reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam laski
No w busy bees dzieci sie wyszalały:)
Pozniej posprzatałam w domu zrobilam obiad, i na basen i silownie wskkoczylam a teraz popijam likierek i filmik jakis:)
Pieluchy kupilam w boots, nivea i bambino mozna w papu dostac.
Pizza mniam robie jutro hihihi-nigdny jeszcze nie robilam wiec bedzie pierwszy raz:)
CO do olejkow to do kapieli uzywam oilatanum ale szczerze nie pomaga na oliviera skore:( Juz tyle kremow probowalam ma szorstka i lekko czerwona na plecach i go bardzo swedzi juz nie wiem co uzywac moze wy polecicie cos?
Ja zawsze sudocrem uzywalam na pupke i byl super dla nas:)
Witam niwe mamki.
Droga do shanon to masakra , bardzo wspólczuje tym rodzina co potracily domy i swieta spedza w przytulkach:(
Oki zmykam milej nocki

reklama
pauletta 82- ja zaczęłam stosować Asi sudocrem, ale szybko odstawiłam strasznie wysuszał skore, stosujemy linomag -krem, na zaczerwienienia babmino krem lub linomag - maść i jest ok, może za jakis czas zacznę używać wazeliny,ale na razie mam zapas:-D.
Wiesienka sprawdź dobrze ulotki z tego co pamiętam te zwykłe linomagi jak pisałam wcześniej zawierają kwas borowy tak jak tormentiol i nie są do dłuższego stosowania u niemowlaków w jednym nawet kiedyś wyczytałam że jest od 8 roku życia:szok::eek:.Pamiętam to bo sama właśnie używałam zwykłych linomagów i dostałam zjebke od znajomej farmaceutki.Dla maluchów specjalnie jest stworzony Linomag Bobo:tak:

No Larcia używałam na tatuaż bo mi kazali :-D
Kamcia a spróbuj tego Halos n Horns - Skincare for Sensitive Souls Powinno byc w tesco.
Bardzo dobre kosmetyki dla dzieci z problemami.
U nas co prawda jest w http://www.superquinn.ie/aspx/Content.aspx?id=749 ale sprawdź w Tesco.
Bo niestety ale Oliatum zawiera Sodium Laureth Sulfate,które może podrażniac skórę dziecka i można byc na ten składnik uczulonym.
Trzeba jednak powiedzieć jasno i wyraźnie, że nie są to bynajmniej środki łagodne dla skóry. Wysuszają, zwiększaja przeznaskórkową utratę wody, często alergizują, mogą powodować wyprysk kontaktowy, różnego rodzaju egzemy, w pastach do zębów moga być przyczyną powstawania tzw. aft (owrzodzeń na śluzówce). Zwłaszcza osoby o bardzo wrażliwej, suchej lub alergicznej skórze powinny szukać preparatów nie zawierających SLS.
Halons and Horns jest pozbawione tego składnika.

Wisienko123 mialam taki sam problem z moja mala ja dodawalam do herbatki koperkowej kawalek sliwki suszonej bez pestek zaledwie pare minut w butelce ja trzymalam ,a jesli to niepomagalo to podawalam przygotowana wode z samego rana przed karmieniem i robilam masarz brzuszka!Mam nadzieje ze Ci pomoglam pozdrawiam ;-)

pauletta 82- ja stosuje krem Linomag z tlenkiem cynku dla dzieci i niemowlat i jak moja mama mi kupowała to w zaprzyjaźnionej aptece i jak najbardziej jest polecany dla maluchów, nie wiem może jest linomag dla dzieci starszych ale ja takiego nie posiadam:no:

Dziś dostałam zawiadomienie że mogę małą zaszczepić na tą świńską grypę i nie wiem co zrobić jak narazie jest zdrowa mam dylemat:rofl2::rofl2: Ok to tyle na dziś pisania nie wiem co tu jeszcze dodać. Robimy sobie dziś z mężem maraton filmowy kolejny sezon skazanego na śmierć teraz szybka kąpiel i startujemy. do juterka.
hmmm ciekwae czy nam tez przyjdzie???
Tez bede miala dylemat czy szczepic czy nie:eek:
Anineczko a Ty zaszczepilas synka???

