reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hejo!!

No tak pogoda okropna, to forum wrze :-)

Misia, Kamcia, teraz to wyszlam na taka co to cały dzien likiery robi i popija :-D:-D:-D i jeszcze ciężarne czestuje ;-)

Co do opieki nad dziecmi, to myśle, ze inna cena za np dwulatka a inna za niemowlaka, ja brałam kiedys 4e ale za 4latkę i to bardzo samodzielna i grzeczną, Eryk mial towarzystwo do zabawy, ja spokoj w domu i jeszcze mi za to płacili ;-)

co dzis gotujecie? wczoraj zrobiłam tortille, dzieki Agusiek za pomysła, dobra wyszła, a na dzis jak zwylke nie wiem co zrobic :sorry:

reklama
Anineczko moja mała własnie jest na bebilonie pepti takie to śmierdzące i niedobre mleko uwierzcie mi bo prubowałam. Sojowe mleko ją też uczula jeszcze jak karmiłam piersią o tym się przekonałam. No teraz jest tylko butla do tego jak pisałam wczesniej nie mogę nauczyć małej jesc lyzią powiem Wam że czasem brakuje mi już cierpliwości no cóż ale to dziecko tylko.:-D:-D

Pauletta to zawsze mam cie podrodze, mieszkam w Headford :-)

Pogoda taka,ze az sie wstawac nie chce!ALe cale szczescie moj M zaraz wraca, wiec moze gdzies sie przejedziemy.

witam

teraz rozumiem lubiczanke ze po powrocie do domu nie ma czasu na nic:no:a jak juz usiadłam wieczorkiem nadrobić czytanie to mały wstał i juz nie miałam kiedy napisać:-(od 3 nad ranem nie chciał spać, tylko cyc cyc i cyc:-(

dostałam maść ze szpitala na brodawki:-)karmie tez przez nakładki bo umieram z bólu:-(a mleka mam tyle ze trojaczki mogłabym wykarmic:-)

miłego dnia:-)

Witam
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady odnośnie pleśniawek. Kupimy ten Daktarin, jak nie pomoże to wtedy do lekarza pójdziemy. Oczywiście stosujemy wszystko, żeby było ok, ale widocznie to za mało.:-(

Witam nową mamę:-)

U nas leje i wieje... jak wszędzie zresztą.

Hej mamunie :tak:pogoda fatalna ale cóż to w końcu Irlandia :-) piszę żeby się pochwalić ale i też mam problem M znalazł pracę cieszę się ale ja tez wracam do pracy 30listopada i co z małą muszę ją dać komuś po opiekę będę próbować załatwić sobie popołudniówki od 3 a M kończy o 5 więc te 3godzinki muszę kogoś znalez serce mi się kroi ale cóż :-D wiecie może ile teraz się płaci za godzinę od opieki nad niemowlakiem?:-(co do niejadków to jest to problem sama to przeszłam z synem i do dziś nie jest super,wymyślałam cuda buzki z keczupu syropy na apetyt i nic lekarz mówił że zgłodnieje to sam przyjdzie bzdura potrafił zjeść troszkę obiadku a z chlebkiem za nim biegałam żeby coś zjadł:tak:też mnie bolał żołądek z nerwów że nie je ale taki jego urok do dziś ma 8lat i waży 30kil niby dobrze ale spodnie spadają:wściekła/y:
Ach takich niejadkow jest strasznie duzo,no i mnie sie tez trafil;-)
Apropo mojego meza bratanica nie jadla do 7 roku zycia.Jejku ci to dopeiro sie z nia mieli boona przy mnie kiedys na samo slowo zjedz np. parowke wymiotowala:szok: a teraz uwierzyc nie moge zaczela jesc za 10 :-D

Wolfia - Ogorek kiszony :-D:-D kochana nie ma mowy o kwasnych rzeczach,dziecko na sama mysl zwraca :-D
Jesli chodzi o slodycze dostaje tylko wtedy kiedy normalnie je,w nagrode.Moje dziecko nie zada slodyczy,nigdy nie zadal, nie plakal ze chce czekoladke.Wiec sie nie opycha;-)
Ja kochane nie jestem jedna z tych mam co placza ze dziecko nie je ,a okazuje sie ze dziecko wwcina caly dzien chrupki,paluszki i inne wypelniacze.Jestem rozsadna,najpierw wartosciowe jedzenie a wtedy przyjemnosci;-)

anineczka a skąd jesteś dokładnie ?? może się znamy skoro masz takie wrażenie;-)

moniadan ja też zawsze mam problem co zrobić na obiad dzisiaj robię bitki wieprzowe miał być gulasz ale nie to mięsko wyciągnęłam z zamrażarki :eek::cool2:

Larcia no to faktycznie masz po drodze także zapraszam kiedy cię najdzie ochota ja i tak z reguły siedzę w domku a mieszkam dosłownie z tyłu Ballindooley Shop :-):-)

Dobra zmykam robić obiadek bo właściwie to tylko wskoczyłam na neta po jakis przepis bo bitek jeszcze nei robiłam nigdy:sorry::happy:

Hej laseczki po prostu mnie tu już zalewa ludzie mają problemy do pracy dojechać szok dlaczego strażacy tej wody nie pompują u nas tak robią :tak: mała śpi miała szczepienie w wtorek ma delikatny obrzęk na jednej nóżce ale ogólnie nie działo się nic :-(a ja sobie siedzę i wymyślam dania na sobotę jutro mamy 10rocznicę ślubu a w sobotę impreska :-) synek szykuje niespodziankę dla nas ciekawe co wymyślił....:-D

reklama
Pięknie witam w ten "cudowny" dzionek:eek:
U mnie ciemno,że jak oczy otwarłam,myślałam,żeśmy z Radkiem cały dzień przespali i zaraz P z pracy wróci,a tu obiad nie zrobiony:szok:Ale na szczęście dopiero przedpołudnie:confused2:Najważniejsze,że laptop znalazłam w tych ciemnościach egipskich:-D:-D:-D
Teraz to już mi świat nie straszny:-D
A tak poważnie to wieje straszennie:szok:A w domu muszę grzać non stop bo spawara taka,że szok!Ale listopady z reguły tak tu wyglądają.Tylko,że jak się mieszka w kartonowych mieszkaniach:eek:to wszystko może się zdarzyć
pogoda27.gif
A wyobrażacie sobie dziś samolotem lecieć?
gastone:śniłaś mi się dzisiaj:eek::tak::-D

Ostatnia edycja:
Do góry