reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ciao diewczynki!

Ja tez spedzilam dzis fajowy dzien.
Bylam u Moniadan i chcialam powiedziec, ze Monia robi najlepsza chyba kawe w okolicy:-) Czyli od dzisiaj slynie nie tylko z wyrobow alkoholowych ale takze pysznego kawosa:-);-) A ja myslalam, ze to ja mam dobra...:eek: Kamcia przyjezdza do Moni na likier, a ja bede na kawoska:-)Przy okazji spotkalam sie tez z Wilwia, co bardzo mnie ucieszylo bo ostatni raz sie widzialysmy jak Tobi byl jeszcze noworodkiem, a teraz to juz taki duzy chlop!!:-) Dzieki dziewczyny za mile przedpoludnie:-)

POtem odbylam z Alem dlugi spacer bo mi , O CUDZIE, zasnal w wozku!!!! :szok::szok::szok::-)

A potem wieczorem byl nie do zniesienia bo ciagle piszczal! I tak mnie to strasznie z rownowagi wyprowadzilo, ze myslalam, ze go zamkne w garazu;-)

Zrobilam dzis tez pierwszy raz obiad w moim nowym garnku parowym! Salomona z warzywami...NORMALNIE WYPAS! Niesamowita roznica w smaku. 20 min i obiad byl gotowy. Genialny zakup:-)

No a teraz dokonczylam swoja butelczyne Irish creamu i moge isc spac:-)
Tak wiec zegnam sie dziewczynki i zycze milej i spokojnej nocki:-)

reklama
Wiesz... Chinki z reguly nie sa wysokie...:-) Ale gdzie Ty ja postawisz, w co ubierzesz i skad ja w ogole wytrzasnelas??? Moze pozyczylas z Chinese Take Away:-D:-D:-D:-D:-D

Ta chinka ma tylko 3 lata to gdzies się ją upchnie :-D:-D
:-D:-D:-D
Zagladam i czytam i oczom nie wierze i mysle o co Ci chodzi Mamo Ady???
jaka Chinka itp.......:-Dzajrzalam do mojego posta a tam pomylka:-D:-p

Anineczka jak bedzie trzeba to sie upchnie,Chinki nie sa wysokie:-D:-D;-)

Joann a tego pampa pralas z rzeczami Patryczka napewno,radze nie zakladac ubranek tylko uprac ponownie.
Moj Szym bawil sie pampkiem i ja nie zauwazylam ze go rozerwal i mu zalorzylam,a co bylo pozniej to juz wiecie:rofl2:.

Na szczescie juz od paru dni wszystko wyglada jak "pupa niemowlaka":-D

Podaja przez telefon:tak: I sa do tego bardzo sympatyczni:tak: Na szczescie, to nie Polska...

Jak to sie stalo, ze wypralas tego pampersa:confused2::-D
Nie mow, ze chcialas go po wysuszeniu ponownie wykorzystac:-D:-D:-D:-D
buahaha - przekażę mężowi bo to on spaprał sprawę..:-D :rofl2: ale raczej chciał zastosować jako ozdoby świąteczne..tzn. opatentować sztuczny śnieg..bo mnóstwo się tego sypało z ubrań..a ile w pralce zostało.. :shocked2:
płukałam kilka razy o mniej więcej zeszło..;-)

Dzięki za info o ambasadzie - super! Bo już myślałam, że będziemy w Dublinie w kafejce odprawiać się online :eek:

Aha a wracając do informacji mlekowych..to troszkę namącili..bo zaczęli od tego, że mleko bardziej szkodzi niż pomaga..potem wspominają, że krowy chowane na łąkach mają zdrowsze mleko..więc o co tak naprawdę kaman? szkodzące mleko jest zdrowsze? heh..:-D Bo tak naprawdę to to, że UHT nie jest tak zdrowe jak świeże wiemy nie od dziś.. że w jogurtach truskawkowych nie ma truskawek też wiemy.. Aha..a to iż mleko posiada mniej wapna niż kapusta kiszona - to wiem ze szkoły :tak: ale suma sumarów - nie udowodnili dlaczego miałoby mleko szkodzić..:eek: Jedynie przeraził mnie tekst o dodatku perhydrolu do jogurtów. Ale mój mąż chemik mnie uspokoił - powiedział:
atom tlenu uwalnia się pod wpływem np. bakterii i powstaje czysta woda
uff...czyli bez obaw będę pić moją ulubioną bawarkę - która zaczęła mi smakować od urodzenia Patryka. :tak: chociaż - jak się ostatnio dowiedziałam - okazuje się, że bawarka wcale nie wpływa na laktację..:eek:

Hey laski!

