reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

http://www.pneumokoki.pl/mtxt/a,8,25,18,1,1
Anineczka..ja tez placilam 50 e...i dlaczego to nie jest zgodne z prawem skoro tak ma przychodnia ustalone..chyba ze od ciezarnych nie wolno tylko prac takiej sumy
Didi ciezarna jest pod bezplatna opieka.
Tzn.placi tylko za pierwsza wizyte a reszta juz darmowa.
A ona placila za kazdym razem :eek:
Moze z niej chcieli zrobic jelenia i im sie udalo :dry:
Ale teraz zmienila lekarza.

reklama
ciezarne maja cale leczenie za darmo! to rzeczywiscie nie fair w takim wypadku...
No dokladnie Aniay.
Ja moge isc do mojego dorka w kazdej chwili i nic nie wezmie odemnie.
Ostatnio nawet mi badania z krwi porobil i posluchalam sobie serduszka dzidzi.
Za 2 tygodnie ide odebrac wyniki a za 4 do szpitala na Usg.
Juz sie nie moge doczekac:laugh2:

hej mi tez w ciazy za 1 wizyte pobrali ale teraz jak mam medical card nic
a jak bylam tam z moja kolezank zeby podbila jej formularz o medical card to nie wzieli za wizyte dziwne.

w tej samej pzychodni pzyjmuje ta 2 polska doktorka nie pamietam jak sie nazywa... ale mila.

anieczka jak tam w domciu>???/ fajnie ze bedziesz miala 2 dzidzie rodzenstwo bedzie juz nie dlugo hiiii

a ja juz 3 dzien z rzedu chodze na interwiev hiii szukam pracy i niezle idzie nawet zdecydowalam sie kolezance pomoc i pilnowac jej dziecka kilka godz w tyg wiec zacznie sie dziac niedlugooo

pozdrawiam
pozdrawiam

hej mamuski mam pytanko czy wiecie moze ile sie placi pzewaznie za godz pzy opiece dziecka u rodziny polskiej no wiadomo ze mniej niz u irola by sie dostalo ale tak orientacyjnie moze ktoras z was wie.

Kamcia..ja powiem szczerze ze nie mam pojecia ale jak pilnowalam syna kumpeli..(7 lat)..w sumie to tylkoz nim siedzialam do towarzystwa..i w naszym mieszkaniu to za 2 dni dostalam 70 e...bo mi same bylo glupio jakas cene rzucic ..wiec powiedzialam ze decyzja nalezy do niej a tak to nie wiem ile boerze sie ..wyaje mi sie ze cos ok 4 - 5 e za godzine

No a ja we wtorek jade do dublina do ambasady wyrobic malej paszport trzymajcie za mnie kciuki
zeby szybko poszlo
a dzis sprobujemy znalezc fotografa zeby zrobic malej zdjecie nie wiecie moze czy przy fotografowaniu niemowlakow sa takie same rygorystyczne zasady jak przy fotografiach doroslych?

aniay..ja Albertowi jak byl w wieku Oliwci robilam sama w domu znaczy sie ja go trzymalaw w pozycji pionowej a tesciu robil kilka ujec z uszkiem lewym w miare na wprost i pozniej zapytalismy sie fotografa czy moga byc no i wybral jedno ujecie

didi tylko teraz robia te paszporty biometryczne i teraz trzeba zdjecie na wprost i strasznie duzo restrykcji jest dotyczacych zdjecia

reklama
aniay ja tez robilam na lozku maly lezal 15 razy zrobilam i najlepsze potem wybralam nie bylo problemu hiiii powodzenia miej pzy sobie mape dublina bo mozna pobladzic jadac do tej ambasady

pozdr

Do góry