reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
cześć dziewczyny,
Ja chce napisać o planowaniu płci dziecka, my z moim P nie planowaliśmy wcale i powtarzaliśmy sobie ze jak będzie chłopiec czy dziewczynka to dla nas bez różnicy oby było zdrowe:-), tym sposobem będziemy mieli dziewczynkę, wiem ze jest zupełnie inaczej jak ma się jedno dziecko powiedzmy chłopca to przy następnym z reguły chce się dziewczynkę, ale najważniejsze, aby było zdrowe:tak::tak::tak::tak:
andzulina - ja wysłałam swoje dok. pod koniec lipca i po tyg. może 1.5 dostałam decyzje ze od 1/10 mam macierzyński i jeśli się coś zmieni to prosza o kontakt, wiec w Twoim przypadku rzeczywiscie dlugo

Ostatnia edycja:
Anineczka doskonale cię rozumiem, bo ja myślę identycznie, ma na myśli te przyszłe potencjalne partnerki ;-)
ale widzę wiecej plusów niż minusów, więc moze kiedys sie zdecydujemy, przed powrotem do PL, zobaczymy...
Moja córcia niestety płacze z bólu, żal mi jej wtedy strasznie :-(
Martuska ja lece o 10 rano czyli będę około południa

[/QUOTE]andzulina - ja wysłałam swoje dok. pod koniec lipca i po tyg. może 1.5 dostałam decyzje ze od 1/10 mam macierzyński i jeśli się coś zmieni to prosza o kontakt, wiec w Twoim przypadku rzeczywiscie dlugo[/QUOTE]

czesc!
ja wysłałam swoje papiery w pn (17go) i czekam na decyzje.. a macierzyński mam zacząć od 25.09. Myślicie ze nie za późno je wysłałam? - bo to jakieś 5tyg. zamiast 6ciu :-(

czesc dziewczynki!!!
Poczytam pozniej co u Was a teraz mam pytanie.
nie wiedzie czy tutaj jest mleko antyrefluksowe???
Chodzi mi np.o odpowiednik Enfamilu Ar!!!

Mam znow big problem z Szymem!!!
Prawie po kazdym jedzeniu albo nawet i w trakcie wymiotuje!!!!!!!!!!!!!!!
Bylam 1,5tyg temu u GP to kazala mu dawac do jedzenia Colief ze niby trzyma jedzenie w zoladku no i przez pare dni bylo ok a teraz znow powtorka z rozrywki!!!
Pisalam do tych lekarzy(nie wiem czy to znacie???)
Profesjonalna porada lekarska w 1 godzinę - dziecko24.pl
i odpisali mi ze konieczna wizyta u gastrologa-tylko gdzie ja takiego tutaj znajde:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kontaktowalam sie tez z Medicusem w dublinie odpisali ze najpierw wizyta u pediatry!!Ale na moje pytanie czy maja gastrologa dzieciecego juz nie odpisali:wściekła/y::no:pewnie nie maja!!!!!!!!
U GP mam miec wizyte na poczatku wrzesnia ale co ona mi powie!!???
Pomaca brzuszek i powie ze jest miekki-czyli ok.
Tak ostatnio bylo:angry::angry::angry:

Moze ktoras mama miala podobny przypadek???

madbebe - myślę ze jak wysłałaś wszystko czego oni wymagają i nie będziesz musiała nic dosyłać to dostaniesz na czas,:tak:

hmmm....właśnie przeczytałam tutaj ze powinnam wysłać certyfikat zawarcia związku małżeńskiego (ślub był w Polsce), a nie dołączyłam bo nie miałam o tym zielonego pojęcia...:-:)wściekła/y:
nie wiem, poczekam na odpowiedz z socjala, zobaczymy

andziulina fajnie ze sie nie dalas i pokazalas ze nie jestes "glupia polka" jak sobie wiekszosc tych typow mysli, a mozesz napisac za co mu utarlas tego nosa i czy placilas cos prawnikowi i czy on za Ciebie wszystko zalatwil:-)...

Agusiek - ta historia z moim byłym szefem ciągnęła się od roku :szok: zwolnił mnie z dnia na dzień, bo za dużo pytań zadawałam;-) zajmowałam się trochę irlandzą księgowością, więc w pewnych sprawach nie byłam "głupią Polką";-) no i przyłapałam go na kilku sprawach...:tak: no i odzyskałam trochę kaski - nie wszystko, ale zawsze coś ;-) a prawnik zainkasował ok 120 euro - nie narzekam, bo nie musiałam włóczyć się po jakiś sądach i spotykać byłego boss'a - wszystko odbyło się bez mojego udziału:sorry2:
Madbebe - z tymi papierami na maternity to różnie bywa - u mnie jest opóźnienie, bo muszą coś sprawdzić z socjalem, bo mój M ma na mnie dodatek i jakaś tam procedura jest...:confused: pewnie u Ciebie będzie ok. a że wysłałaś 5 tyg a nie 6 to nie ma dużej różnicy - oni poprostu zawsze chcą mieć czas na sprawdzenie dokumentów itp. jeżeli masz wszystko ok, to spokojnie czekaj :-) a co do aktu małżeństwa... to nie pamiętam, czy wysyłałam, ale jak coś to oni napewno zadzwonią do Ciebie i powiedzą. no i powinnaś dostać list potwierdzający przyjęcie Twoich dokumentów.
Asieńka_r - no teraz to chyba moja kolej na "rozpakowanie" :tak: macie jakieś sprawdzone sposoby na przyspieszenie?:confused: zaczęłam intensywne spacery, sprzątanie, bieganie po schodach i nic :baffled:
miłego dzionka Dziewczynki:-D

Ostatnia edycja:
reklama
andzulina - właśnie staram sie uzbroić w cierpliwość i mam nadzieje ze wszystko będzie OK:-) chociaż z ta irlandzka biurokracja to nie wiem ;-)
milego weekendu dziewczyny!

Do góry