Ja juz powoli zaczynam tez myslec o swietach, zawsze ubieralismy choinke w polowie grudnia, ale mam ochote zrobic to wczesniej tego roku. Jakos po Mikolajkach, a co tam! My zawsze kupujemy sobie prawdziwa, wiec musze poczekac, az sie pojawia :-)
A ja wczoraj wieczorem kupilam nowe auto :-D Takie, jakie chcialam, Mondeo. Ale jak wsiadlam za kolko, to myslalam, ze nie dojade. wieeeeeeeeeelkie,dluuuuuuugie,szeeeeroookie. Wiedzialam,ze to duzy samochod, ale nie ze az tak. Musze sie przyzwyczaic. Jestem happy of course :-) Ale uwazac laski jak bede parkowala, zeby nikogo nie zarysowac z boku hehe :-D
Ide zaraz spac, jestem padnieta. Wrocilam wczoraj do domu po 12 w nocy, usnac porzadnie nie moglam, co chwile sie przebudzalam, masakra. Wiec zaraz biore gazetke i do wyrka.

Marta podzielasz moj gust, bo ja tez chcialam passata, podobaja mi sie takie ksztalty, mialam dwie opcje passat albo mondeo, ale wybralam wkoncu mondeo.

Ostatnia edycja:
Aha a wracając do informacji mlekowych..to troszkę namącili..bo zaczęli od tego, że mleko bardziej szkodzi niż pomaga..
Dokładnie miałam takie samo odczucie.
Lekarze się wypowiadali,że mleko szkodzi ale w sumie zaraz wskoczyli na inny temat :eek:
Że lepiej kupowac prawdziwe masło od nieprawdziwego :eek::eek:
Nie wiem co chcieli przez swój program przekazac,czy mleko szkodzi czy też UHT :sorry:
No bawarka nie wpływa na laktacje,nie karmiłam ale wiem :-D

Larcia no to bomba,że masz autko :tak:
Ale,że wielkie czyli combi? Bo mój ojciec miał Mondeo ale nie combi i takie normalne mi się wydawało :laugh2:

Dobra,pouczyłam się testów a teraz do kąpanka i książki.
To już ostatnia częśc...Miłośc nad rozlewiskiem :sorry:
Bardzo mnie wciągła ;-)

Hejo
co się dzieje, już drugi raz jestem pierwsza :szok::-D
Misia ale mnie wychwaliłas z tą kawą ;-):cool2: oczywiście zapraszam jak najcześciej i inne mamuski też, a w ogole okazało sie, ze Wilwia mieszka za płotem, dosłownei nasze ogródki sasiadują ze sobą, takze teraz podstawimy sobie krzesełko i hop przez płot, jedna do drugiej :-D

i koniec ładnej pogody, 3 dni była :sorry:
nie umiałam jak zwykle dzis wstać z łóżka, Emma obudziła sie przed 7 i ani ja ani M nie mielismy siły sie nia zająć, a Eryk jeszcze spał :-D
Miłego dnia mamuski

No to Al dzis od 6 urzedowal.....i koniec spania. Nawet bonusowy cyc nie pomagal...piszczal tak, ze az mnie nosilo...

Potem dal znowu cyrk bo zrobil sie spiacy ale nie chcial zasnac wiec darl paszcze tak, ze znow dostalam gula ze zlosci. Nie wyspana- az mnie oczy pieka!:wściekła/y: Boze, jak mi sie marzy porzadnie wyspac...

A wy dziewczeta gdzie sie podzialyscie??? Helooooooooo....:-)
Nie mowicie, ze na spacery wybylyscie bo pogoda znow iscie Irlandzka...

witam:-)

joannn komis jest na głównej ulicy jak wjeżdzasz z ronda "welcome to clonmel"tam jest tylko kilka samochodów:tak:ale właśnie są takie małe i niedrogie:tak:

moje dziecię nie toleruje nabiału:confused2:mamusia nie może prawie nic jeść:no:narazie sprawdzam i odstawiam produkty mleczne i zobaczymy:tak:

larcia mój tez mówił ze albo mondeo albo pasat:tak:

miłego dnia:-)

reklama
uff...czyli bez obaw będę pić moją ulubioną bawarkę - która zaczęła mi smakować od urodzenia Patryka. :tak: chociaż - jak się ostatnio dowiedziałam - okazuje się, że bawarka wcale nie wpływa na laktację..:eek:

Ja też uwielbiam:-D czuję się od niej uzależniona:-)

Witam tak w ogóle mamuśki:-), zimno u nas dzisiaj.
Noc w porządku, Ania ładnie spała. Nastawiłam pranie, muszę torby powyciągać, posprawdzać, czy wszystko ok. Nie będę odkładała na ostatnią chwilę

Do góry