reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

cześć dziewczyny. od jakiegos czasu poczytuue to co piszecie na forum.jesteście niezle zzyte ale mam nadzieje ze jeszcze mozna dołączyć:confused:ja jestem w irlandii od pół roku,mieszkam w okolicach donegal.jestem mama siedzącą w domu i wychowująca synka.
Hej tia.
No pewnie,ze mozesz dolaczyc;-)
Jak Ci sie podoba na wyspie gdzie zawsze pada:wściekła/y::laugh2::laugh2:
Bo normalnie ja to juz chyba sie jakas pesymistka robie:baffled::laugh2:
W jakim wieku masz synka?

michasiowa...no wyksztalcenie masz super:tak:
Ale lap co sie da,a przeciez w kazdej chwili mozesz zmienic prace;-)
To super,ze cala rodzinka bedziecie w komplecie.
Pewnie mala sie stesknila:-)

Kobitki piszcie ile dusza zapragnie!!!

reklama
aniay gratulacje moj oliwier a ty masz oliwke:)

michasiowa pojdz do fasu tam sa na bierzaco ogloszenia i maile wiec mozesz sprobowac bylam dzis iczytalam ale wiesz jak to jest z ta praca czesto liczy sie szczescie no ale trzeba probowac.powodzenia

anieczka co słychac?

witam

Aniay wspaniale wieeelkie gratulacje
Oliwciu witaj po tej stronie brzuszka
:D

Anineczka mnie tez ta pogoda dobija, rok temu był taki piekny styczen a teraz :? wrrr

Michasiowa witaj :D

no i nie popisze nic wiecej bo obowiazki wzywają :D

witam
Anineczka mnie tez ta pogoda dobija, rok temu był taki piekny styczen a teraz :? wrrr
Filpi dokladnie.Cala zima zreszta byla ladna.
Pamietam bo dziecko mi sie urodzilo pod koniec wrzesnia i non stop na spacery chodzilismy.Jeszcze na kamerce mam pozgrywane:-)

Jak Cie obowiazki przestana wzywac na minutke,to wpadnij i powiedz co u Filipka i Dawidka.
Buziolki kochana:tak:;-)

Anineczka zle mnie zrozumialas :p
Poprostu moj maz jest najszczesliwszym czlowiekiem na ziemi wiec ja nie moge byc najszczesliwsza. Poza tym on sie od poczatku nastawial na coreczke i jest w niebowziety ze ma swoja wymarzona corke :)

Dziekuje za gratulacje :)

Anineczka zle mnie zrozumialas :p
Poprostu moj maz jest najszczesliwszym czlowiekiem na ziemi wiec ja nie moge byc najszczesliwsza. Poza tym on sie od poczatku nastawial na coreczke i jest w niebowziety ze ma swoja wymarzona corke :)

Dziekuje za gratulacje :)
Oh no to faktycznie Cie zle zrozumialam:-(

Ale to swietnie!
MAz ma swoja krolewne!!!Bosko!
Jak sobie radzisz?
KArmisz pewnie piersia?
A jak meza praca?Znalaz cos? No i jak wspollokatorzy na nowego przybysza?;-)
Zlozylas papiery na Chid Benefit?:confused:
Teraz od kwietnia maja podniesc o 10 euro:-)

Czesc wam..cos tak zadko tu oststnio zagladam:)juz zapomnialam jak to fajnie jest poplotkowac na BB:)...Fajnie ze maja dawac troszke wiecej kasy..szkoda ze tylko o tyle..ale zawsze cos..ja w ogole sie ciesze...bo mojemu kochanyemu przyszedl wczoraj papier ze mamy kolejne dofinansowanie..nie wiem dokladnie jak sie nazywa..ale to ktore oblicza sie z wyplaty..i z tej okazji tygodniowo bedzie jeszcze po 70 e wpadac:)co bardzo mnie cieszy..zawsze na cos sie przyda..tak po troszke jak beda dawac z roznych zrodel to wcale sie nie obraze:-D ;-) ...tak w ogole to ostro przymierzam sie zeby zaczac gdzies pracowac..chociaz jakis part time..meczy mnie ciagle siedzenie w domu...czas zostawic choc na chwile pieluchy i ruszyc do ludzi:-D ...
Ile w ogole jest tu mamus z Galway???moze bysmy sie kiedys na jakas kawke spotkaly????kto jest ZA??

Jestem za ale jeszcze nie teraz, najpierw musze sie polapac w tej calej opiece nad noworodkiem...
Anineczka
Mezulo ma dzis dostac telefon od goscia, tez w meblach prawdopodobnie by pracowal. Narazie nie zlozylismy paipierow, musimy odebrac swiadectwo urodzenia bo ze szpitala wychodzilam w niedziele i niczego nie zalatwilam...
Teraz sie zastanawiam jak ja to zalatwie, zeby pojechac do szpitala z mezem musialabym mala zostawic w domu sama na jakas godzinke a nie wiem czy sie odwaze... Albo pojechac autobusem i na dwie godzinki ja z mezem zostawic... sama juz nie wiem.
Wogole narazie napawa mnie pprzerazeniem to ze w poniedzialek do lekarza ze soba musze sie zglosic i mala bedzie musiala zostac w domu.

reklama
Witajcie!
Brrrrrr ale zimno się zrobiło. Może śnieg zacznie padać? :-) Polska podobno cała zasypana, to i my nie bądźmy gorsi!
Iwona, to pewnie dostajecie FIS - Family Income Supplement. Jest to zasiłek dla rodzin o niskich dochodach. My też się ubiegamy, ale formularz wysłałam dopiero jakiś tydzień temu, więc się nie nastawiam, że szybko dostanę pieniążki.
A wogóle to chciałam się pochwalić, bo od poniedziałku idę do pracy. Trochę się stresuję, ale też jestem bardzo "happy". Trza w końcu ruszyć między ludzi!
Mąż za dwa tygodnie przywiezie mi córę, a tu ani przedszkola, ani mieszkania większego, ani samochodu... Trochę mnie to wszystko przeraża. :-(Ktoś wie może, gdzie przyjęliby mi 4,5-letnie dziecko? Interesują mnie okolice Riverside, Merlin, Ballybrit.

Do góry