reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z FRANCJI!

Josephine no co ty pomalowalas sie!!!!!! ja tak jeszcze nie szaleje. a o co chodzi z tym 1 rokiem przedszkola ze tylko pol dnia? tutaj to malenstwa od rana do 18.30. dzis jak bylam w tym zlobku ile ja sie placzu nasluchalam. pamietam nie pierwszy dzien mojej w maternej ale trzeci czy czwarty wszystkie dzieciaki w ryk .....rodzice nie wiedza co robic....cyrk byl

reklama
Dziewczyny sluchajcie, wy jako bardziej doswiadczone mi podpowiecie... jesien zbliza sie wielkimi krokami, wiec trzeb robic zakupy ciuszkowe dla dzieciaczkow. I moje pytanie dotyczy butów.

Czy Wasze maluchy chodza jesienia np w adidaskach z lata( jesli sa jeszcze dobre) i w kaloszkach jesli pada i dopiero pozniej kupujecie kozaczki na zime,

czy kupujecie specjalnie buty na jesien jakies za kostke plus kalosze i na zime kolejne butki zimowe...

W zeszlym roku mialam dla Alexa wlasnie osobne buty na jesien i zime, ale teraz sie zastanawiam:confused:

Zoe i u mnie mozesz posprzatac!!!! Zapraszam hihi:happy:

wiecie tak sobie dzis myslalam jak patrzylam na liste dzieci i tak srednio na klase (26 dzieci) moze z 5 sa rodowitymi francuzami. przajmniej u mnie malo juz ich zostalo.

heja laseczki moje:)wielkie dzieki za zyczenia urodzinowe.... jak to mowia zabojady 35 balais:))) zyczenia caly dzien sie sypaly i sypia jeszcze do teraz;)

leane u nowej niani spoko. obie zadowolone. zobaczymy jak w czwartek bedzie....

chwale sie prezentem urodzinowym. mezus i mama sciepneli sie kupili mi malego "laptopka" z klawiaturka ale ekran dotykowy i moge pisac jak mam tylko ochote - po ekranie czy po klawiszach jak se chce. super zabawka zwlaszcza ze ja maniaczka netu i klikania:))))

no i emocje biora gore.. pkazali w tf 1 rentrée des classes i nie wyrobilam...rozplakalam sie i pobieglam do kuchni zeby nie plakac przy leane. W czwartek to zawalu dostane jak Nic.....

Dziulka ogladalas pewnie jak pokazywali dzieciaki placzace. tez to widzialam. latwo powiedziec nie stresuj sie , bedzie dobrze! moja dzis do centre idzie podobno cala ekipa zmieniona.mam nadzieje ze w tym roku bedzie lepiej. milego dnia!

reklama
hej !

mamy za soba 500stron !!! :-):-D:szok::-D:-) Niezle !!! :)

zoe : u nas tak samo w szkolach, i chyba tak juz jest wcszedzie w efracni, mzoe poz ajakimis odludziami i oddalonymi miasteczkami na wschodzie, w bretanii, normandii... a tak... Przeciez socjolodzy zorbuili jakas staytsyke ze za iles lat ( juz nie pamietam ile) w paryzu nie bedzie bialego clzowieka, tak sie wszyscy wymieszaja i kolor przewazy ! ale pamietam ze to wcale nie bylo powalajace w stylu zawiek, 1000 lat czy cos...

buty dzieci : geox jets dobry, ja uwielbiam tez noel. Kickers super jakosc ale jakos nigdy dla dizeic nie kupilam tylko sobie, tak jakos wyszlo ze zawsze im znajdowalam co innego. MOD8 tez jest ok

dziulka : bedzie dobrze ! z tego co piszesz leane raczej na timide i asociable nie wyglada, mysle ze swietnie sobie da rade i ty bedziesz miaalm wiecej stresu i lez niz ona ;)
a prezencik bardzo fajny !!!!!!!!!!!!!!!!!! ja musze powoli zaczac myslec o swoim... choc yyy tu jest taki temat troche délicat...
bo z mezem w czrwcu solidarnie swtierdzilismy ze uwaga uwaga jak poplynelismy w zamairach : robimy sobie taki fajny prezencik na rocznice slubu ale ale ale.... pozniej zadnego preznetu dla nas na urpodizny ( wrzesien,pazdziernik) i nawet .... SwIETA!!!
i maz nic nie wspomina egoistycznie o sobie i chyba kurna wychodzi za trzyma sie postanowienia...Zapytal tylko czy wezme nianie i zrobie mu surprise i przyjade do paryza na obiad w ciagu dnia, a ja ze nie wiem !!! hahahaha no bo przeciez nie wiem czy znajde nianie na dzien a raczej czasu mam malo... za to garderie w tych godiznach, maly tam nie spi i mi go zal...
no wiec temat urodzin stoi w miejscu ...ale ja jak to kobieta ( Dzieciuch) powoli zaczynam zapominac o naszej slodkiej czerwcowej oboetnicy i juz mi galy zaczynaja po witrynach krazyc i odlczam dni do pazdziernika.
strategie sa dwie :
a/ wynajduje jakis preznet dla meza i on wowczas czuje sie zobowazany zeby mi sie zrewanzowac
b/ jelsi on naparwde nic nie bedzie chcial i mnie uprzedzi i zacznie sie zaszczegac "ze nie nie nie, zazbraniac i starszyc ze mi karty pochowa ...no to kurna udam ze sie solidaryzuje i chyba preznet sobie sama zrobie cichaczem :-D:szok::szok::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::szok::-D
grunt to miec plan ! :)

Do góry