reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej dziewczynki
A ja dzisiaj znowu po nerwowej nocy.
Ada znowu sie budzila i marudzila i mruczala:wściekła/y: Ja juz mam dosyc!!! I juz sama nie wiem czy to przez zeby-trojki czy przez cos innego:confused2: Niby ma spuchniete dziasla na dole i slini sie jak buldog ale jakim cudem u nas w lozku spi i nie marudzi a u siebie nie? Juz sama nie wiem, o co jej chodzi:eek: Nigdy nie byla przyzwyczajona do spania z nami w lozku i teraz tez bym jej nie brala gdyby nie to wk... mruczenie!!!
A dzisisaj jeszcze kolezanka mnie pocieszyla, ze trojki moga nawet 2 mies. wychodzic:szok: Ajuto!!!!!
Cale szczescie, ze jeszcze tylko 2 noce!!! Jakos przezyje a pozniej w Polsce niech sie moja mama z nia w nocy uzera, skoro tak za tym chochlikiem teskni!!! Ja sie przed spaniem ewakuluje, byle jak najdalej od Ady:tak:

Dziwczynki, potrzebuje przepis na omleta.
Jestem juz lekko glodna a nie ma nic ciekawego na sniadanie.
Omleta jadlam ostatni raz 100 lat temu i nie pamietam, jak mama go robila...

reklama
a ja mam problem:eek:wczoraj mala dostala na szyjce i dekolcie takich czerwonych pryszczykow,z czyms bialym w srodku,pomyslalam ze to potowki,ale dzisiaj jest gorzej!robia sie z tego czerwone plamki:-(Nie ma tego nigdzie indziej:-(Czytam i czytam i nic ze znalezionych opisow nie pasuje mi do sytuacji:no:myslalam ze moze jakies uczulenie na cos co zjadlam,ale to chyba wyrzuca na twarzy najpierw a ona na buzce nic nie ma:no::-(w czwartek mialam isc do lekarza,ale przeloze to na jutro bo zaczynam juz schizowac:eek:

Witam się i zmykam:-(
Dziś moje dziecię ma dzień pt.na rączki:sorry:co już mam wrażenie,że pośpi,odkładam go do wózia albo łóżeczka budzi się i spokojnie nie poleży:no:
Dobrze,że był grzeczny jak Dadzię i Dawidka odwoziliśmy:tak:
hmmmm-jakaś mysza mi skrobie:crazy:muszę ją dorwać
Wiecie co za tragedia mi się rozegrała w sobotę?Jeden chomik zagryzł drugiego:szok:już go nie lubię i powiedziałam J,że nie chcę mieć z tym kanibalem nic wspólnego-nawet jedzenia mu nie wsadzę:wściekła/y:Drań!!!
Madbebe-nie mam zielonego pojęcia cóż to może być takiego:zawstydzona/y:W związku z tym nie pomogę
Asienko,Joannn-przyłączam się do zwolenniczek bawarki
MamoAdy-no jak?masz już tego omleta?teraz to pewnie za pózno,ale ja mam doskonały przepis-uwielbiam:tak::-)
No...idę już idę(to do Danielka:happy:).puki co się żegnam

Wiecie co za tragedia mi się rozegrała w sobotę?Jeden chomik zagryzł drugiego:szok:już go nie lubię i powiedziałam J,że nie chcę mieć z tym kanibalem nic wspólnego-nawet jedzenia mu nie wsadzę:wściekła/y:Drań!!!
MamoAdy-no jak?masz już tego omleta?teraz to pewnie za pózno,ale ja mam doskonały przepis-uwielbiam:tak::-)
No...idę już idę(to do Danielka:happy:).puki co się żegnam
No nie mam jeszcze tego omleta!!!:-D Czekam na jakis wyprobowany przepis a w miedzy czasie zajelam sie sprzataniem:-D Zaraz ide polozyc Ade spac, bo juz jest nie do zycia a pozniej moze wreszcie uda mi sie zjesc. I oby to byl ten omlet, na ktorego mnie tak zwielo:-D:-D Takze pisz, pisz... ja czekam:tak:

A ten chomik-zabojca, to uciekinier? Czy moze denat byl uciekinierem?

byłam u baby z socjala i powiedziała ze dostane całe g...bo pracuje na full time:crazy:

mój synek pije butle:confused2:cyce puste a on ciągle głodny:eek:kupiłam aptamil na kolki a cyca to chyba będzie miał na popitke:confused2:

