reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ja dziś mocno spóźniona:shocked2:
Jak mam się przywitać?Dobry popołudniu:happy:
Na początek witam nowe mamusie-Kassiulka26 i iza_jot-przysiądźcie się do nas na ploty:tak:
Zaraz mąż z pracy wróci,trzeba nakarmić:confused2:,ale jeszcze mam chwilę;-).
Gastone:nie wiem co jest grane,ale znów(czyli drugi raz)mi się śniłaś:eek::tak::-D
Ciekawe jak tam Ka.M'cia.Może już,wreszcie...
U nas z Tormentiolem było dokładnie tak samo jak w przypadku pauletty82.Położna kazała stosować przy odparzeniach,super się dupsko zrastało:tak:
A z Oilatum to jest tak,że oni tu mają takie dla starszych niemowląt,a w Polsce jest takie Oilatum dla noworodka nawet-sama stosowałam:tak:Skórka po nim elegancka!Taki miałam:
oil12.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!
Przyznam, że bardzo fajny klimacik sobie tu stworzyłyście!!:-) Powoli postaram sie jakoś wkręcić bo na BB jestem jakiś czas ale na tym forum od wczoraj:)
Opowiem wam coś!
Jak wczoraj pisalam, dzisiaj teściowa jechała so Shannon na lotnisko no i ładne jaja z tego wyszły. Całe Gort jest zalane i nieprzejezdne no i mój kolega, który ją wiózł, chciał objechać jakimiś polnymi drogami, no i wpadli do takiej wody, że zaczęła im sie auta wlewać! Auto całe zalane, nie odpaliło już! Jak je wypychali to po pas w wodzie wszyscy byli. Całe szczęście za nimi jechali inni, busem, też na lotnisko i wzieli moją teściową. Jakiś dostawca pokazał im inną drogę, którą pojechali... dojachali i zdążyli!! Ja siedzę z małym w domu i w sumie to wiedziałam,że są jakieś miejscowości pozalewane ale nie zdawałam sobie sprawe,że to aż na taką skale!:szok: Masakra jakaś! No a za tydzień przyjeżdza moja mama... ciekawe czy coś się zmieni do przyszłego wtorku!

A co do tego zdjęcia pizzy... mniam mniam... jutro robie!!!!:-)

Co do pieluch tetrowych... też kupiłam w Polsce i tu je przytargałam ale się okazało, że można je dostać w Polskim sklepie z artukułami dziecięcymi (w Galway, sklep nazywa się Olivier).

A u nas chyba nie ma takiego sklepu jak Boots:no:wiec pieluchy z Polski przywozilam i rozek tez;-)
Pieluchy tetrowe mozna tez dostac w Tesco, Mothercare i np. w sklepach z rzeczami dla dzieci, niemowlakow...

Witam!
Przyznam, że bardzo fajny klimacik sobie tu stworzyłyście!!:-) Powoli postaram sie jakoś wkręcić bo na BB jestem jakiś czas ale na tym forum od wczoraj:)
Opowiem wam coś!
Jak wczoraj pisalam, dzisiaj teściowa jechała so Shannon na lotnisko no i ładne jaja z tego wyszły. Całe Gort jest zalane i nieprzejezdne no i mój kolega, który ją wiózł, chciał objechać jakimiś polnymi drogami, no i wpadli do takiej wody, że zaczęła im sie auta wlewać! Auto całe zalane, nie odpaliło już! Jak je wypychali to po pas w wodzie wszyscy byli. Całe szczęście za nimi jechali inni, busem, też na lotnisko i wzieli moją teściową. Jakiś dostawca pokazał im inną drogę, którą pojechali... dojachali i zdążyli!! Ja siedzę z małym w domu i w sumie to wiedziałam,że są jakieś miejscowości pozalewane ale nie zdawałam sobie sprawe,że to aż na taką skale!:szok: Masakra jakaś! No a za tydzień przyjeżdza moja mama... ciekawe czy coś się zmieni do przyszłego wtorku!

A co do tego zdjęcia pizzy... mniam mniam... jutro robie!!!!:-)

Co do pieluch tetrowych... też kupiłam w Polsce i tu je przytargałam ale się okazało, że można je dostać w Polskim sklepie z artukułami dziecięcymi (w Galway, sklep nazywa się Olivier).
Hehehe:-) I wpuscili ja taka mokra i zablocona do samolotu:-D
A tak powaznie, to niewesolo mieli. To sie kobieta musiala nastresowac:szok:
I do tego jeszcze jkolega pewnie zly z powodu auta:confused2:

Teściowa jak wpadli do wody zaczęła krzyczeć "ratunku!! pomocy!!" Bo jak wpadli to im woda światła zakryła i nagle zrobiło się ciemno i ona myślała że się topią! Nagle woda zaczęła do samochodu wlewać, ona wskoczyła na siedzenia! teraz jak tak o tym w domu mówimy to się śmiejemy bo to musiało wygladać jak z jakiegoś horroru:-), ale co kobieta musiała przeżyć. Kolega też był tak wystraszony, że masakra.
No to przygody jej w Irlandii zafundowaliśmy:tak:

witam mamunie i te nowe też...aaniaa-teściowej już tak szybko nie zobaczysz po tym co przeżyła...:tak: A u nas nie ciekawie Jula szaleje na zęby bez panadolu ani rusz:tak:a syn gorączka 39,5c pojechałam do lekarza ale przedtem podałam mu czopek z pyralginy i spadła do 37 lekarz obejrzał go osłuchał przez rzeczy i stwierdził że nic nie ma:-D mam jutro z nim przyjsc jak będzie gorączka a on już ma 38,6:-( Poszukiwania niani z Tuam nadal trwają ale chętne są:-) udało mi się załatwić pracę na popołudniu więc jestem szczęśliwa:tak:a w Tuam otwierają nam w sobotę Polski sklep duży prawdopodobnie ci co mają piekarnie w Castelbaze :szok:

Sofiku dziękuje za przepis na pewno skorzystam lubię takie domowe pizze.
Tichonku fajnie znów Cię widzieć na forum ale jeszcze fajniej będzie jak się jutro zobaczymy ;-)
Emili78 szybko Towjej malutkiej te ząbki się zaczęły u mojej ni widu ni słychu:sorry:
aaniaa dobrze że teściowa jeszcze żyje ma kobieta zdrowie nie powiem
Dziś dostałam zawiadomienie że mogę małą zaszczepić na tą świńską grypę i nie wiem co zrobić jak narazie jest zdrowa mam dylemat:rofl2::rofl2: Ok to tyle na dziś pisania nie wiem co tu jeszcze dodać. Robimy sobie dziś z mężem maraton filmowy kolejny sezon skazanego na śmierć teraz szybka kąpiel i startujemy. do juterka.

reklama
ewelcia są majtki poporodowe w tesco:tak:i gruszki:tak:

byłam w aptece zapytac o oilatum i babka powiedziała ze to od 6miesiąca jest:eek::confused2:i nawet pytała pediatry:sorry:no i nie kupiłam:no:

No wlasnie, a mi pani w aptece powiedziala ze oliatum sie stosuje tylko jesli dziecko ma sucha skore lub cos sie z dzieje a tak to poradzila mi jonhsona sprawdzic, to samo co do sudocrem tylko jesli sie cos dzieje.
Wiec juz sama nie wiem czego uzywac na codzien:wściekła/y: A uzywacie pudru?:sorry:

Do góry