reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Pewnie już żadnej mamci nie ma,ale co mi tam..nadrobiłam wieczorne 2,5 stronki i cosik jeszcze spróbuję nadziargać:-D
...Tichonek a dlaczego tak?;-) Za dużo Agusiek, Agusi itp.:-D
Dokładnie tak:tak:,a Tichonek-tak troszkę od nazwiska:happy:
Bylam na kolejnych zajeciach w szkole rodzenia i wrocilam bez chumoru bo sie przewrocilam na chodniku i zbilam kolano wiec ide na kanape pouzalac sie nad soba a wam zycze dobrej nocy:sorry:
Ojojoj!Bidulka,współczuję.Proponuję coby się mąż do kolanka przytulił,na pewno ulży:tak:A co to tylko okład z młodej(kobiecej) piersi może pomóc?A okład z męskiej klaty nie ma takiego samego działania?:sorry:A jeszcze jak mocno owłosiona to przy okazji termokuracja:-D:-D:-D
Emili:moja koleżanka pilnowała dziewczynki 4-letniej za 5 Euro za godzinę,Irlandki podobno dają 8-10 Euro.Ja prawdopodobnie będę pilnować rocznego synka koleżanki,ale niestety tylko raz w tygodniu 4-5 godzin za 6 Euro.Tak,że myślę,że około 5 najczęściej za opiekę się dostaje:tak:
Też by mi się jakiś maluszek do opieki przydał,a dodatkowy grosz tym bardziej:sorry:.Gdybyś mieszkała bliżej,chętnie bym się zajęła Twoją córcią:tak:

reklama
Pewnie już żadnej mamci nie ma,ale co mi tam..nadrobiłam wieczorne 2,5 stronki i cosik jeszcze spróbuję nadziargać:-D

A jeszcze co niektóre mamcie siedzą:-). Ja też dopiero nadrabiam zaległości w czytaniu. Ale trzeba się będzie zbierać do łózia bo mój brzdąc coś ostatnio spania nie ma:-(. Dziś udało mi się ją tylko połorzyć na 1 drzemkę w ciągu dnia, pospała z godzinke. Ale na szczęście od 23 już w łóżeczku i jak narazie bez żadnej pobudki się obyło, oby tak do rana:-) Dobrej nocki mamuśki
Pauletta82 witaj w naszym gronie. Mamy takie same końcówki w nicku. Czy to 82 coś oznacza u Ciebie czy taki poprostu numerek?

Ostatnia edycja:
Lubiczanka - opowiadaj jak dzidzia :-)
Julia28 - współczuje bo wiem co to za choroba.. Jak sobie radzisz? Stosujesz jakieś leki? Chodzi na jakieś dodatkowe zajęcia by się "wyciszyć"?
witam sie z wami mamusie:O)witam nowa dzis znowu pada ja tak szybciutko:O)nadrobie wszystko w wekenddd bo moj leci do pl na kilka dni....:-Dpowiem ci ze w polsce lekarze porobili wszystkie badania i przepisali leki psychotropowe ale ja nie chcialam ich dawac........wizyta u psychologa tez nic nie dała,tutaj skierowali go na badania i jakies zajecia ze szkoly ale wiecie jak tuu sie długo czeka narazie czekamy na odezw......a tak ogolnie to trzeba miec nerwy na wodzy przy takim dziecku,,,,ja osobiscie powiem ze juz sama sobie nie poradze z ta choroba,,,,,,,,:tak:

Dzień dobry mamusie, czy u Was też tak pada? ta cała Irlandia jest taka zakręcona i jak tu wyjść z maluszkiem. Właśnie oglądam w tv dzien dobry tvn maja mówić o śmierci łóżeczkowej niemowląt podobno odkryto dlaczego ona się przytrafia hmmm ciekawa jestm co powiedzą.
Anineczko moja koleżanka miała duży problem z nóżkami u swojego dziecka nie obeszło się bez bucików ortopedycznych szkoda mi było malutkiej bo nużki miała takie krzywiutkie tzn. chodziła jak kaczuszka podobno teraz jest lepiej, ale dobrze że u Twojego Mata jest w porządku.
Moniak82 widzę że masz tak jak ja moja mała też usypia mi dość późno a drzemki w ciągu dnia wogóle czasem nie ma także padam z nóg wieczorami.