Witam się i ja:-)
Na początek,że tak powiem::wściekła/y::angry::angry::wściekła/y:.Okna wczoraj umyłam!!!Czyli powinnam się spodziewać deszczu,jak zwykle,ale i tak się wkurzyłam:crazy:.Jeszcze ani razu nie udało mi się mieć czystych okien dłużej jak jeden dzień:no:,zawsze pada jak mam czyste:wściekła/y:
Mój Radek tak się wczoraj podjarał tymi ozdobami,że się pyta kiedy będziemy zakładać bąbelki na halinkę:eek::blink::-D:-D i co ja mam dziecku powiedzieć?Skąd ja mu teraz taką Halinkę wytrzasnę co se bąbelki da założyć?:baffled::-D:-D:-D
Ja dziś na obiadek pieczeń rzymską robię:tak:.Zrobiłam z większej ilości mięska,więc podzieliłam na pół i dwie różne sobie wymyśliłam,a co?:-)
:szok::szok::szok:A Ty to na pewno karmisz te swoje chomiki,że ona takie głodne,że się nawzajem zjadają?:-DJak przystało na rodzinę "D"-u Ciebie są dantejskie sceny!:shocked2:A może to Twoja chomiczka się dowiedziała gdzie świętej pamięci ukochany urzędował w czasie gdy od niej zwiał i w scenie zazdrości,w afekcie zamordowała chomcia-niewiadomcia?:eek:
No nie mam jeszcze tego omleta!!!:-D Czekam na jakis wyprobowany przepis a w miedzy czasie zajelam sie sprzataniem:-D Zaraz ide polozyc Ade spac, bo juz jest nie do zycia a pozniej moze wreszcie uda mi sie zjesc. I oby to byl ten omlet, na ktorego mnie tak zwielo:-D:-D Takze pisz, pisz... ja czekam:tak:
Jak Cię na omleta zwięło to ja bym już go nie jadła:no::-D:-D:-D
Marta,to nie jest tak źle chyba.Skoro Ci baba powiedziała,ze całe g.... dostaniesz?Pomyśl co by było jakby Ci tylko pół albo co gorsza ćwierć chcieli dać!:sorry:

Ostatnia edycja:
MamoAdy-jeśli niee jest za pózno to proszę
5dużych jajek,4-5łyżek śmietany,2łyżki mąki.10dkg żółtego sera,10dkg pieczarek,10dkg.szynki
żółtka roztrzepać z mąką i śmietaną.Doprawić przyprawami(sól,pieprz)dodać podsmażone pieczarki,pokrojoną szynkę i żółty ser(starty).ubite białka dodać do reszty składników,delikatnie ale szybko wymieszać.Wylać na rozgrzana patelę,przewrócić,posypać startym żółtym serem(druga porcja)przykryć talerzem,na którym zaserwujesz omleta,przytrzymać aż ser się rozpuści i wuala(nie wiem jak się pisze)
Smacznego-naprawdę pycha...AAAA!dla siebie wystarczy jeśli zrobisz z połowy składników:tak:

Tichonek-trzymać się będę Twojej drugiej wersji,bo zrządzeneim losu nie mogły być głodne- dostały akurat w ten dzień kawałek marchewki i kapustki od mojej mamy i w dodatku J wrzucił im jeszcze taką sysunię dla chomiczków:tak:.Mord w afekcie jak nic;-)I jeszcze ta mysza ni z gruszki ni z pietruszki co zaczęła skrobać...Ależ mnie to denerwuje-to gdzie te łapki nabyłaś na myszy?
A ja dziś chatkę idę oglądać:-)Jak dobrze pójdzie:sorry:

MamoAdy-jeśli niee jest za pózno to proszę
5dużych jajek,4-5łyżek śmietany,2łyżki mąki.10dkg żółtego sera,10dkg pieczarek,10dkg.szynki
żółtka roztrzepać z mąką i śmietaną.Doprawić przyprawami(sól,pieprz)dodać podsmażone pieczarki,pokrojoną szynkę i żółty ser(starty).ubite białka dodać do reszty składników,delikatnie ale szybko wymieszać.Wylać na rozgrzana patelę,przewrócić,posypać startym żółtym serem(druga porcja)przykryć talerzem,na którym zaserwujesz omleta,przytrzymać aż ser się rozpuści i wuala(nie wiem jak się pisze)
Smacznego-naprawdę pycha...AAAA!dla siebie wystarczy jeśli zrobisz z połowy składników:tak:

Ale pyszności:-D:-D:-D

reklama
A ten chomik-zabojca, to uciekinier? Czy moze denat byl uciekinierem?
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Witam się i ja:-)
Na początek,że tak powiem::wściekła/y::angry::angry::wściekła/y:.Okna wczoraj umyłam!!!Czyli powinnam się spodziewać deszczu,jak zwykle,ale i tak się wkurzyłam:crazy:.Jeszcze ani razu nie udało mi się mieć czystych okien dłużej jak jeden dzień:no:,zawsze pada jak mam czyste:wściekła/y:
Mój Radek tak się wczoraj podjarał tymi ozdobami,że się pyta kiedy będziemy zakładać bąbelki na halinkę:eek::blink::-D:-D i co ja mam dziecku powiedzieć?Skąd ja mu teraz taką Halinkę wytrzasnę co se bąbelki da założyć?:baffled::-D:-D:-D
J:sorry:
No to juz wiem do kogo mam sie zglosic z prenetsjami o pogode...
Wiesz - ja mam siostre Halinke - tylko ze ona w PL i sie narazie tu nie wybiera bo ciezarna - takze w sumie babelek jej sam rosnie :)
Moj Stasio - caly czas chodzi i szuka Pikolaja i Puinki zeby byly pechety...

Do góry