reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam mamunie:-)
Na poczatek,bo jeszcze nie mialam okazji gratulacje dla Lubicznki i Marty.
My juz po powrocie z Polski,bardzo szybko minal ten tydzien.Tobi jakos przezyl lot,choc nie obylo sie bez placzu.Udalo nam sie go zaszczepic na gruzlice.Teraz dochodzi do "normalnosci"po tygodniu noszenia,sciskania,calowania,przytulania...przez wszystkich:-)

reklama
Witam juz z domu naszczescie korki sie skonczyly ale droga do tuam zablokowana wspolczuje ludziom z tej okolicy.
Misia chyba ten sam likier hihihi wlasnie po kapieli sie nim delektuje:)
Jutro do pracy:(Po takiej leniuchowej przerwie ciezko wracac.
Emili a nie masz 6 mies macierzynskiego? Gdzie pracujesz w Galway? Mi ucinaja dni pracy i myslalm o opiece nad dzieckiem dorywczo:)Ja kiedys opiekowalam sie dziewczynka i mi placila 10 euro za godz to bylo duzo, teraz chyba za godzine jet ok 5 euro ale wiadomo róznie to bywa:)
Misia no widzisz tak to jest z maluchami raz maja dobry a raz zly dzien, Al pewnie tez jest z siebie dumny:)
Milego wieczorku

Pauletta witaj na Naszym Forum, czuj sie jak u siebie. A gdzie dokladnie mieszkasz?

Pogoda jest do ****!!!W domu zimno, grzejemy non stop, a wszystko wywiewa przez komin i te ich dziurawe okna. A jest przeciez 14 stopni! Boje sie pomyslec, co to bedzie, jak mrozy nadejda. Ale ani wyjsc z domu ani nic sie nie chce przez taka pogode. Odrazu jak rano wstalam z lozka, to chcialam wejsc do niego spowrotem!Jak ja sie kiedys opiekowalam dziecmi, to mialam 10 na godzine, ale teraz pewnie daja mniej.

Pogoda koszmarna
147.gif

Gastone
u mnie dwie mamy na lutówkach były zadowolone z efektów po użyciu tej książki:
Cecylka Knedelek, czyli książka kucharska dla dzieci - Joanna Krzyżanek - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl
Dzieci ewidentnie zaczęły jeść chętniej i to zupełnie nowe rzeczy:tak: Może warto spróbować, w sumie nie masz nic do stracenia;-) Poza tym ogórki kiszone wspomagają apetyt, dobrze jakby zjadł z jednego dziennie, jeżeli lubi i da się przekonać:sorry:
Nie mam pojęcia jak to jest z takim typowymi niejadkami:no: Ale wierzę, że ciężko:sorry: Jeszcze miałam zapytać, a jak u Maxa wygląda pociąg do słodyczy i jego zapotrzebowanie na nie? Bo czasami tu jest problem:sorry:

Misiu ale masz Zuch Syna:tak: Nie ma to jak dumna Mama później;-)

Wilwia witaj z powrotem:-) A jednak udało Ci się zaszczepić Małego przeciw gruźlicy?

Asieńka czasami pleśniawki, które są spowodowane grzybem Candida albicans, mogą trafić do maluszka przechodząc przez drogi rodne matki. Ciężko stwierdzić jednoznacznie skąd się mała zaraziła. Ja bym się udała do apteki po jakiś specyfik, a jakbym nie widziała poprawy to natychmiast do lekarza:tak:

Tichonek a dlaczego tak?;-) Za dużo Agusiek, Agusi itp.:-D

Bylam na kolejnych zajeciach w szkole rodzenia i wrocilam bez chumoru bo sie przewrocilam na chodniku i zbilam kolano wiec ide na kanape pouzalac sie nad soba a wam zycze dobrej nocy:sorry:

hejo

Tabasia z tego co widze to Ty z galway jestes to czemu nie bywasz na naszych spotkankach...serdecznie zapraszamy:tak:
;-)
Hihi, wstydze sie ;-):zawstydzona/y::-D
A tak powaznie, to dziekuje za zaproszenie :-) Na razie ciezko z czasem, pracuje codziennie do 17, do tego jeszcze szkola... Ale mysle, ze na macierzynskim bede miec wiecej wolnego i Was chetnie poznam w realu :-)

witam sie :O) oby nie miał ADHD moj starszy ma ADHD to ja sie mam teraz z nim w szkole i ogolnie:O(
Julia nie strasz :szok::szok::-D:-D
Pozdrawiam i zmykam lulac, bo jutro znowu pobudka o 6:20 rano :confused2:

