reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

U nas padać przestało i nawet sie ociepliło, ale i tak pogoda do d.... Nawet Ania nerwowa jest. M był na przerwie to ja pobiegłam do apteki po ten Daktarin i zaczęliśmy walkę z pleśniawkami. A teraz czekam aż mała uśnie, żeby coś zjeść.

reklama
anineczka mieszkałam niedaleko Tirrelan mój synek też chodził tam przez jakiś czas do przedszkola :-) ale go zabralam bo za drogi interes dla nas to był :-( a szkoda chciałabym aby dalej chodził :tak: bo jest mu potrzebny kontakt z rówieśnikami ...wiesz coś może na temat darmowych przedszkoli???na jakiej zasadzie to bedzie??:unsure::-)

http://<a href="http://www.youtube....ary & Alibabki - Ciagle pada (Opole 1975)</a>
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=15IaAjNaMEw"]YouTube- Czerwone Gitary & Alibabki - Ciagle pada (Opole 1975)[/ame]

haha:-D

jeeeny ale mnie glowa boli

a co do przedszkoli to jest tak ..od stycznia zabieraja te 41,5 albo jak kto ma 83 i dlatego robia darmowe przedzkola...sa to 3 godz dziennie przez 5 dni...a jak na wiecej godzin to placi sie juz od godz... zapisy juz robia ..wszystko zalezy od przedszkola

Ostatnia edycja:
Pauletta z tego co wiem to do przedszkola darmowego będzie miało dostęp dziecko od 3 lat i 3 miesięcy.Twój chyba nie osiągnie tego wieku w styczniu?
No i tak: Albo 3 godziny przez 32 tygodnie albo 2h15m przez 52 tygodnie.
Najlepiej pójśc się doradzic u szefowej przedszkola,kiedy młody może iśc do przedszkola itp. ;-)

Pauletta dziecko musi miec 3latka i 3 miesiace ukonczone. Wiec pewnie zalapie sie Twoj synek na wrzesien 2010, jesli chodzi o darmowe przedszkole. Rzeczywiscie mam Cie po drodze :-)

Witam sie

Didi az mi sie lepiej po tej piosence zrobila:-D:-D 3 razy ja sluchalam hehehehe

Co do przedszkola to tak od 3 lata ale ilu miesiacy nie wiem ....
Moja juz jest zgłoszona przez przedszkole... wiec od stycznia za darmo ale ja i tak tanio placilam za te 3 h wiec bardziej by mi sie oplacalo miec dalej te 83 e ;-)

A ja gotuje obiadek a moj syn nic tlyko co chwile podchodzi do kuchenki i wspina sie po niej, wsadzilam go do krzesełka i teraz jest krzyk na clay dom dobrze ze mieszkamy sami:laugh2: nie mam sily juz do niego, taki zywy wszedzie wlezie:-D:-D

edit: o juz sie wyjasnilo ile miesiecy...

Ostatnia edycja:
My właśnie pałaszujemy obiadek :-) i nie to że ja nie jestem skromna czy coś ale wyszedł mi po prostu zaje...sty :rofl2: normalnie nie spodziewalam sie nawet Wiktor siedzi spokojnie i je nie musze mu bajek włączać :tak::-)
Dzięki dziewczynki za uzupełnienie info o przedszkolu :happy: właściwie styczeń czy wrzesień obojetnie ważne że będzie taka możliwość a że trochę później to może nawet lepiej bo mam nadzieję że do tego momentu zacznie już trochę mówić i więcej rozumieć :tak:
Larcia także przy następnym wypadzie do Galway odbij troszke w bok zapraszamy :-) a i u mnie sie puka w okno dzwonek nie działa a pukania w drzwi nei usłysze bvo jest przedsionek :-p:-)

reklama
My właśnie pałaszujemy obiadek :-) i nie to że ja nie jestem skromna czy coś ale wyszedł mi po prostu zaje...sty :rofl2: normalnie nie spodziewalam sie nawet Wiktor siedzi spokojnie i je nie musze mu bajek włączać :tak:

co robiłas kochana?? mzona wiedziec??:-p
Moze bede miec pomysła na obiad na jutro...

Ja dzis robie gulasz, ziemniaczki i mizeria:rofl2:

Do góry