reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ciao Dziewczynki!

Emili- moja Zoe juz nie robi w domu. Grzecznie prosi aby ja wypuscic na ogrodek. Why? Bo dostawala w dupsko jak robila w domu i wyrzucalam ja na dwor. Az sie nauczyla. Moze i bardziej brutalne to bylo niz podsuwanie gazetki, ale skuteczne.
Jeszcze tylko nie moge jej oduczyc skakania na ludzi...

A. sie do mnie nie odzywa..hehehe...obraza nastapila.
Wczoraj Al nie chcial zasnac i meczylam sie z nim godzine, a ten wyl jak glupi. W tym czasie moj ukochany siedzial sobie w kuchni, pil drinka i czytal gazetke:szok: Zeszlam wiec na dol i jak to zobaczylam to sie wscieklam i mu powiedzialam, ze moglby chociaz do mnie zajrzec i zobaczyc czy wszystko ok!!! A on na to, ze on DLA MNIE! umyl naczynia i myslal, ze mi przyjemnosc sprawi....NO szlag mnie trafil!!! On pomyslal, ze mi laske zrobil bo 2 talerze umyl...szok! :szok::wściekła/y: I sie obrazil i powiedzial, ze zabolaly go moje slowa, jak mu powiedzialam, ze go nie obchodzi czy ja tam na gorze sobie jakos radze z malym...
I chodzil caly wieczor machajac glowa i z wielkim fochem poszedl spac. Rano sie nawet nie pozegnal tylko przypomnial, ze idziemy dzis finalizowac date naszego slubu w urzedzie..hahahahaha..nie ma to jak jechac tam w dobrym nastroju! Jak na skazanie jakies! ....faceci....:eek::sorry::no:

Cos mnie wzielo, zeby miec jaja na sniadanie...hehehehe

reklama
Dziendoberek
U mnie dzis praca wre bo T ma wolne wiec ja musze choc mpostarac sie nie przeszkadzac:-D

Hej mamunie żadko zaglądam bo nie mam czasu myślałam że praca na popołudniówki będzie spoko ale po prostu nie wyrabiam wstaje o 8 wysyłam syna do szk:-) już za chwilkę królewna się budzi ubieramy się schodzimy na dół sprzątamy jemy kaszkę idziemy na zakupy robimy obiad i już 2.30 trzeba wychodzić do pracy kosmos :tak:dobrze że to 2dni w tygodniu ale za to weekend w pracy:szok: do tego doszedł mi piesek kundelek ma 2miesiące mój syn cały w skowronkach a on sika i sra i skomli chce na kolana potrzebuje jeszcze mamy :tak:macie jakiś dobry sposób żeby się oduczył sikania w domu :-(na święta nie mam nic dziś trochę ubrałam dom choinki brak i babek na nią też to nasze 1swięta w IR nie mam kiedy jechać na zakupy M ciągle w pracy do 8 auto zabiera chyba mi zostanie Dans bo 24otwarty...a jak sobie pomyśle że w święta do pracy to mnie szlak trafia ale cóż to moje 3świeta w tej pracy a 1 pracujące dobrze że choć zle nie płacą :-) pozdrawiam was papapa

No to masz niezle urwanie glowy:no: Co do psinki to ja nie jestem zwolennikiem bicia bo pies ci sie wyploch zrobi i bedzie sie bal za kazdym razem jak reke podniesiesz, moja metoda to wyprowadzac i jak tylko sie zalatwi to pochwalic i zabrac do domu, zeby kojazyl po co wychodzi:tak: A jak narobi w domu to podniesc glos i powiedziec ze nie wolno, pieski sa madre, zrozumieja:tak:Moj sie tak wyszkolil ze jak zostawiamy go w kojcu i jedziemy do miasta to nawet tam nie zrobi siku tylko potem biegnie na trawe jak go wypuscimy... Najwazniejsze ze synek happy:-)

Dobra uciekam zagladne potem, milego dnia:-)

No i księżniczka się obudziła to mnie anineczka pocieszyłaś z tym 6miesiącami :-) misia ja mu pyszczek mocze w ,śuskach i ma dwór ale stanie na stopniu i puka łapkami w drzwi tarasowe więc muszę z nim postać ale synek jest szczęśliwy dziś mu buzkę podrapał trzeba mu pazurki obciąć a kiedy się szczepi takiego psa wogóle co muszę załatwić u weterynarza musi mieć jakąś książeczkę :-D co do wii mój synek sobie kupił i ja grając w tenisa przydzwoniłam w telewizor dzięki bogu cały :tak: zakładam opaskę na rękę ale myślałam że jak bliżej podejdę to lepiej trafie hahaha wole kręgle.pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam :-) z rana ...właśnie czekam na kominiarza bo tak jakoś ma się zjawić żeby mi komin przeczyścić:-D:-D:-D ale ten od kominka ofcourse;-) tak mi dziewczynki słodzicie co do mojej tuszy ehhh a ja zawsze zakompleksiona byłam pod tym względem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a co do brzuchola Marta ty z takim szłaś do porodu heh mnie jeszcze czekają trzy miesiące i on będzie róśł :eek::eek::eek: ale taka już moja uroda to samo miałam z Wiktorkiem :sorry: już się chyba przyzwyczaiłam że nie należę do kobiet które długo mogą ciążę ukrywać:laugh2::laugh2::laugh2:zmykam jakieś śniadanko upichcić :tak::tak:

