adusia0503
Fanka BB :)
Marianeczka! Ja siedze w domu z moją małą (ma przeszło dwa lata) już od kwietnia zeszłego roku. Jestem po studiach pedagogicznych,więc żeby załapac prace w zawodzie musiałabym znać angielski bardzo dobrze. A niestety mój poziom nie jest jeszcze zadowalający.... Nie pracując wśród Irlandczyków mam niewielki kontakt z językiem. Chodzę jedynie na kurs raz w tygodniu. Ostatnio załapałam drobną prace w domu (prasowanie). Nie mam z tego dużych dochodów,ale zawsze coś. Zaczęłam też zastanawiać sie nad posłaniem córeczki do przedszkola. Pełny wymiar kosztuj 110 euro tygodniowo. Słyszałam,że żłobki są dużo droższe,ale dokładnie nie wiem.
Mieszkamy z mężem w Cavan w hrabstwie Cavan. Wynajmujemy dom ( trzy sypialnie,salon,kuchnia z jadalnią,dwie łazienki i jedna ubikacja oraz ogródek). Miesięcznie płacimy 600 euro. Do tego dochądzą wszelkie opłaty zz prad ,gaz i inne...
Z pensji męża potrafimy sie utrzymać,choć nie są to luksusy. Jednak porównując z Polską jest o niebo lepiej! HA!
Zauważyłam,że jedzenie kosztuje tu mniej więcej tyle co w Polsce a dziecięce ciuszki i akcesoria są śmiesznie tanie!
Co jeszcze?
Pytaj,bo nie wiem co napisać.
Może w innych częściach Irlandii jest troszke inaczej. Nie wiem.
Pozdrawiam!!!!
Mieszkamy z mężem w Cavan w hrabstwie Cavan. Wynajmujemy dom ( trzy sypialnie,salon,kuchnia z jadalnią,dwie łazienki i jedna ubikacja oraz ogródek). Miesięcznie płacimy 600 euro. Do tego dochądzą wszelkie opłaty zz prad ,gaz i inne...
Z pensji męża potrafimy sie utrzymać,choć nie są to luksusy. Jednak porównując z Polską jest o niebo lepiej! HA!
Zauważyłam,że jedzenie kosztuje tu mniej więcej tyle co w Polsce a dziecięce ciuszki i akcesoria są śmiesznie tanie!
Co jeszcze?
Pytaj,bo nie wiem co napisać.
Może w innych częściach Irlandii jest troszke inaczej. Nie wiem.
Pozdrawiam!!!!