reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam.
I cóż napisać jak znowu to samo za oknem i w domu do zrobienia:sorry2:

Miło widzieć/czytać nowe Mamy:tak: Witamy:happy:

Nie mam na nic weny i jeszcze nigdzie się nie można ruszyć... ech... może się wiczorem odezwę jak będę miała chwilę;-)

reklama
Witam wszystkie mamusie te nowe również:-):-):-)
Wiktor po szaleństwach w Busy Bees obiad zjadł z prędkością niesamowitą i jeszcze dojadł parówki które zostały ze śniadania :-D:-D no i ja objedzona a teraz czeka mnie pranie dywaników piesek przestał lać w domu to mąż zniósł je ze stryszku :tak: ale szczerze mi się nie chce :no: no ale jak mus to mus :eek: zmykam zajrzę później;-)

Cześć dziewczyny. Witam nowe foremki. Widzę że reszta towarzystwa z Galway ruszyła z dziećmi na plac rozrywek i fajnie bo pogoda nie ciekawa i nie nastraja optymistycznie u nas teraz leje.
Kamcia mam nadzieje że już jest dzieciątko z nami.
Asienko z polski bym radziła zabrać herbatki bardzo dobra jest z koperku i pomaga maluszkowi, moja też miała problemy z kupkami a to dlatego że musiałam przejść na butle więc zaopatrzyłabym sie w czopki albo tutaj teraz są syropki dzięki którym dzieciątko może swobodnie się załatwić. Na odparzenia pupy stosowałam tormentiol po sudocremie było tylko gorzej, teraz stosuje krem bambino i jest super i niedrogi. A na przeziębienia gorączke to proponuje panadol też sa różne smaki. A zmiany klimatu się nie bój naszej nic niebylo a lecieliśmy z deszczu i zimna w upał.
Sofik jesteś kolejną osobą która zachęca mnie do zjedzenia pizzy ale co tu robić w taką pogodę raz można sobie poszaleć z kaloriami. Mogłabyś podać mi prosty przepis na pizze chodzi mi o ciasto chyba że gotowe używasz.
Lubiczanko podziwiam Cię że tak świetnie sobie dajesz rade z dzieciaczkami mnie przeraża 2 a z jednym mam też urwanie głowy.
To tyle na razie może później się odezwię idę bawić się na piłce z moją gwiazdeczką dobre ćw. na kręgosłupek a ile frajdy przy tym :-):-):rofl2::rofl2:

Witam.
I cóż napisać jak znowu to samo za oknem i w domu do zrobienia:sorry2:

Miło widzieć/czytać nowe Mamy:tak: Witamy:happy:

Nie mam na nic weny i jeszcze nigdzie się nie można ruszyć... ech... może się wiczorem odezwę jak będę miała chwilę;-)
Widze, nowy suwaczek sie pojawil...
Mocno trzymam kciuki i zycze duzo silnej woli:tak: Sama wiem, co to znaczy dieta, niestety:-D

Ja rowniez witam nowe mamusie

Co do przywozenia rzeczy z PL, to ja zawsze staralam sie uzywac tego, co jest dostepne na irlandzkim rynku. A jesli juz naprawde czegos nie moglam znalezc, to zawsze sa jeszcze polskie sklepy...
I Lubiczanka ma racje, Tantum Rosa- swietna sprawa i to chyba jedyna przywieziona z PL. No w sumie byla jeszcze herbatka wspomagajaca laktacje, ktora moja mamusia sama postanowila mi zakupic i przywiezc:-D
Aaaaa, no i oczywiscie polskie % na pepkowe:-D:-D

Witam!!
Pogoda znow nas nie rozpieszcza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mam dosc tej pogody nawet na chwile z malym na dwor nie moge wyjsc!!!

Sofik narobilas mi ochoty na pizze!!!!

Ja jeszcze bym przywiozla z Polski dla malucha...pieluchy tetrowe,Linomag ,Alantan Plus,majtki jednorazowe poporodowe(nie wiem czy tutaj sa),Fride albo marimer(apirator),gruszke,na duze odparzenia jest dobry clotrimazolum(wlasnie go uzywam) Szymkowi wyszly odparzenia pierwszy raz!!!ale juz wszystko opanowane;-),
Zmykam bo maly probuje dostac sie do kominka:wściekła/y:

ewelcia są majtki poporodowe w tesco:tak:i gruszki:tak:

byłam w aptece zapytac o oilatum i babka powiedziała ze to od 6miesiąca jest:eek::confused2:i nawet pytała pediatry:sorry:no i nie kupiłam:no:

Pieluchy tetrowe można dostac w Boots.
Clotrimazolum to nic innego jak Canesten
Tormentiol to chyba antybiotyk?.
Nie należy stosować leku Tormentiol:
• w nadwrażliwości na którykolwiek ze składników leku;
• w przypadku złej tolerancji kwasu borowego i jego pochodnych;
• u noworodków i niemowląt;
• w miejscowych odczynach poszczepiennych;
• w zmianach skórnych w ospie wietrznej;
• na rany lub znacznie uszkodzoną skórę.

Kurcze jak zobaczyłam tą pizzę to mi też ochota przyszła ale nhie chce mi się robić:no:
nie mogę się zebrać żeby te dywaniki wyprać a co dopiero pizze robić :eek:
A moje dziecię kochanę właśnie na deser po obiadku najadło się psiej suchej karmy :confused2::confused2::confused2: leżeli sobie we dwóch przy misce ( pies i Wiktor) i na zmianę wcinali :eek:
muszę mężowi powiedzieć żeby tej karmy nie kupował skoro młodemu smakuje :sorry: wcześniejsza nie przypadła mu do gustu więc byłam spokojna :cool2: a teraz zonk:sorry:

anineczka tormentiol nie jest antybiotykiem, a mi pediatra kazał stosować na odparzenia w przypadku jak zwykłe kremy nie dawały rezultatu , nie można go tylko za dużo używać właśnie ze względu na kwas borowy który nie jest dobry dla niemowląt i noworodków ale jak się posmaruje raz na jakiś czas nic się nie stanie ;-) a jest genialny na silne odparzenia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
anineczka tormentiol nie jest antybiotykiem, a mi pediatra kazał stosować na odparzenia w przypadku jak zwykłe kremy nie dawały rezultatu , nie można go tylko za dużo używać właśnie ze względu na kwas borowy który nie jest dobry dla niemowląt i noworodków ale jak się posmaruje raz na jakiś czas nic się nie stanie ;-)
Aha.No i wsio jasne.
Ja go używałam do gojenia się tatoo :-D

reklama
Marta ja uzywalam oilatum jak Szymon byl maly i wszystko jest wsio!!!

Anineczka ja sie nie znam na tutejszych odpowiednikach lekow:sorry:

A u nas chyba nie ma takiego sklepu jak Boots:no:wiec pieluchy z Polski przywozilam i rozek tez;-)

Do góry