No i śniadanko zrobione:tak: jednak jestem zajebista przez 10 min myślałam co by tu zrobic fajnego na śniadanko żebyśmy z młodym sobie zjedli a wyszło na to że wcina parówki:-D:-D:-D
misia znam ten ból z facetami :-( mój P jak wróci z pracy zasiada przed kompa i tyle go było o domowych obowiązkach w ogóle nie myśli a jego jedynym jest pozmywanie naczyń które się wieczorem zbiorą dzisiaj zostawił mi na rano zasyfioną kuchnię bo jak stwierdził nie zdążył pozmywać :wściekła/y: najbardziej mnie wkurwia fakt że on myśli że jak cokolwiek zrobi w domu z porządków to robi to dla MNIE :crazy: jak to tylko ja bym w tym domu mieszkała:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Misia-takie masz jaja z facetem,to i na śniadanko Ci się zachciało;-).Ale faktycznie z nimi to chyba taka norma-a jak nie zauważysz,że coś zrobią...łoj-dziurę w brzuchu będą wiercić,aż nie pochwalisz-ci mężczyzni:eek:

Madbebe-może to zdanie cię pocieszy i uspokoi :-)
"Potwierdzeniem udanego karmienia jest odczuwane przez matkę lekkie kłucie w piersiach w czasie jego trwania, piersi pełne przed i opróżnione po jego zakończeniu oraz słyszalne połykanie pokarmu przez dziecko."
wszystko sie zgadza,tylko mnie kluje po karmieniu(napelniaja sie??:eek:)
pauletta hehe co wchodze i czytam, to cos jesz, a jestes taka szczuplutka, naprawde podziwiam!Ja tez uwielbiam dobre jedzonko, ale mi odrazu idzie w tylek :confused2:
Maz mi najbardziej szkodzi, bo wprost uwielbia wieczorem cos podjadac do filmu, a ja razem z nim :-p
to chyba wiekszosc z nas tak ma-ja tez korzystam a potem psiocze,ze brzuch mi rosnie:rofl2:pocwiczylam poltora tygodnia (znalazlam tu jakas weidere) i kregoslup mnie zaczal bolec.Teraz zastanawiam sie coby sie przesiasc na laweczke do brzuszkow,ale na zastanwaianiu sie konczy.

na święta nie mam nic dziś trochę ubrałam dom choinki brak i babek na nią też to nasze 1swięta w IR nie mam kiedy jechać na zakupy M ciągle w pracy do 8 auto zabiera chyba mi zostanie Dans bo 24otwarty...a jak sobie pomyśle że w święta do pracy to mnie szlak trafia ale cóż to moje 3świeta w tej pracy a 1 pracujące dobrze że choć zle nie płacą :-) pozdrawiam was papapa
teraz wszedzie wyprzedaze,ceny powalajace-wole nie myslec ile przeplacilam ale coz-nikt mi nie mogl zagwarantowac ze wszystkiego od razu nie wykupia..:eek:
No,właśnie już kiedyś wspominałaś o następnym piesku...To może zamiast Wii się bawić,będziesz na dłuuugie spacerki z psiakami chodzić?:happy:
A jakbym ja taką dziurę w telewizorze zrobiła to mój P by mi chyba w głowie podobną zrobił:eek:Niedawno kupiliśmy nowy telewizor:sorry:
A z jego oporami to jest tak,że-cytuję:"nie wiadomo co to będzie z pracą tutaj"
my tez tak myslelismy-inaczej pierwsze dziecko byloby zaraz po slubie..A z pieniedzmi zawsze tak jest-raz sa az ich nie ma.Zapytaj go kiedy ma zamiar wychowac potomstwo,bo czas w miejscu nie stoi.Chyba ze chce zeby znajomi 2go dziecka mowili o nim dziadek..;-):rofl2:

Ciao Dziewczynki!