A tak z innej półki odnośnie tych chorób u dzieci o pleśniawkach słyszałam można je wyleczyć smarując takim preparatem dzieciaczkowi jezyczek tutaj nie wiem jak takie lekarstwo może sie nazywac. Ja mam inny problem moja mała ma skaze białkową nie wiem skąd sie to uniej wzięło smaruję ja co dzień specjalnymi masciami a mimo wszystko dość często na skórze ma takie plamki czerwone jest cała nimi zsypana ponoć to swedzi maluszka wiec szkoda mi jej bardzo i moze stad jest taka zywa moja gwiazdeczka. Dotego nie dosc ze mi malo dosc czesto jada to ma zbilansowana diete i specjalne mleko ze takie malenstwa musza tak cierpiec. Buziaki dla Was tak z rana

Witam.
Nie będę zachwalała pogody bo nie ma czego :laugh2::confused2:
Antek w przedszkolu a ja piję kawcię

Joannn mamy zalecone siadanie po turecku i siad prosty i tyle :tak:
Niestety wiem z jakiego powodu te powykręcane nóżki.Młody jak był młodszy siadał na łydkach.Poprawiałam go non stop ale widac,że za mało.Na szczęście ma tylko leciutko skierowane stopy do środka.
No i zaleciła kupic kapcie z usztywnianą piętą.
Młody ma płaskostopie ale w tym wieku to normalne :tak:
Sprawdziła Antka i też ma płaskostopie,ale ma jeszcze troszkę czasu na wyrobienie się :tak:

Hej dziewczynki
Witam z rana
Jakbym sie za dlugo na forum nie pojawiala, to znaczy, ze odplynelam...:eek:
Nasza ulica plynie a pole naprzeciwko zalane. I ciagle pada. Moze pozniej wkleje jakies foty
Milego dnia

Witam wszystkie mamusie:happy:
Witaj Pauletta82 w naszym gronie :happy: oszczędzaj się a nie zabieraj się więcej za przemeblowanie...:no: a jak się czujesz w ciąży? Wszystko OK? Będziesz miała parkę - fajnie :-):-)
Joannn staram się oszczędzać ale przez tą pogodę czasami nie mam co ze sobą zrobić:no: stąd wzięło się przemeblowanie przynajmniej starałam się nie forsować.Ogólnie w ciąży nie czuje się źle początki były trochę ciężkie przez mdłości a teraz już jest ok :-):-)no i Zuzia rozwija się jak najlepiej:laugh2:

Przez mojego kochanego męża wstałam dzisiaj na nerwie:wściekła/y: a do tego mój synek właśnie ma atak histerii bo nie daję mu usiąść sobie na brzuchu:eek: kurcze niech ta pogoda sie zmieni bo mi Wiktorka energia rozsadza :-(

Moniak82 końcówka mojego nicka jest od rocznika;-)

WItam
w ten cudowny irlandzki dzien..hahah

wiam Nowa Mamusie Galwayska.. u nas wesolo i rodzinnie no i oczywiscie zapraszamy na spotkanka gdzie my mamy okazje sie poznac a maluchy pobawic

jeny..co za cudna pogoda.. łep mnie napier...dziela , w nocy rewolucja..nie dosyc ze na antybiotyku to jeszcze chyba jakis wirus mnie dopadl albo schizuje bo wczoraj na wieczur luklam sobie laktuloze:cool2:

Gastone..wiem co przechodzisz ja mam dokladnie taki sam typ niejadka w domu jak czytalam twojego posta to myslalam ze Alberta opisujesz dokladnie tak samo

dzisiajmoja corciamakare..zawze usypiala mi na reku bujana bo tak nauczyla ja moja siostra ...ale wczoraj troszke juz mnie ramie bolalo czyli nadwyrezylo mi to moje 8 kg dziecie i dzisaj wyla ..darla sie ale w koncu zasnela sama w lozeczku i tak dzisiaj bedzie i jutro az nauczy sie samaladnie zasypiac

reklama
Jolu współczuję upadku i masz rację,dopóki możesz wchodź pod kołdrę i odpoczywaj sobie.Ja teraz pomarzyć mogę :confused2:
Pauletta normalnie jak patrzę na Twój avatar to jakbym Cię znała :eek::sorry:
Tylko skąd? :confused:
Ewelcia mój brat też był karmiony od 3 miesiąca tylko i wyłącznie łyżeczką.Moja mama wspominała to dośc często :-D
karolinanicola no skaza to coś okropnego.Dieta bezmleczna koniecznie.Pamiętaj,że czasem mleko sojowe ( nie wiem czy takie podajesz?) też może uczulic i wtedy trzeba przejśc na pepti.Właśnie mojej bratowej Martynka ma takie problemy.Niby ma mleko sojowe a placki wychodzą w nowych miejscach.Muszą spróbowac pepti bo młoda się tak drapie,że szok.:eek:

Do góry