz z bólu siedzieć(choć ja za każdym jednym razem wolałam siedzieć niż leżeć)wypróbowanym sposobem jest nabycie i siadanie na takim kółku do pływania(moja siostra opatentowała).A mężowi możesz sama podrzucić jakiś pomysł na wymarzony prezent:tak:
Tichonek-a i owszem,że Strzelce są wspaniałe...no i te z 18-go w szczególności...choć na głowę pobijają je koziorożce(przynajmniej męską część),zwłaszcza te z 15-go stycznie;-):-)
Moniak82-kurczę.Właściwie wszystko co mogłaś to zrobiłaś(zapodałaś)...Musisz być cierpliwa,bo chyba nie ma niestety takiego złotego środka,który działałby od razu...Oby tylko na katarku się skończyło:tak::happy:
Anineczko-u mnie chata zarosła,grzybem zaszła,tonie w brudach ,ech...szkoda słów...Ale cud się stał-zrobiłam wreszcie te piersi(kurczaka)...i w międzyczasie pieczarkową na obiad:-p
Tierney-leń w Twoim stanie jak najbardziej wskazany:tak:

Kinia!- a ja z calego serca polecam!! Nie wyobrazam sobie dnia bez mojego fotela!!! Dostalam go jak bylam juz w 3 mies ciazy (pod choinke w tamtym roku) i do dzis mi sluzy! Karmilam w nim od poczatku, a i teraz stoi w pokoju Ala i jak go w nocy karmie to sobie wygodnie siedze i sie bujam. Swietna sprawa!! Polecam goraco!!! Ja na lezaco nie lubie karmic, a maly dostawal wzdec jak byl tyci od karmienia na lezaco wiec ja siadalam z nim i tak jest do dzis.

Witajcie mamuśki :-)
Pisałam już na wątku "mamy z Galway" ale dostałam cynka że i tak wszystkie tutaj siedzicie ;-)
Tak więc, jako że jestem świeżo upieczoną mamuśką chciałam dołączyć co waszej "paczki". Zawsze to dobrze wiedzieć co w trawie piszczy i tych bardziej doświadczonych posłuchać ;-)
Sonia wczoraj skończyła równo miesiąc. Jest kochaną i mało płaczliwą dziewczynką. Przyszła na swiat przez cc z wagą 3,9kg a tydzień temu miała juz 5kg tak więc jak widać rośnie jak na drożdżach :-p
witam:-)mój dzisiaj kończy miesiąc:-):-)

MartaF napisz mi jakie SMA dajesz mam nadzieje ze nie Wysoy (tj. takie bialo zielone opakowanie) bo to mleko powinno sie podawac dopiero po 3 miesiacu choc na opakowaniu pisze 0-12 bo soya bardzo uczula, jezeli mala ma skaze bialkowa to musisz isc do lekarza po np. Nutramigen sama go urzywam bo Nataniel tez ma skaze bialkowa:-(
żółte-gold:tak:

lubiczanka dzięki za podpowiedz w sprawie zaproszeń:-);-)co do porządku w domu to zapraszam do siebie:eek::confused2:

reklama
Witam mamunie.Wyobrazcie sobie ja dopiero niedawno wstalam la la la.Moje dziecie obudzilo sie o 5 rano i krecilo do 8 ,A potem padl jak kawka i spalismy do 12.Ale fajnie.No ale w domu mam burdello,na obiad brak pomyslow i brak checi do myslenia :-D

Dziewczyny, czy któraś ma sprawdzony sposób na płaską główkę u niemowlaka?
Może któraś z Was miała taki problem?
Mój synek ma płaską główkę z tyłu, fakt spi na wznak, bo nawet jak go kłade na boczku to i tak się przekręca na plecki, a jak mu podkładam zwinięty kocyk, to budzi się z płaczem - chyba mu cierpnie ta strona od długiego leżenia.
Już sama nie wiem, co mam robić, opinie na ten temat sa podzielone, jedni mówią, że główka się zaokrągli jak zacznie siadać - inni, że juz nie i tak pozostanie, i trzeba dac dziecku spac w takiej pozycji w jakiej lubi.
O rany, jak nie urok to ... ;-) z tymi dziećmi.

Moj Max tez mial bardzo plaska glowke,za zadne skarby nie chcial spac na boczku.Wyrownalo sie jak zaczal siadac:tak:a potem jak byl starszy sam zienial pozycje do spania najczesciej spal na brzuchu z dupka do gory.
.

Gastone a Ty jak tam? Pytalam chyba dwa dni temu, ale moze moj krociutki poscik sie zapodzial wsrod nawalu innych i nie zauwazylas ;-) Albo odpisalas i ja przegapilam.
Agusiek udanego pobytu w PL :-) Podobno mrozy zapowiadaja, wez cieple rzeczy ;-)
Zmykam odpoczywac, jutro wizyta w szpitalu... :sorry:
Wszysto w swoim czasie\;-)

Uciekam ogarnac balagan i sniadanie wciagnac chyba..:laugh2: noo lunch niech bedzie:cool:

Do góry