No wlasnie, a mi pani w aptece powiedziala ze oliatum sie stosuje tylko jesli dziecko ma sucha skore lub cos sie z dzieje a tak to poradzila mi jonhsona sprawdzic, to samo co do sudocrem tylko jesli sie cos dzieje.
Wiec juz sama nie wiem czego uzywac na codzien:wściekła/y: A uzywacie pudru?:sorry:
Jola a zakup kosmetyki firmy Elave-pisalam Ci juz o nich u nas sie sprawdzily.
uzylam sudocremu pierwszy raz jak Szymon teraz mial te odparzenia i jeszcze gorzej mu sie zrobilo:wściekła/y: wysuszylo mu jeszcze bardziej

Siostra za jedną tetrę płaciła 1,79. Złotych oczywiście:-D:-D:-D Szamponu na razie nie używamy. pudru też nie, nie jest zalecany w przypadku dziewczynek
No to taniej niz ja bo ja za paczke placilam chyba 20zl czyli 2zl za pieluche.
Fajne tez sa flanelowe.....sliczne takie kolorowe....ale 7,50zl jedna......mam dwie tylko!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie,nie szczepiłam ewelcia :no:
Przyjdzie każdemu dziecku po 6 miesiącu życia.
Ale powiem Wam,że się powoli łamię :confused2:
W sumie nie wiem które gorsze zło wybrac..
Niby wiem,że na sezonową grypę umiera więcej osób,ale o nich zazwyczaj nigdy się nie mówi.Nie mówi się w TV ile osób w danym sezonie umarło i dlatego się nie martwimy,ale jednak gdy podawane są liczby przy świńskiej to jakaś niepewnośc jest.
Moja koleżanka,dentystka w Kilcock też się nie zaszczepiła choc miała pierwszeństwo jako służba zdrowia i namawia mnie bym nie szczepiła...z drugiej strony jak czytam o 7,8 letnich dzieciach,które zmarły to mam wątpliwości :-(

Dzisiaj ,w wiadomościach chyba ,mówili że Kanada wycofała te szczepionki z tego względu ,że bardzo dużo pojawiło się reakcji alergicznych po nich:eek::confused2: anineczko i masz racje bo na sezonową grypę też ludzie umierają od powikłań tylko o tym się nie mówi bo to nie jest "jakaś grypa" tylko ta coroczna a ona też co roku mutuje przecież.I ludzie nie umierają od samej grypy ale jej zawsze towarzyszą też inne choroby i wszystko naraz się kumuluje dlatego umierają a nie od samej grypy i obojętnie czy to świńska czy sezonowa. Ja się nie będę szczepić ani mojego synka bo skoro te szczepionki są tak fantastyczne to dlaczego koncerny farmaceutyczne nie chcą wziąć za nie odpowiedzialności a za wszystkie inne leki biorą??? :confused2:

No to fakt i w tym popieram Kopacz,że nie zgadza się na coś co nie jest fair.
Właśnie poczytałam to o Kanadzie,mówią o nietypowych ilościach reakcji alergicznej.
A właśnie ta moja koleżanka opowiadała mi ,że jej sąsiadka się zaszczepiła i jej ręka urosła do wielkich rozmiarów :eek:
Ale jej 2 córki bliźniaczki normalnie zareagowały....ciekawe co to są te reakcje alergiczne w ich rozumowaniu.
No jeszcze chyba nie będę panikowac...tylko wystrzelę się w kosmos...tam mnie świńska nie dopadnie :confused2:

reklama
szukalam troche o tych szczepionak i oto co znalazlam
Nieoczekiwane skutki szczepionek na A/H1N1 - Fakty w INTERIA.PL - świńska grypa, wirus H1N1, pandemia, nowy szczep grypy w Polsce

Wykop.pl - Dr Piotr Bein o niebezpiecznych szczepionkach

Slyszalam kiedys jak Kopacz mowila ze za wode swiecona nie ma zamiaru placic..... a swoja droga to mialam kontak z Kopaczowa....bylam u niej jak bylam chora....jest z tego miasteczka co ja i wczesniej leczyla w normalnym zwyklym osrodku zdrwowia a teraz sie przeprowadzila do Radomia i wielka pania udaje i mowi ze od lat tam mieszka hehe.......

Ostatnia edycja:
Do góry