Gastone mojego m siostrzenica ma prawie 6 lat i czasami ma takie dni ze pije duzo wody...herbaty czy jakiegos soku i zyje o jednej kanapce a nastepnego dnia je wszystko to co popadnie i nawet sama robi sobie kanapki.
Mojej znajomej corka ma 4 lata i tez z niej taki niejadek,czego oni nie probowali,jakies syropki na apetyt z PL przywozili,cudowala z jedzeniem i tez nie chce jesc.....zje troche i tyle,a chuda jest strasznie.
Moj Szym tez nie bardzo skory do palaszowania.......chociaz teraz to wcale nie powinnam sie odzywac bo w miare dobrze je i sporo jak na niego,bo od 2miesiaca zycia do 4 to prawie wogole nie chcial jesc!!!!
To byl koszmar......waga ledwo co szla do gory...ja zalamana i wogole,ale od kad karmie w dzien tylko lyzeczka jest super!!!
wazy zaledwie 8kg a ma juz 9m:cool2:
Nie wiem czy jest jakis cuuudowny sposob na niejadkow....chyba nie!!! ja sama bedac dzieckiem nie chcialam jesc......pamietam te syropy "wspomagajace" apetyt ktore zadnych skutkow nie dawaly,a teraz co za diety musze sie brac:-D:-D:-D

Moja znajoma pilnuje dziewczynke i ma 2e( mala ma 4 latka)!!!
Ale wydaje mi sie ze 2e to za malo no chociaz z 5:rofl2:

U nas jeszcze tak nie napadalo ze nie da sie przejechac

Kamcia no ja jestem własnie z Tuam ale nie wiedziałam że jest zalane :szok: miałam macierzyńskiego 6miesięcy tylko ja miałam prawie miesiąc przed porodem dlatego że u mnie były cyrki z data porody i tak wyszło :tak:właśnie w przyszłą sobotę mam ostatnią płatność :-:)-( potem tydzień urlopu i do pracy:wściekła/y:tak jak myślałam że od 5€do 10€ za godzinkę:tak:

Dziękuję za miłe przyjęcie :-):-):-)
właśnie się relaksuje na kanapie po całym dniu przygód z moim synkiem :tak: on co chwila coś ciekawego wymyśli jak np.rozebranie mi klawiatury w laptopie :eek:
Dzisiaj przemeblowałam sypialnie i mi się oberwało od męża że zrobiłam to sama :-( ale przynajmniej efekt sie podoba ;-) teraz moi mężczyźni buszują w łazience i zaraz Wiktorek idzie spać.
Mieszkam w Ballindooley na Hedford Rd.
Co do niejadków to niestety nie moge nic powiedzieć ale trzymam kciuki aby sie odmieniło :tak:
Przez tą pogodę mój mąż dojechał 1,5godz później do pracy bo drogi zalane ciekawe co będzie jutro jak cały czas pada masakra jakaś i też jestem cały dzień na ogrzewaniu bo jest cholernie zimno a w kominku to mam wiatrowy koncert życzeń :crazy:

A właśnie dziewczyny chciałam się wypytać o te darmowe przedszkola mówcie co wiecie bo mi się cos gdzieś o uszy obiło kiedyś ale niezbyt pamietam :sorry:

emili78 ja swojej płaciłam 4euro no i do tej pory tyle płace bo czasami podrzucam małego bo nie jestem zwolenniczką targania go ze sobą po mieście jak muszę coś załatwić :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Pauletta82 w naszym gronie :happy: oszczędzaj się a nie zabieraj się więcej za przemeblowanie...:no: a jak się czujesz w ciąży? Wszystko OK? Będziesz miała parkę - fajnie :-):-)
(...) Matt już po fizjoterapeucie.Nie jest źle.Nawet buty orto nie są nam potrzebne ;-)(...)
Pamiętałam ale wyszło mi z głowy...:sorry: Gratuluję, że buty ortopedyczne niepotrzebne! Pilnuj by Matt dużo chodził na boso - w sensie bez butów po domu - i oczywiście w skarpetkach przy tych wiatrach z kominka i okien... Wtedy nuzie stają się "ładniejsze" <= tak zaleca lekarz moich siostrzeńców, którzy niestety mają problem z nóżkami..:-( A Wam coś zalecano? - tak z ciekawości pytam...:sorry:

Do góry