reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

hejka
Witam po przerwie byłam z malymi u mojej mamy odwiedzic rodzinke przed wylotem .Lecimy w czwartek och mase przygotowan dzis wyslalam rzeczy malych i luzeczka .No jutro jeszcze wizyta z Szymonem u lek i szczepienie .Cuz czekalam na ten dzien az 6 mies od wyjazdu meza awiec siedze bardzo ze wkoncu rodzinka razem powiem szczerze ze juz tracilam nadzieje ze szybciej maz wroci do Polski>Udalo sie mamy domek z podworkiem dla dzieci no i juz w czwartek rodzinka bedzie razem.Nie zycze nikomu tak dlugiej rozlaki.
Wysylaliscie kiedys rzeczy z GLS czy oni sie mieszcza w terminach wysylek ?

reklama
iwka.o
Co do GLS to czasem sie spozniaja ale gora dwa trzy dni, jak narazie wysylalismy paczki w obie strony i problemow nie bylo :D
Ja sie za to pochwale ze wreszcie medicala zalatwilam, mamy juz go przyznanego tylko na numer czekam:D

a to nasza rodzinka w komplecie ;P
Ja jak zwykle wlosy w nieladzie no ale coz, taka glupia dlugosc ze nie ma co z nimi zrobic :p
Szkrab powoli rosnie sobie, zwlaszcza na dlugosc co sprawia ze wcale nie robi sie okraglutka tylko caly czas jest chuda

Aniay niewiem czemu innaczej sobie Ciebie wyobrazalam :tak::-)
Fajna z Was rodzinka a malutka faktycznie szczuplutka:tak:;-)

Iwka no to zycze powodzenia na nowej drodze zycia.
Oby Wam sie udalo i powiodlo.
No i najwzniejsze,juz teraz bedziecie razem:tak:

Ja wysylalam Masterlinkiem;-)

No tak... wiosna rzeczywiscie piekna, a moja mala sie rozchorowala. Dzis w nocy miala goraczke 39 st a po podaniu leku spadala tylko do 38.5 :szok:
Podobno jakis wirus sieje spustoszenie. Oprocz goraczki zadnych innych niepokojacych objawow, wiec narazie nie ide do GP.
Dopiero co uporalam sie ze znalezieniem miejsca w przedszkolu, a juz szkole czas zalatwiac. W Oranmore sa dwie, mile panie obiecaly, ze przesla mi formularze, ale nie gwarantuja miejsca na wrzesien, gdyz w ostatnim czasie zaobserwowano tu nagly wzrost liczby dzieci w wieku szkolnym :eek:
No i znowu mam problem ... :no:

no to dziekuje;-) to pierwsze co mam pytanie.czy szczepicie dzieci tutaj??ja szczepiłam moja małą w Polsce szczepionką6w1, miała juz 3dawki. Teraz w kwietniu ma mniec bezpłatna-odra,świnka, rózyczka. czy ostatnią 4serie szcepionki 6w1 zaszczepią mi małą tutaj??
Aanineczka kiedy bedziesz na placu zabaw??:cool2: ;-)

Chocolate czyzbysmy sie widzialy na placu zabaw :dry:
Jestes z Tuam?

Jezeli masz ta szczepionke ze soba to w Galway polska lekarka zaszczepi.
Bo niewiem czy irlandczycy to zrobia.
Jezeli jej nie masz to podadza swoje szczepionki.
W jakim wieku jest Twoja mala?
Antek mial szczepienie w 15 miesiacu zycia i byla 3 w 1 i dodatkowo na Hiba...chyba.Musze zajrzec w ksiazeczke.:eek:

hejka

ja szczepilam ALberta tutaj w grudniu dostal MMR ( odra,swinka, rozyczka) taka sama szczepionka jak w polsce , z tego co mi wiadomo to szczepionki skojarzone typu 5w1 i 6w1 tutaj sa bezplatne ..a moj Albert tez czeka na 4 dawke wiec bede szczepla go tutaj , ale najlepiej zapytac lekarza tutaj co i jak a napewno powie

co do Ornmore to nie tak cacy..wracac z Centrum gdy bylo sie na zakupach to godzinka jazdy samochodem w korkach ..ja juz dziekuje za takie cos mieszklam tam 7 miesiecy...1 plac zabaw..prawda..ale gdzie tu na spacery z dzieckiem chyba ze kilka km . dalej do parku przy zatoce piekny park Renvile...a tak to dookola ulica wszedzie no i mozna jeszcze isc z dzieckiem do busy bees

reklama
Do góry