reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

czesc dziewczyny dawno mnie tutaj nie bylo oczywiscie madziu gratuluje ci majeczki-bo chyba ci tego jeszcze nie mowilam.czytalam wasze posty o dietach w czasie karmienia moj synek od ur byl b delikatny co do nowych smakow ,moglam jesc tylko lekkostrawne jedzenie po 2 tyg zjadlam dwa plasterki pomidara z wlasnej dzialki i maly dostal wysypki na twarzy.do 3-4 miesiaca jadlam tylko gotowane albo na parze.trzymalam sie diety bo wolalam miec nocki przespane aaaaaaaaa i pilam duzo kminku bo to dziala na laktacje i na jakosc pokarmu jak takze wspomagalo wyproznianiu sie dziecka.po tym kminku moj maly pierdzial jak stary i dlatego nie mial zadnych kolek.chociaz kazde dziecko jest inne a wydaje mi sie ze chlopcy sa bardziej delikatni od dziewczynek np moja kuzynka ur core i prawie odrazu jadla wszystko i malej nic nie bylo.wiec dziewczyny musicie obserwowac swoje dzieci jak cos nowego zjecie,a najlepiej probowac z rana bo jak by cos zaszkodzilo malenstwu to do wieczora mu powinno przejsc i nie bedziecie miec nocki zarwanej.pozdrawiam mamuski w dublinie:-);-):tak::-D

reklama
Czesc dziewczyny mieszkam w Dublinie i zaopiekuje sie dzieckiem u was w domu lub u siebie.Mieszkam w domku z ogrodkiem w spokojnej okolicy.Jakby ktoras potrzebowala opiekunki to piszcie do mnie na gg 8185020 lub dzwoncie pod numer 0872213676.
Pozdrawiam Andzelika.

hej mamuski pisalyscie o tej karcie ubezp e 111 no i czytalam na necie ze to jest dla turystow a nie dla pracujacych za granica ... ze trzeba byc zrejestrowanym w urzedzie jako bezrobotny jak to dziala od strony praktycznej bo nie wiem czy jest sens skladac wniosek(a sklada sie go w polsce ???)

aa moj maly ładnie siedzi do chodzenia sie bierze i gada jak najety hiii

anieczka co u ciebie jak sie czujesz?

aniay jak twoj szkrabek rosnie jak trzeba:)

buziaki

kamcia ale ja mowie o zrobieniu tej karty tu w irlandii zeby miec ubezpieczenie na wyjazdy do pl
Oliwcia rosnie i jest przeszczesliwy dzieckiem
co prawda przez te upaly w pl stracila apetyt i przezucila sobie karmienie wieczorne na 12 w nocy ale poza tym upaly nie robia na niej wiekszego wrazenia :)

Czesc wam wszystkim jestem w 23 tygodniu ciazy, mieszkam w Galway, obecnie jestem na urlopie w Polsce, i cały czas mysle o porodzie jak on bedzie wygladał w Irlandii troszke jestem tym przerazona. pozdrawiam

hej dziewczyny czy wiecie moze gdzie trzeba sie udac w dublinie aby otrzymac jakis wniosek,zaswiadczenie lub cokolwiek ze jest sie rezydentem.potrzebne jest mezowi do polski.i ile sie na to czeka z gory dziekuje

biola idziesz do social welfare office albo lokalnego social welfare officer i prosisz o form for habitual residence :) na wyrobienie mozna czekac i miesiac po ile wogole spelnia sie warunki a co do samego zaswiadczenia mysle ze wtych samych miejscach...

lisiczka witamy kolejna galwayowska mamusie :) napisz cos wiecej o sobie a co do porodu i drugiej czesci porodu w galway to serdecznie polecam :D

hejka

Aniay..ale Oiwka sie zmienila..jak widzialam jej ostatnie fotki to taka dzidzka byla jeszcze a teraz to juz mla pannica ..siczna jest Towa corcia :-) i widac ze powoli robi sie mala mondralka

Kamciu...widze ze masz malego przystojniaczka w domku..a ja myslalam ciagle ze Twoj synek jest gdzies w wieku mojego ..

a u mnie ciag dlaszy oszukiwan mieszkania..mielismy juz jedno zaklepane ale niestety landlord ynajal a agencja w ktorej wplacilismy kaucje aby nam trzymali 1 dzien nie powiadomila raczej o tym jego i dupa blada cacy mieszkanko juz ne jest nasze i musimy szukac dalej ..bo ja juz w glowe dostaje powoli ..mam dosyc mieszkania u kumpla na kupie..dosyc mam jakis podszeptow i milczenia jak wchodze do kuchni ..normalnie czuc w powietrzu ze jgo zonka i szwagierka nie moga dozekac sie kiedy juz sie wyprowadzimy

reklama
Hej Mamcie :-)

U nas wszystko okey.Tuptus maly tupta w mamusinym brzuszku juz od jakis 4 tygodni.
Teraz coraz mocniej:tak:
Antek zdrowy i jak zwykle zywy i uroczy :sorry2:
Juz za tydzien wyjezdzamy do Krynicy Morskiej na wczasy :laugh2:

Kamciu
Twoj Oliwierek to cudowny chlopczyk.
A Oliwka Aniay to juz duza pannica:tak:

Kamciu tak jak Aniay mowi,ten papier (E111) jest Tobie potrzebny z Irlandii na wyjazdy do Pl.
Aniay a ja nie mam tego formu dla Rezydentow.Czy musze go wyciagac z Socjal jak nie jest mi potrzebny do niczego?
Jestem tutaj juz ponad 3 lata i chyba jestem rezydentem bez tego papierku?

Didi skad ja to znam? Ta chatka jest nasza 5 chata bo zawsze z kims mieszkalismy i zawsze cos bylo nie tak:baffled:
Teraz mieszkamy z jednym kolega ale juz za tydzien sie wynosi bo poznal taka babe,ze szok:szok:
Zanim z nia nie byl byl najlepszym kuplem,a teraz to nawet czesc nie powie.
Nosi dupe wyzej niz sra (sorki za wyrazenie:sorry2:).
Juz nie moge z nimi wytrzymac.
Ale juz niedlugo bedziemy sami:tak:
A ze chatki w Tuam sa taniuskie to mi nie bedzie szkoda placic samemu:laugh2:

lisiczkax uwierz mi.Galway i tutejsze porodowki sa o niebo lepsze niz w Pl:-)
Naprawde niemasz sie czego bac:tak:
Ja juz drugie dziecko urodze tutaj i nie wyobrazam sobie nigdzie indziej:tak:

Ide do banku :dry:
Papa

Do góry