reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Nastolatków - pogaduchy

witam sie i ja :)
MOja nastolatka to Monika 12 lat. pyskol jakich mało ale kochane dziecko:) czasem mam wrażenie ,że ma dwie osobowości-jednego dni awstaje juz zła na cały swiat a innego anioł nie dziecko. zreszta to nie tylko z rozpoczeciem dnia wciala sie w nią diabeł. potrafi byc kochana a za pięc sekund cos jej siada na łepek i na odwrót-teraz pyskuje a za chwile przytula sie i mówi jak mnie kocha:szok:
Monika szybko zaczeła dojrzewac -okres dostała w wieku 10 l wiec pewnie jest teraz na tym etapie dojrzewania-dorastania. jest juz wyzsza ode mnie o pół głowy :)
a co do szkoły-to len straszny!
miłego dnia .buziaki

reklama
Moje dziecko chodziło na ciekawe zajeci szachowe oraz przeprowadzało eksperymenty w Podróżniku, wyprawie w świat nauki, www.wyprawanaukowa.pl. Mojemu dziecku bardzo się tam podobalo i polecam wszystkim. Moje dziecko nauczyło sie wiele nowych, ciekawych rzeczy.

Ostatnia edycja:
Beata no u mnie tez ostatnio bylo spokojnie,a po tej ciszy cora znowu zaczela fikac,ale na razie poki co mam nad nia przewage i da sie ja utemperowac :tak:
a wrzesnia tez sie boje,bo ona taka jak twoj syn...nowa szkola przed nia...i tez przedzial wiekowy tutaj mnie przeraza :szok:

witam
u Was cisza przed burzą a u mnie malutka burza dzis nawet odnotowałam opady łez....... coś gnębi to moje dziewcze---wiadomo - gimnazjum - trzeba się uczyć---a dzis mi wypaliła ze chce szkołe zmienić bo juz nie daje rady--- jakieś tam spiecia z kolezankami---ale zeby to z klasy---nie - w klasie oki - tylko z innego rocznika--- dużo rozmawiałyśmy---potłumaczyłam---kazałam inaczej spojrzeć i że ucieczka nie jest rozwiązaniem---ze zycie takie jest--- i nie zawsze jest słodko---troche się uspokoiła-ale wiem ze to trudny wiek-i dużo problemów pozniej u młodzieży ---a ja z takową pracuję wiec wiem na co uważać.....mam taką nadzieje-----właśnie mądrze rozmawiać........

w ogóle jak słysze o gimnazjach i co się dzieje to az jestem w szoku----nie wiem---za moich czasów nie było tylu zagrożeń....

sempe - to nezle Twój czyta - fajnie - moja kiedyś też się tak zaczytywała
madlen, beatka - jak to jest za granicą--- tez ta młodziez taka rozwydrzona---papierosy piwko--środki uderzające???---może 11-12 lat to jeszcze nie ale rok dwa pozniej to u nas takie rzeczy się dzieją:szok:

hana31 ile moje córa łez już wylała przez dzieciaki w szkole, a to dopiero 4 klasa podstawówki, aż się boję co to będzie w gimnazjum. No ale tłumaczę, jest lepiej, już tak do siebie tego wszystkiego nie bierze jak w poprzednich klasach.

reklama
Czesc

Hana tu panny szybko zaczynaja zabawe na maxa.
w UK jest najwiecej nieletnich matek - jedne usuwają ciążę , jest to legalne i darmowe. Inne rodzą a za chwile znowu są w ciąży , ile dzieci tyle ojców ...:eek:
Młodzież w UK gdzies ma naukę - zazwyczaj emigranci sie uczą, Anglicy maja to gdzies - potem idą do fabryki za stawkę 6,20£ na h a resztę dostaną od królowej . Bardzo wygodne i leniwie społeczeństwo - moim skromnym zdaniem.
Dzieci w szkole leniwe, praca domowa to zło.
moj Oskar w każdy czwartek ma zadane do domu 2 zadanie - z ang i matematyki, jako jedyny przynosi na drugi dzień zrobione zadanie domowe. Reszta klasy przynosi w pon lub we wt albo wcale.
W połowie maja ma test 6klasisty i juz dzieciaki w szkole protestują .
uwazam ze aż w roku brytyjska młodzież powinna przyjechać do Pl szkoły na tygodniowy obóz.
mlodziez - leniwa, niechlujna, pała papierosy , biorą narkotyki, sex dla zabawy - chore społeczeństwo .
ale to moje zdanie- inni mogą mieć inne spojrzenie na angielska mlodziez .

Do góry