reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Hej Mamusionki

aż mi głupio pisać...tak mnie nie ma strasznie :zawstydzona/y:
w pracy jestem po jednym dużym projekcie
Mik chorował strasznie oskrzela i nad płucami szmery, zaczełąm już w panikę wpadać
teraz my zabieramy się za chorowanie

no i pozdrawiam Was mocno, i nie krzyczcie bardzo na mnie

reklama
Sandi a o ktorej mala wstaje ci rano i o ktorej ma drzemke dzienna i ile czasu?
przez chrobe poprzestawiala sie troszke chodzila spac pozno i wstawala w polodnie:sorry2:teraz juz wszystko wrocilo do normy wstaje kolo 8-9ej rano spi miedzy 13-15ta no nieraz jest poslizg do 16tej ,ale wtedy wlasnie klade ja pozniej spac i takie awantury:-(

Chciałam się pochwalić, że moje dziecko wczoraj zasnęło bez smoczka (sam oddał i zaraz porem zasnął) i całą noc smoczek leżał na stoliku :tak:. Jak wyjdą piątki, to zabieramy się za odsmoczanie.

Sandi, ja bym dziecka nie zamykała w pokoju :no:. Uważam, że to więcej złego może przynieść niż dobrego.
tez tak mysle dlatego wchodzilam do pokoju chcialam sie z nia klasc ,ale ona wtedy wogole nie chce isc spac probowalam tez metode "super niani" bez kontaktu wzrokowego ,ale to juz wogole sie nie da :no:

Mamy jeszcze jeden sukces - córcia nie używa już smoczka:happy: Spodziewałam się wielkich łez i nie przespanych nocy, więc odwlekałam moment pożegnania się ze smoczkiem. Wzięłam smoczek i obcięłam go (kawałek) jak córcia nie widziała. M żartował, że powinnam się dowiedzieć która apteka ma nocny dyżur:-D. A nasze dziecko zobaczyło smoczek, popatrzyło na niego i powiedziało "babcia Basia nie pilnowała smoczka i myszka go zjadła, nie ma smokania" i na tym temat smoczka się skończył. Żadnych łez, tęsknoty, nic:szok:
ojjj ja tez bym tak chciala:zawstydzona/y:moja przegryzla smoczka i liczylam na to ze jak sie wkoncu "urwie" to odpusci ,ale ani mi sie sni :no:kupilismy nowego bo jak w nocy sie obudzi i szuka znalezc nie moze to budzi wszystkich zeby szukalli "niani":sorry2:jeszcze troszke z tym poczekam narazie chcialabym sie uporac z tym usypianiem :tak::-(

Już wróciłyśmy ze spacerku, byłyśmy też na deserku. obok w sali była impreza z okazji roczku i mnóstwo dzieci chodziło po lokalu. Laura miała z kim sie gonić po sali.
/jak wychodziłyśmy z lokalu dostałam zawału. Laura wyrwała sie babci i wybiegła prosto na jezdnię:wściekła/y::angry:. gdyby jechał jakiś samochód.....:huh::hmm:

ale tu pustki. W niedziele wszystkie Panie powyjeżdżały tylko ja siedze w domu :-D

witam sie w niedziele:-)my juz od 3 nocy spimy z Jula ,mam dosyc spania na kawaleczku kanapy.Nie wiem co jej sie narobilo budzi sie w nocy i placze ,ze chce do nas i juz tak zostaje do rana.Dzis nie chciala spac po obiedzie ,wieczorem nie ma problemu z zasypianiem ,ale mamy problem ze smoczkiem Julka spi z nim w nocy ,a jak w dzien go nie schowam to chodzi z nim caly dzien ,koszmar.
Na 20 ide na basenik:tak::-)

Dziewczyny ,
a jak wogóle u Was jest z drzemkami dziennymi? Wojtek od jakiegoś czasu nie chce już zasypiać niestety:(

Jesli chodzi o drzemki to u nas roznie,w tygodniu raczej Jula spi,a w sobote i niedziele nie chce bo chyba za duzo osob jest w domu:tak:

joł :ninja2:

byliśmy z męzulem w kinie na underworld :sorry2:

kaskada u nas zdarzają się dni bez drzemki, ale z reguły śpi do 3-3,5h w dzień
dzisiaj poszła spać dopiero o 14.00, a ponieważ oddawaliśmy ją do babci to musiałam ją po 1,5h wybudzić i nie mogła dojść do siebie i marudziła, pospałaby sobie dłużej :-p

młoda coraz bardziej pokazuje charakterek, o swoje zadba :-D
wczoraj okrzyczała dziewczynkę, która na zajęciach wzięła jej bidon, a dzisiaj krzyczała na dziadka z polecenia babci, za to, że pije piwo :-D
niedługo będę musiała ją chyba przytemperować, bo będzie wszystkich po swojemu ustawiać :szok: :-p

reklama
Witam :)

U nas drzemki są jeszcze codziennie a ostatnio trwają po 3h .... Ale zdarzają sie dni, że są z tym problemy (jak np. dzis) i wtedy M jest mega marudny i agresywny.

A u mnie właśnie klamka wakacyjna zapadła.... Zarezerwowałam dziś wyjazd. Jak na mnie to bardzo wcześnie ale bałam się, że potem nie będzie miejsc. Na wszelki wypadek mam ubezpieczenie od rezygnacji (sama nei wiem do końca jak to działa). Dziewczyny była któraś z Was na wakacjach z vacansoleil alba zna kogoś kto był?? Mam nadzieje, że nie wtopie.....

Do góry