reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
boze anieczka gratulacje ale sie ciesze wykrakalysmy ta dziewczynke supcio.no a jak mineły urodzinki bo u mnie byla niezla impreza ponad 20 osob nie spodziewalam sie az tylu hiii ale bylo wesolo.
to antus bedzie mial rodzenstwo hiii odzywiaj sie dobrze!!!!!

buziaki

hej laseczki ..:)

Anineczka gratuluje maluszka..:-)

dlugo nas nie bylo ..ale postaram juz zagada sie codziennie do was..:)

Albert oststnio w ciagu 2 miesieczy bardzo duzo mi chorowal i 2 razy dostawal antybiotyk..a teraz po tym oststnim dostal grzybcy na sisiolku.. jak nie urok to sraczka..normanie mam juz dosyc..niech pogoda robi sie cieplusia co wiecej czasu bedziemy pedzac na spacerkach i moze w koncu uda mi sie spotkac z ktoras z was...

a ta to moje dziecko jst bardzo zywiolowe i wszedzie go pelno i gdyby nie paskudny kaszel ikatar to nawet niewiedzialabym ze on jest chory..:) normalie energia go rozpiera ..

my obecnie mieszkamy u kumpla na pokoju i szukamy mieszkanka albo malego domku 2 pokojowego ...

Hej dziewczyny!
Odmeldowuje sie po przerwie w pisaniu. Pisze z pracy, wiec bedzie skrotowo.
Od tamtego czasu sporo sie u mnie zmienilo. Cale szczescie, ze na lepsze :-) . Przeprowadzilam sie z Galway do Oranmore, do dwupoziomowego mieszkanka w bloku. Pieknie tu i duzo przestrzeni, tylko boje sie o pierwszy rachunek za elektrycznosc - mamy ogrzewanie typu "storage heating" - w nocy grzejniki sa wlaczone (wtedy jest tansza taryfa) a w ciagu dnia oddaja cieplo. Ma ktos moze ten typ ogrzewania? Strasznie to drogo wychodzi czy mozna przezyc? Ja do tej pory ogrzewalam olejem i podejrzewam, ze ciezko mi sie bedzie przyzwyczaic, ze nagle musze placic majatek.
Moj maz zmienil wreszcie prace. W tej "starej" pracowalo juz za duzo Poalkow i szef nie chcial slyszec o zadnych podwyzkach (bo Polak i tak sie zgodzi pracowac za grosze). Teraz jest "support service" na lotnisku w Galway (w sumie w Carnmore). Cieszy sie, bo pracuje z samymi Irlandczykami i napewno pomoze mu to podszkolic angielski.
No i Ola wreszcie chodzi do przedszkola. Mielismy straszne problemy ze znalezieniem czegos w Oranmore. Jest tu tylko ok.6-7 przedszkoli i wszystkie przeladowane. Niektore panie pytaly, czy chce zarezerwowac miejsce na wrzesien tego czy przyszlego roku :szok: . W koncu znalezlismy miejsce - w sama pore, bo dzien wczesniej nasza opiekunka zrezygnowala. Sama sie dziwie, ze wszystko tak "fartownie" sie nam poukladalo. A moze po prostu jestem histeryczka i widze wszystko w czarnych barwach :tak:
Oli w przedszkolu sie podoba, a to najwazniejsze. Narazie jeszcze nie bardzo rozumie, co panie do niej mowia, wiec dogaduja sie na migi. Jedyny problem jest z jedzeniem - nie chce jesc lunchu, bo mowi ze niedobre :baffled:
Mamy straszny problem z Digiweb - firma, z ktorej uslug internetowych korzystamy. Najpierw odlaczyli nam internet - z naszej winy, bo podalismy zly numer konta i nie mieli jak sciagnac kasy. Potem jak juz podalismy ten dobry numer, twierdza nadal, ze cos jest nie tak, tylko ze oni sami chyba nie wiedza co :confused: dzwonie tam co jakis czas, ale juz nerwy trace, bo caly czas mnie odsylaja do innej osoby. Juz nie mowie o tym, ze musze zalatwic przeniesienie calego sprzetu ze starego mieszkania do nowego. Pewnie bede czekac jeszcze z pol roku :wściekła/y: . Takze jezeli chodzi o "szybkosc" uslug, zdecydowanie odradzam Digiweb.ceny maja niezle - za miesiac lacza 3Mb place chyba 30 euro. Przesyl danych jest (a raczej byl) dobry.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

