reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z FRANCJI!

Dzilka wiec 100 Lat

synek la rentrée w CP z bolem brzucha i na koncu placzem juz za brama.....
corcia la rentrée maternelle bez bolu , nowe zabawki kolega ulubiony byl iec bylo ok:)

Milego dnia do wszystkich!

reklama
bylam w zlobku. zapisalam. tyle dobrego ze teraz to nie patrza czy pracujesz czy nie decyduje data zapisu. tylko tak sobie to licze to jakos drogo mi to wychodzi.

zoe : a zlobek prywtany ...czy Jaki ? publiczne cena jets licozna od zarobkow. za prywtany moja kolezanka dla blizniaczek placi 72 euro/dzien za JEDNO DZIECKO ..I nie ma znizki dla kolejnego dziecka z rodziny ...wiec wziela zlobek bo nie ma wyjscia, ale szuka niani, ass mat, bo taniej llub poodbnie ja wyniesie, a nie bedzie sie szarpac z dojazdami i reszta, tylko w domku dzieci,wygodnie, spokojnie

zlobek publiczny. tyle dobrego ze blisko. ale i tak watpie czy miejsce sie znajdzie. nie wiem jak to jest z halte garderie czy tez wczesniej trzeba czy pozniej. bo z.chodzila na miejsce pol roku czekalam i tylko dwa dni w tyg mi dali a raczej pol dnia. ale to bylo w paryzu.
sprzatam.

Gratuluję dziewczyny przeżycia pierwszego dnia dzieci w żłobkach i przedszkolach ! Krapyka oby jutro było lepiej !

Magda
– niestety jeszcze nie bo tynk zaczął gdzieniegdzie odpadać… więc już się nie bawiłam w nocne hałasowanie, zniechęciłam się przez to trochę. Za jakiś czas będzie trzeba po prostu płytki pociągnąć wyżej bo są za nisko i z tą ścianą co jakiś czas są problemy chcąc nie chcąc z uwagi na kontakt z wodą. Za to odświeżyłam ściany w przedpokoju, w połowie jest tapeta, więc poszło raz, dwa.

Krapyka
ja też wolałabym wcześniej zacząć i wcześniej skończyć, bez jakiś tam 2 godz. przerw – nie wiedziałbym co ze sobą zrobić w te dwie godziny… w małej mieścinie to do domu można by wrócić, ale np. w Paryżu ??? to co przejechać się metrem w te i z powrotem ? ewentualnie zakupy, ale ile można ? przecież nie codziennie ...

Zoe
– jak człowiek w desperacji to i kota wypierze, byle odciągać w nieskończoność naukę i mieć jakieś tam usprawiedliwienie, że wykonywało się w tym czasie same potrzebne czynności. Przed każdym egzaminem nic tylko między koleżankami wymieniałyśmy się kto jakie „niezbędne” porządki w domu robił ;)

Pytanie natury ciekawskiej… czy rok szkolny rozpoczyna się zawsze w pierwszą środę września ? i czy dzieci do szkoły idą w wieku 6 czy 7 lat
.... zapewne w wieku 6 jak w większości państw ?

Ostatnia edycja:
szkola materna od 3 lat nie obowiazkowa potem 6 lat to juz prawdziwi pierwszoklasisci. co za rok mnie czeka.....to dopiero bedzie stres , pewnie oprocz sprzatania u siebie i na ulicy posprzatam :-D

szkola materna od 3 lat nie obowiazkowa potem 6 lat to juz prawdziwi pierwszoklasisci. co za rok mnie czeka.....to dopiero bedzie stres , pewnie oprocz sprzatania u siebie i na ulicy posprzatam :-D

:-D:-):-D:-D Jak w wiadomościach poinformują, o wzmożonym ruchu w sprzątaniu ulic, to będzie znaczyć, że matki posłały pierwszoklasistów do szkoły :-D

zoé : sikam z twojego sprztaania na ulicy ! do mnie, do mnie zapraszam za rok !!!!!!! :)

yasmein : skzola typowa w wieku 6 a zaczyna sie roznie, na pocztaku wrzesnia, ale nie w srody. W srody w szkole francuskiej lekcji nie ma, ale wlasnie jest reforma i to chca zmienic, zbey byla skzola w srody RANO. w niektorych miastach weszlo to juz w tym roku, u nas w 2014.
wie cpoki co jeszcze ten rok skzola pon wt czw i pt :) 8h30-16h30
I rok przedszkola mozna dzieci dawac tlyko na rano tj. 8h30-11h30 a pozniej juz ciezkie calodniowki ...

a ja nie posprztaalam ale z ato poczytalam, wypilam 2 kawy i sie pomalowalam :)

reklama
Do góry