reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

hejka
Witam po przerwie byłam z malymi u mojej mamy odwiedzic rodzinke przed wylotem .Lecimy w czwartek och mase przygotowan dzis wyslalam rzeczy malych i luzeczka .No jutro jeszcze wizyta z Szymonem u lek i szczepienie .Cuz czekalam na ten dzien az 6 mies od wyjazdu meza awiec siedze bardzo ze wkoncu rodzinka razem powiem szczerze ze juz tracilam nadzieje ze szybciej maz wroci do Polski>Udalo sie mamy domek z podworkiem dla dzieci no i juz w czwartek rodzinka bedzie razem.Nie zycze nikomu tak dlugiej rozlaki.
Wysylaliscie kiedys rzeczy z GLS czy oni sie mieszcza w terminach wysylek ?

reklama
iwka.o
Co do GLS to czasem sie spozniaja ale gora dwa trzy dni, jak narazie wysylalismy paczki w obie strony i problemow nie bylo :D
Ja sie za to pochwale ze wreszcie medicala zalatwilam, mamy juz go przyznanego tylko na numer czekam:D

a to nasza rodzinka w komplecie ;P
Ja jak zwykle wlosy w nieladzie no ale coz, taka glupia dlugosc ze nie ma co z nimi zrobic :p
Szkrab powoli rosnie sobie, zwlaszcza na dlugosc co sprawia ze wcale nie robi sie okraglutka tylko caly czas jest chuda

Aniay niewiem czemu innaczej sobie Ciebie wyobrazalam :tak::-)
Fajna z Was rodzinka a malutka faktycznie szczuplutka:tak:;-)

Iwka no to zycze powodzenia na nowej drodze zycia.
Oby Wam sie udalo i powiodlo.
No i najwzniejsze,juz teraz bedziecie razem:tak:

Ja wysylalam Masterlinkiem;-)

No tak... wiosna rzeczywiscie piekna, a moja mala sie rozchorowala. Dzis w nocy miala goraczke 39 st a po podaniu leku spadala tylko do 38.5 :szok:
Podobno jakis wirus sieje spustoszenie. Oprocz goraczki zadnych innych niepokojacych objawow, wiec narazie nie ide do GP.
Dopiero co uporalam sie ze znalezieniem miejsca w przedszkolu, a juz szkole czas zalatwiac. W Oranmore sa dwie, mile panie obiecaly, ze przesla mi formularze, ale nie gwarantuja miejsca na wrzesien, gdyz w ostatnim czasie zaobserwowano tu nagly wzrost liczby dzieci w wieku szkolnym :eek:
No i znowu mam problem ... :no:

no to dziekuje;-) to pierwsze co mam pytanie.czy szczepicie dzieci tutaj??ja szczepiłam moja małą w Polsce szczepionką6w1, miała juz 3dawki. Teraz w kwietniu ma mniec bezpłatna-odra,świnka, rózyczka. czy ostatnią 4serie szcepionki 6w1 zaszczepią mi małą tutaj??
Aanineczka kiedy bedziesz na placu zabaw??:cool2: ;-)

Chocolate czyzbysmy sie widzialy na placu zabaw :dry:
Jestes z Tuam?

Jezeli masz ta szczepionke ze soba to w Galway polska lekarka zaszczepi.
Bo niewiem czy irlandczycy to zrobia.
Jezeli jej nie masz to podadza swoje szczepionki.
W jakim wieku jest Twoja mala?
Antek mial szczepienie w 15 miesiacu zycia i byla 3 w 1 i dodatkowo na Hiba...chyba.Musze zajrzec w ksiazeczke.:eek:

hejka

ja szczepilam ALberta tutaj w grudniu dostal MMR ( odra,swinka, rozyczka) taka sama szczepionka jak w polsce , z tego co mi wiadomo to szczepionki skojarzone typu 5w1 i 6w1 tutaj sa bezplatne ..a moj Albert tez czeka na 4 dawke wiec bede szczepla go tutaj , ale najlepiej zapytac lekarza tutaj co i jak a napewno powie

co do Ornmore to nie tak cacy..wracac z Centrum gdy bylo sie na zakupach to godzinka jazdy samochodem w korkach ..ja juz dziekuje za takie cos mieszklam tam 7 miesiecy...1 plac zabaw..prawda..ale gdzie tu na spacery z dzieckiem chyba ze kilka km . dalej do parku przy zatoce piekny park Renvile...a tak to dookola ulica wszedzie no i mozna jeszcze isc z dzieckiem do busy bees

reklama
Do góry