reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Czesc dziewczyny!Przegladam to forum juz od dluzszego czasu i dopiero teraz odwazylam sie do Was dolaczyc:)Mieszkam w Munster,a dokladnie w Ennis,w niewielkim miasteczku,gdzies tak 40 km od Limericka.Ja juz jestem niedaleko mety:)takze juz niedlugo pochwale sie moim Skarbem.Mam nadzieje ze bedzie milo czasem porozmawiac i zasiegnac rady od bardziej doswiadczonych mam.

reklama
Czesc dziewczyny!Przegladam to forum juz od dluzszego czasu i dopiero teraz odwazylam sie do Was dolaczyc:)Mieszkam w Munster,a dokladnie w Ennis,w niewielkim miasteczku,gdzies tak 40 km od Limericka.Ja juz jestem niedaleko mety:)takze juz niedlugo pochwale sie moim Skarbem.Mam nadzieje ze bedzie milo czasem porozmawiac i zasiegnac rady od bardziej doswiadczonych mam.

Witaj Icefall :-D:-)

Ennis znam bo po drodze na lotnisko ;-)
Rozgosc sie i opowiadaj jak sie zyje?

Nato jeszcze doktor Kosiarz przyjmuje takie maluszki w Medicusie na Mickiewicza :tak:

no mamy ten paszport ja na wizyte czekalm 4 mce,a i tak bylo ciezko bo tydien po porodzie musialam sie tam kolebotac z malenstwem.a tam warunki zadne w te ambasadzie...porazka

Ja z tygodniowym Maluchem bym sie nie zdecydowała:no: A co znaczy, że warunki w Ambasadzie żadne? Czytałam, że dużo osób narzeka, że nawet toalety nie ma:confused:

Ja z tygodniowym Maluchem bym sie nie zdecydowała:no: A co znaczy, że warunki w Ambasadzie żadne? Czytałam, że dużo osób narzeka, że nawet toalety nie ma:confused:
Oj widze,ze jeszcze naszej ambasady nie odwiedzilas :laugh2:
O tak.Warunkow nie ma zadnych.
Toaleta w Tesco,nawet z malym dzieckiem trzeba gnac do toalety w Tesco albo do samochodu,zeby pieluche zmienic :wściekła/y:
Wszystkich petentow przyjmuje sie na korytarzyku 2x2 m.
Szkoda gadac.
Podisy sklada sie na "kolanie" bo jak ktos stolik (50cmx50cm) zajmie to juz nic nie ma.
Ja mam do odebrania paszport na siebie,ale poczekam az dzidzi sie urodzi i odrazu zalatwie paszport dla niej.
Dobrze chociaz,ze dla malenstwa paszport tymczasowy zalatwiany jest od reki.
Czyli czeka sie 30 min i paszport mozna odebrac ;-)

Aniu..ja kupuje tylko nurofen i podaje malemu przez taka strzykawke do lekow.. czy jakies czopki tu sa to nie wiem ja mam z polski ...a gdzie w jakim miescie mieszkasz??? moge jeden listek czopkow odstapic bo 9 lipca lece do Pl wiec sobie kupie.. hmm...a moze zabki ida malemu wiec z tad ta goraczka

hej tak kupowalam ale to na problem z kupka to nie sa czopki tylko taki zel do pupy.
ale jak pojdziesz do apteki i pokazesz im karte med to zadzw do lekarza i powinni cie sprzedac.ja mam swoje z polski jak jestes z galway to moge ci dac kilka??

pozdr

Ooo juz sobie przypomnialam jak sie nazywaly :laugh2:
Paralink :tak:
Tylko u nas w aptece widzialam duza dawke,bo 180mg a niewiem jaka dawka jest dla 7 miesiecznego dziecka.Wiem,ze jak za duzy jest czopek to sie go dzieli nozem na czesci. ;-)

reklama
A jak tu jest ze szczepionkami? chodzi mi o to ze koleja szczepionka wypada po 2 mcach od urodzenia dziecka.a ja kiedy mala bedzie miala bite 2 mce bede w polsce..i stad moje pytanie,czy moge poprosic gp zeby dal szczepionke np 10 dni przed ukonczeniem przezz dziecko 2 mcy? czy ja musze wczesniej mu zglaszac ze chce szczepionnke,bo on musi ja sprowadzic czy maja zawsze na stanie gabinetu? posli pediatra w dublinie polecil mi zrobic w polsce szczeepionke GENERIX czy jakos tak ooze to wystarczy...?

Do góry