reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

moja od dwóch dni chodzi spac o 20:tak:
Debiutantko nigdy nie byłam z tym biurem:no: pewnie na forum gazeta.pl znajdziesz jakieś info. ubezpieczenia też nigdy nie brałam:baffled: pochwal się kochana gdzie mykacie leniuchować:confused:

reklama
Roksi, to jedna z 3 (chyba) firm typu Eurocamp, Selectcamp. Jedziemy pod namiot :szok: nad Gardę we Włoszech. Namioty są na miejscu, płaci się od namiotu (max 6 osób sie zmieści). Zgodnie z tym co mi znajomy mówił i co piszą w folderze namioty sa wyposażone (łóżka bez pościeli, kuchenka gazowa, lodówka, naczynia), na miejscu są baseny, sanitariaty itp. Byłam kiedys na kempingu w Bibione i standard był naprawde niezły (np. łazienki dostosowane dla dzieci) ale wtedy jechaliśmy na dziko, spaliśmy w 3 osoby w małym "igloo" na karimatach a juz wtedy młoda nie byłam i mnie kości bolały :-D. Jedziemy w czerwcu i załapałam się na ofertę 14 dni za cenę 7 dni :-). Zobaczymy jak będzie. Na pewno sporo wydamy na paliwo :baffled: a jedzenie planuje zabrac z PL a tam kupować to co nie jest mega drogie. Mam nadzieję, że przed sezonem da się tam jakoś przeżyć :tak:. Włochy marzą mi sie od dawna a nie wiem czy w przyszłości mi się trafi bo czeka nas niemały remont więc to moze ostatnia okazja ...

A to stronka tego kempingu http://www.campingtiglio.it/

Ostatnia edycja:
Oj Debiutantka nam z m tez marza sie Włochy ,ale w tym roku to my mamy budowe domu i raczej nas bedzie stac tylko na nasze morze:-:)tak:

Agnes te ceny nad naszym morzem i za granicą są często porównywalne. Ale Włochy faktycznie są drogie, szczególnie w sezonie. Ja na razie nie liczyłam ile mnie mogą wyniesc te wakacje ale za 15 dniowy pobyt na kempingu zaplacę niecale 1 tys zł, plus jakies obowiazkowe ubezpieczenie ok. 25 zl /dzien, benzyna ok. 1 tys zł. Pozostałe koszty to będą autostrady, winetki, wstępy, jedzenie itp. . Mam nadzieję, że w 4 tys. pln damy radę się zmieścić. Przez tę rezerwację tak mi się już adrenalina podniosła, że nei wiem czy dziś będę w ogóle spać bo łażę po necie i szukam co tam w okolicy jest ciekawego, ile kosztują auostrady itp. A gdzie tam czerwiec.....

Ale budowa to są niestety konkretne pieniądze dlatego namiawiac Cię nie będę :).

Witam porannie,
No u nas Wojtek spał nawet do 3 h w ciągu dnia.Było ok. Problem polegał na tym, że niania go usypiała po swojemu ( na rękach) I tak się do tego sposobu usypiania przyzwyczaił, że nikt inny go uśpić nie potrafił, np my w weekend.
Za 3 miesiące niania odchodzi- no i postanowiliśmy, że trzeba go powoli zacząć uczyć inaczej zasypiać ( kiedyś zasypiał normalnie po kilkunastu minutach po położeniu do łóżeczka), bo będzie problem, jak niania odejdzie .No i jak pójdzie do żłobka też się z nim nikt tam certolić nie będzie.

I od tego czasu zaczęła się zabawa- bo on zasnąć nie chce. Siedzi 1, 5 h w łóżeczku, śpiewa, gada do siebie itp , nie płacze ale zasnąć nie chce. Plus jest taki, że wieczorem pada o 20 i śpi jak kłoda do 8 rano:)

Roksi pytałaś jakiś czas temu jak noce wyglądają z dwójką.
Różnie jest. Wojtek dzięki Bogu noce już przesypia od dawna całe. Sporadycznie budzi się bo coś mu się przyśni i trzeba utulić. Za to Michał budzi się często. O ile na początku jadł krótko w nocy - to teraz się, cholera, z niego smakosz zrobił i wisi na cycku przy nocnym karmieniu po godzinę nawet i odczepić się nie da za skarby świata. Zaczęłam go więc karmic na leżąco i przysypiać trochę przy tym, czego przy Wojtku nigdy nie robiłam.
No o poza tym Michał przesikuje pieluchy. Próbowałam już różnych, łącznie z tym, ze zakładałam mu na noc Wojtkowe 6 pampersy a ten dalej się budzi obsikany. Sama już nie wiem . Chyba go zacznę w nocy przebierać ( czego też przy Wojtku nie robiłam). Dzieci są jednak baaaaaardzo różne:)))
Marzę już o końcu karmienia cyckiem, żebym trochę wolności zaznała:)

Cześć :-)

Debiutantko, bardzo fajne wakacje :tak:. U nas niestety odpada - mamy za małe auto :-(.

Kaskada, ja pamiętam że przebierałam Karola w nocy. Było to upierdliwe, ale nie dało się inaczej.

Jeżeli chodzi o drzemki, to Karol śpi codziennie od 1 do 2 godzin.

hej:-) melduje że dziś jako tako wróciłam do żywych:tak: katar już mniejszy i jakoś siły więcej:-) a tak to cały weekend przeleżałam aż mnie krzyże bolały od tego leżenia:-) m gotował obiadki:-D ale dobre były, bo gotować to on umie:tak:
Ignacowi jeszcze trochę z noska leci, ale bynajmniej śpi dobrze w nocy i mu nie przeszkadza. W dzień też potrafi spać nawet 3 godz, ale ostatnio zasypia ok 14-15 i wtedy późno się budzi a potem wieczorem rozrabia do 22:szok: oj rozrabia strasznie:szok:
debiutantko ciekawe wakacje:tak: miejmy nadzieję że euro stanieje do czerwca;-)
ja spędzałam każde wakacje na studiach w Rzymie, oczywiście przede wszystkim zarobkowo, ale wypoczynek też był. W tym roku w sierpniu mieliśmy zaproszenie od mojej ciotki, która tam mieszka, ale w sierpniu to już będę myśleć o czymś innym ;-):-D

reklama
Witam
moja córa drugi dzień chodzi bez pampersa:tak: efekt taki że w ogóle nie chce siku:szok: jak wstanie z popołudniowej drzemki to ma masakrycznie zlanego pampersa:szok: to samo z nocy:szok: a jak nie śpi to nie sika:szok:
soppana dobrze że juz zdrowiejesz:tak:
kaskada moją córcie tez przebierałam w nocy ale ona robiła kupkę prawie po każdym karmieniu:tak:
debiutanko aż mi się zamarzyły wakacje:-) ale my jesteśmy leniuchy więc hotel i all inc. musi być:zawstydzona/y: zobaczymy jak nam się ułoży w tym roku;-)
kraje europejskie to odpadną bo nie stać nas na taki komfort jak w krajak arabskich:no:

Do góry