reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Kamcia zamien Bussy Bees na Monkey Buissness to wpadne z Alencjuszem:-)
Kto zboczuch, kto?? Jaaaaaaa??? :-)
Jeżeli chodzi o mnie też bym wolała Monkey Business bo kompletnie nie znam Oranmore i bym sie prędzej pogubiła jak znalazła to Bussy Bees :-p no i Wiktor już tam oblatany a on niezbyt do takich nowych miejsc sie poczuwa ...a czas mi odpowiada akuratny :-)

reklama
No dobra. Ja sie zmywam do wyra. Jakby to spotkanie mialo nastapic to poprosze Kamciu o smska:-) A tak to sie placi za samo wejscie czy za uzytkowanie?
misia płaci się za użytkowanie z tego co wiem:tak: ja też zmykam spać bo coś mi się oczy kleją strasznie:-( jak coś to napiszcie tutaj czy jest spotkanie ja rano i tak zajrzę:-)

Hej dziewczyny!!! Jestem tu nowa i nie bardzo jeszcze wiem jak sie poruszac ale sprobuje. Mieszkam w Irlandii od 3 lat. 7 tygodni temu urodzilam Patryka. Mieszkam w Corku. Porod trwal 17 godzin ale z informacji jak to wyglada w kraju nie rodzilabym tam. Dzieki szczerej pomocy poloznej i mojej cierpliwosci w koncu moj synus zaczal pic mleczko z piersi.Najlepsze jest to, ze rejestruja maluszka od razu w szpitalu. Akt urodzenia jest wreczany do reki. Po 3 dniach wyszlam do domu

Hej dziewczyny!!! Jestem tu nowa i nie bardzo jeszcze wiem jak sie poruszac ale sprobuje. Mieszkam w Irlandii od 3 lat. 7 tygodni temu urodzilam Patryka. Mieszkam w Corku. Porod trwal 17 godzin ale z informacji jak to wyglada w kraju nie rodzilabym tam. Dzieki szczerej pomocy poloznej i mojej cierpliwosci w koncu moj synus zaczal pic mleczko z piersi.Najlepsze jest to, ze rejestruja maluszka od razu w szpitalu. Akt urodzenia jest wreczany do reki. Po 3 dniach wyszlam do domu
Serdecznie witamy. Na pewno Ci sie u nas spodoba:-)

A ja mam taki problem! Bo nie orientuje sie jak tu w Irlandii jest z Child benefit'em??? 11 listopada urodzilam i od razu w szpitalu dostalam akt urodzenia, po tygodniu przyszedl PPS... i teraz nie wiem czy ja mam gdzies isc skladac papiery o child benefit czy sami mi przysla jakis papier do wypelnienia???

A ja mam taki problem! Bo nie orientuje sie jak tu w Irlandii jest z Child benefit'em??? 11 listopada urodzilam i od razu w szpitalu dostalam akt urodzenia, po tygodniu przyszedl PPS... i teraz nie wiem czy ja mam gdzies isc skladac papiery o child benefit czy sami mi przysla jakis papier do wypelnienia???
Przysla Ci sami. Nie pamietam w ciagu jakiego czasu ale cos mi sie kojarzy 6 tyg...:tak:

Ewelcia, a gdzieeeeeee taaaaaam:-) Ja dopiero w nastepny czwartek lece:-) Ale juz mnie powoli sraka podrozna lapie:-D
nie zla jestes:-D:-D:-D wogole to sie usmialam az brzuch mnie boli:-D:-D

Witam nowe foremki!!!!

Jak dziecie sie tu urodzilo to oni sami przysylaja papiera na CHB,musisz tylko wypelnic brakujace dane i odeslac

aaniaa- ja dostalam papiery po zarejestrowaniu malej po jakims tygodniu, odeslalam i po 3-4 dniach dostalam decyzje o przyznaniu CHB, tylko dostane wyrownanie w grudniu, za listopad nie dostaniesz :-(
pozdr

reklama
ok laski to monkey business tak ok 11 wiec rano jak wstane to zadzwonie do was i do didi moze tez pojdzie:)
milej nocy spadam do wyra

Do góry