Wczoraj Al nie chcial zasnac i meczylam sie z nim godzine, a ten wyl jak glupi. W tym czasie moj ukochany siedzial sobie w kuchni, pil drinka i czytal gazetke:szok: Zeszlam wiec na dol i jak to zobaczylam to sie wscieklam i mu powiedzialam, ze moglby chociaz do mnie zajrzec i zobaczyc czy wszystko ok!!! A on na to, ze on DLA MNIE! umyl naczynia i myslal, ze mi przyjemnosc sprawi....NO szlag mnie trafil!!! On pomyslal, ze mi laske zrobil bo 2 talerze umyl...szok! :szok::wściekła/y: I sie obrazil i powiedzial, ze zabolaly go moje slowa, jak mu powiedzialam, ze go nie obchodzi czy ja tam na gorze sobie jakos radze z malym...
I chodzil caly wieczor machajac glowa i z wielkim fochem poszedl spac. Rano sie nawet nie pozegnal tylko przypomnial, ze idziemy dzis finalizowac date naszego slubu w urzedzie..hahahahaha..nie ma to jak jechac tam w dobrym nastroju! Jak na skazanie jakies! ....faceci....:eek::sorry::no:

:zawstydzona/y::zawstydzona/y:u mnie takie historie sa prawie co wieczor,gdy mala marudzi bo senna i wszystko jej nie pasuje-ani rece,ani cycek itp.(patrz wczoraj:sorry:) A. obrywa za moje zmeczenie,glod i wszystkie problemy swiata:-pW odpowiedzi slysze-gdybym mial cycki to bym Cie zastapil,uwierz.:eek:Takie deklaracje to i ja moge skladac-gdyby babcia miala wasy...:eek:Wiadomo ze najfajniej jest sie opiekowac dzieckiem gdy nie placze,nie marudzi i smeje sie od ucha do ucha.Dzis tez wyszedl rzycajac tylko na razie,ale po chwili wrocil na gore:happy:
pauletta - patrz zeby Ci nie wepchnal do srodka tego wszystkiego co Twoj komin zawiera.Irlandczycy sa zdolni inaczej:laugh2:
ja oczywiscie z nosem jeszcze blizej podlogi niz wczoraj:eek:Czy te moje dziecie naprawde potrzebuje tak niewiele snu??:confused2:

Dzien dobry kobietki..
Lubiczanko - ja bym tv do sypialni nie wstawiala... uwazam ze sa tam ciekawsze rzeczy do robienia...:cool2::-p:-p
I przytulam wszystkie co maja problemy z facetami...
Ja mojemu musze zjebke ze 3 razy na tydzien dac zeby mu przypomniec ze nie jest juz bezdzietnym kawalerem mieszkajacym z mama - a odpowiedzialnym mezem i ojcem :D no i jakos dajemy rade:sorry:

Mam pytanie do mam dzieci szkolnych i przedszkolnych - wymyslilam sobie ostatnio ze moglabym ze Stasiem porobic jakies proste ozdoby na choinke - i w zwiazku z tym szukalam wycinanek i nie znalazlam... tylko jakies koorowe kartki ale to nie wygladalo jak nasze wycinanki... Jest tu cos takiego? czy nie mam czego szukac?

No i kominiarze byli komin wyczyścili w dobrą stronę:-D:-D:-D tylko trochę smród sadzy został:confused2: Wiktor znowu ma bunt na śniadanie:eek: a nigdy nie miałam z nim takich problemów:-( kurcze wczoraj ugotowałam obiad na dziś i nie wiem co ze sobą zrobić:sorry:

reklama
Ja nie śpię!

No,właśnie był:tak:i dlatego nie śpię:-DZa to mój P padł jak kawka:-DBo to był taki masaż bardzo dogłębny:zawstydzona/y:Zaczęło się niewinnie i tak się jakoś rozkręciło
redface.gif
gwizdze.gif
no no no u mnie tez byl masaz :-D:-D:-D mezowie mieli wczoraj chetke :-D:-D:-D
Nosz,właśnie niestety P tak uważa,że mnie normalnie denerwuje
zly1.gif
.Wolałabym,żeby tak nie uważał jak teraz uważa
crazy.gif

Nintendo WiiFit!Też o nim myślałam,ale trochę drogawa zabawka
zhm.gif
,oglądałam na You Tube filmiki,zarąbista sprawa:tak:
Moja przyjaciolka jeszcze niedawno bronila sie pred dzieckiem,powiedziala ze za rok.Maz moiwl ze w kazdej chwili.Teraz ona poczula zew a maz sie uparl i uwaaza do granic wytrzymalosci.Bidulka szkoda mi jej bo sie wczula naprawde i widac ze czas na nia przyszedl a maz sie uparl cholernik jeden i kaze jej czekac rok:szok:
Ale o moim M się nie będę tutaj wypowiadac,bo jak niektóre koleżanki wiedzą ma czynny dostęp do forum :cool2::-D:-D
TY MEZU TY NU NU NU,NIE LADNIE CZYTAC I PODGLADAC ZONE CZYTASZ BABSKIE PLOTY? WEJDZ NA MESKIE FORUM I POCZYTAJ O SAMOCHODACH NU NU :-D:-D:-D
No anineczka moze juz nie bedzie czytal:-D:-D
Ciao Dziewczynki!

Emili-

Co sie z tymi chlopami dzieje przed swietami? Moj tez wali fochy!

Do góry