anineczce juz gratulowalam na innym forum ale gratuluje raz jeszcze ;-)
Ja wczoraj z malenka bylam u pani doktor Cudo w Galway serdecznie polecam, bo jest naprawde sympatyczna, konkretna i zaangazowana.
Malenka powoli wreszcie zaczyna przybierac na wadze - 110gram przez ostatni tydzien, biorac pod uwage ze jest to 1/4 wszystkiego co do tej pory przybyla jestem dobrej mysli. Ja moze wreszcie jutro zalatwie cos w sprawie medicala i generalnie nie jest zle. Jesli tylko mala utrzyma wzrostowa tendencje wzrostu, wsyztsko bedzie dobrze. A co!

Hej dziewczynki
Dziekuje raz jeszcze za gratulacje.Juz odczuwam sennosc przez fasolke.
Aniay my dzis bylismy u tej pani doktor.To prawda,jest bardzo zaangazowana i przemila.
Kazala powyrzucac wszystkie kotary,dywany no i pozbyc sie psa.Podejrzewa alergie u Antka (chorowal non stop od ponad 6 miesiecy). Kazala sprowadzic z Polski Zyrtec.
I zalatwi nam szczepionki z Polski,na zoltaczke,pneumokoki.
Jestem z niej zadowolona i zaluje,ze mieszka 30 km od nas.Przepisac sie nie przepisze do niej bo za daleko,ale raz na jakis czas ja odwiedze:tak:
Kamcia u mnie urodzinki skromne,ale urocze.
Staram sie dobrze odzywiac,ale jak narazie apetyt poszedl w las:eek:
Michasiowa to rewelacja.
Z twojego postu bije spokoj. Oby tak dalej.
A co do Digiweb.Nieznam,ale znam nasze perypetie z Eircomem.Tutaj u wszystkich dostawcow internetu sa jakies chocki klocki.
Pamietam Irish Broadband.Banda zlodziei.
Najbardziej bylam zadowolona ze Smart telecom,ale im tez nie mozna ufac:no:

Anineczka! A gdzie Ty mieszkasz w Tuam? Bo my kupujemy dom tam niedługo na Kilcloghans (Obecnie mieszkamy w Galway). Może będziemy sąsiadkami? :-) Będę miała do kogo na kawę się wpraszać i z kim poplotkować hihihihi

hej michasiowa ciesze sie ze ci sie wszystko uklada oby tak dalej
moze dlatego masz z nimi problem bo nie wyrazilas zgody w banku zeby ci mogli z kata pobierac pieniadze?
ja mam smart telecom i jestem zadowolona

anieczka a mowisz o tej lekarce z galway? ja narazie nie mam problemu z malym ale kiedys moze sie do niej wybiore.

zmykam spac bo jutro z moja mama wyruszamy w miasto teraz nie musze gotowac ale fajnie hiii ale tylko tydzien.no ale na szczzescie jade do polski na miesiac wiec odpoczne

buziaki

Anineczka! A gdzie Ty mieszkasz w Tuam? Bo my kupujemy dom tam niedługo na Kilcloghans (Obecnie mieszkamy w Galway). Może będziemy sąsiadkami? :-) Będę miała do kogo na kawę się wpraszać i z kim poplotkować hihihihi
Ja mieszkam na Ballygaddy Road. Szczerze niewiem gdzie jest Twoj domek,ale znajac Tuam to pewnie nie daleko :laugh2: .Zapraszam na kawusie:tak:;-)

anieczka a mowisz o tej lekarce z galway? ja narazie nie mam problemu z malym ale kiedys moze sie do niej wybiore.
Kamcia to prawdziwe szczescie miec polskiego lekarza w swoim miescie.
Szkoda,ze ja nie mam:-(

reklama
Kamcia - a to trzeba jeszcze jakas dodatkowa zgode na to podpisywac? Mam konto z mozliwoscia Direct Debit, ale nie podpisywalam niczego poza tym, ze chce miec ta usluge dostepna ...

Do góry