reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Dziewczynki...
Prosba...
Czy ktoras z Was ma gdzies zapisany taki "slowniczek" z wszystkimi wazniejszymi terminami potrzebnymi ciezarnej Polce w IE?
Gdzies kiedys na forum sie na niego natknelam ale pojecia nie mam gdzie tego teraz szukac...:confused2:
Bede wdzieczna, bo moja kolezanka bardzo by czegos takiego potrzebowala.
Z jej angielskim jest bardzo kiepsko i chociaz tego by mogla sie wyuczyc na pamiec...

Proszę bardzo, ja go sobie chwalę:-)

Słowniczek zwrotów przydatnych w okresie ciąży i porodu - Ciąża w uk - Ciąża i poród w UK

reklama
Wieeeeeeelkie dzieki:-)
Poczytalam go sobie przelotnie i przyznam, ze sporo terminow- nawet mi, powiedzmy, ze doswiadczonej mamusi- jest obcych:szok:

Przypomnialo mi sie, jak pani doktor na pierwszej wizycie w szpitalu spytala mnie o smear test:szok: Pojecia nie mialam o czym mowi, bo sie pierwszy raz z ta nazwa zetknelam:-) I wiecie, co mila pani doktor zrobila...??? Narysowala mi schemacik na kartce:-D:-D:-D Ale sie wtedy usmialysmy obie:-D

Witam!!!
Kurde widze ze Wy tu rzescie wczoraj jeszcze dosc dlugo urzedowaly....ja poszlam spac bo juz nie mialam sily czekac na Marty porod!!!:-p
Myslalam ze juz urodzila ale czytalam ostatnie posty i d**a :cool2:a chcialam gratki zlozyc:-p.
Marta nie dawaj sie wygonic do domu:no: moze Ci dadza kroploweczke na wywolanie

Wieeeeeeelkie dzieki:-)
Poczytalam go sobie przelotnie i przyznam, ze sporo terminow- nawet mi, powiedzmy, ze doswiadczonej mamusi- jest obcych:szok:

Przypomnialo mi sie, jak pani doktor na pierwszej wizycie w szpitalu spytala mnie o smear test:szok: Pojecia nie mialam o czym mowi, bo sie pierwszy raz z ta nazwa zetknelam:-) I wiecie, co mila pani doktor zrobila...??? Narysowala mi schemacik na kartce:-D:-D:-D Ale sie wtedy usmialysmy obie:-D

To mi też narysuj schemacik,:-):-):-);-) bo ja mam go zrobić 3 miesiące po porodzie. Wy też robiłyście??? u nas w przychodni 60 jurków kosztuje

bede próbowała wyprosic tą kroplówke ale przeciez nie bede siedziec jak nic nie bedą robic:-(łaze po schodach i nic:no:
lubiczanka odezwie sie jak wróci pewnie do domku bo maleństwo nie opuszcza jej na krok:sorry:

reklama
To mi też narysuj schemacik,:-):-):-);-) bo ja mam go zrobić 3 miesiące po porodzie. Wy też robiłyście??? u nas w przychodni 60 jurków kosztuje
Kochana zapisz się tutaj:
CervicalCheck, The National Cervical Screening Programme, Cervical Smear Test Ireland, Smear Test Ireland, Cervical Screening Ireland, Cervical Cancer Test, Smeartakers Ireland - Cervical Check
przyślą Ci list z zaproszeniem na darmową cytologię.
Jeśli skończyłaś 25 lat.
Ja już dostałam zaproszenie,teraz się tylko umówic do Gp :tak::tak:

Do góry