reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

dziekuje aniu :* ja minerala gotuje :) wiec licze na to ze bedzie ok, a z tym wkladaniem do lodowki nie slyszalam O_O

reklama
Hej dziewczyny.... znow nie bylo mnie jakis czas, wlasciwie , to malo i tak pisalam, a teraz i tak czasem cos na N pisze, zreszta poznaje tu pare osob z N i od siebie ;)
Czy po raz chyba juz 3 mozna do was dolaczyc ?
Buziaczki i pozdrowienia dla mamus i ich dzieciaczkow :)

hej mamuski co tu taka cisza
dzis piekna pogoda wiec ide na spacer jakby to bylo lato to bym na plaze poszla hiii
ja przez ponad tydzien polamana w domu siedzialam niby jakis wirus grypa... kosci stawy i miesnie wszystko mnie bolalo pzy najmniejszym ruchu wiec zmiana pampersa byla katorga hee ale juz jest lepiej
musze sie pochwalic malemu wyrasta pierwszy zabek jestem z niego dumna hiiii
we wtorek jade do polski na miesiac wiec pewnie nie bede duzo pisac bo nie mam neta wiec juz teraz skladam wam zyczenia wesloych cieplych i radosnych swiat mokrego dyngusa i udanej zabawy z waszymi aniolkami.

buzaki

Witam wszystkie mamy z Irlandii.Ja prawdopodobnie będę taką mamą już w maju.Na razie jestem Matką Polką.Mój mąż jest już rok w Irlandii i zdecydowaliśmy, że dojedziemy do niego.Nasz synuś ma 18 miesięcy.Będziemy mieszkać w Oranmore.Jak są jakieś mamy z tamtych okolic to proszę powiedzcie jak Wam się żyje z Waszymi maluchami,czy organizujecie jakieś spotkania i w ogóle jak tam jest.Mam trochę stracha czy się zaklimatyzujemy...Pozdrawiam wszystkich:-)

:-) witam wszystkie mamcie

Kamcia dzieki za zyczonka Wam rowniez wszystkiego naj naj...smacznego jajka i mokrego dyngusa bogatego zajaca no i cudownego pobytu w polsce i najwazniejsze gratulacje 1 zabka dla synusia;-)

Mapas30...ja mieszkalam w Oranmore i powiem szczerze ze ucieklam z tamtad ..ja nie mam prwka isiedzialam jak ta kwoka w wiosce czulam sie uwieziona malo a raczej wcale nie ma tam niejsc do spacerow z dzieckiem wiec ucieklam lizej centrum a juz niebawem mam nadzieje ze bedzie to centrum...co do klimatyzacji napewno zaklimatyzujecie sie ...co do spotkan to ja jestem bardo chcetna na jakies spotkanko :-)

u nas lekkie przeziembienie najpierw ja zakatarzona a teraz lamie mnie w miesniach a teraz mlody katar ze az cieknie z nocha ..a wczoraj wieczorem chyba ciag dalszy zebow bo ryk..marudzenie i lapanie za buziunie bo boli...a niedawno goraczka doszla..kurcze noo...mam nadzieje ze to zeby

Mapas - punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :) Ja wlasnie do Oranmore ucieklam od wielkomiejskiego zgielku. Mieszkalam w Galway, blisko do centrum, ale tam to dopiero nie bylo gdzie wyjsc z dzieciaczkiem! Wszedzie smrod spalin i szum przejezdzajacych samochodow. Zalezy, co kto lubi. W Oranmore jest co prawda tylko jeden (!!!) plac zabaw dla dzieci, ale jest wiecej zieleni i miejsc, gdzie mozna wyjsc na wieczorny spacerek. A jak sie ma samochod, to juz zupelnie z gorki - mozna wyskoczyc np. do Coole Park w Gort, tak jak to my zrobilismy wczoraj. Super wycieczka!
Jak tylko pojawisz sie w Oranmore, daj znac. Brakuje mi tu znajomych, bo wszystkich zostawilam w Galway. Chetnie poplotkowalabym przy dobrej kawce ;)
A tak BTW, poradzcie, gdzie mozna kupic ladne i w miare niedrogie adidaski dla dziewczynki 5-letniej? W Pennysie nie ma, a w Dunnsie nie chce kupowac, bo juz raz kupilam jej tam trepki po domu i po 2 tygodniach sie rozwalily...

Witam

Kamcia Tobie tez zycze cudownych swiat.Ale pewnie takie beda bo z rodzinka w Polsce.
I Gratuluje Oliwierkowi zabka.

Mapas niewiem jak sie mieszka w Oranmore,ale wiem jak sie mieszka w Galway (mieszkalam tam ponad 2 lata).
Korki,korki,korki,halas i niebezpieczne ronda.
owszem kazdy jest inny i kazdy lubi cos innego.
Ja jestem troche typem samotnika i lubie cisze i spokoj.
W Tuam to mam:-)
Tylko,ze zostawilam przyjaciol w Galway,ale na szczescie nie mam do nich daleko.

michasiowa w Lifestyle sprobuj,ale moga byc drogie.
I w Eyre Square Shoping center w podziemiach jest sklep z bucikami dla dzieci.
Ale szczerze to poza Dunnes i Pennysie wszedzie drogo.

U nas wszystko gra.
Czyli Antek rozrabia a ja spie na stojaco.
Bylam juz u Gp na wywiadzie i ide 18 kwietnia poszukac serduszka:tak:

Michasiowa - jak tylko przyjadę na miejsce, to na pewno się odezwę:-) W tej chwili mieszkam w Polsce przy ruchliwej ulicy i szczerze powiem,że marzy mi się cisza...Dlatego mam nadzieję,że polubię Oranmore.Samochód mamy,więc jak poćwiczę jazdę jako kierowca-pasażer ,po lewej stronie drogi to nie powinno być źle:-D
Anineczka - ja też wolę spokój i ciszę niż dzikie tłumy,hałas i spaliny.

A co do bucików dla dziecka, to właśnie zastanawiałam się ,czy kupić tam na miejscu ,czy rozejrzeć się jeszcze w Polsce...ale widzę,że lepiej będzie jak kupię w Polsce,tym bardziej ,że widziałam fajne nowe kolekcje wiosenno-letnie,w rozsądnych cenach.
Pozdrawiam wszystkie mamy z Irlandii i mam nadzieję,że już niedługo część z Was będę mogła poznać osobiście.:-)

reklama
mapas30
Oj tak.Lepiej sie zaopatrzyc w buciki w Polsce.
Tutaj ceny dochodza do 50 euro za rozmiar 21-22
A niestety tutaj musialam kupic Antkowi butki na zime.
I nie moglam znalezc butow z korzuszkiem w srodku :baffled:
Kupilam z tworzywa Sympatex (cos jak Goretex) i dalam 52 euro :szok::szok::szok:
A adidaski kupuje Nike i ceny takie same jak w Polsce.
Ostatnio swietne trafilam na wyprzedazach w styczniu za 17 euro :tak::tak:

Piekna dzis wiosne mamy;-):-)

Do góry