reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Córcia odkąd skończyła 6 m-cy to robi kupkę tylko do nocnika. Do nocnika też robi siku, ale nie zawsze zawoła, dlatego zakładam jej pieluchę. Woła, ja ją sadzam na nocnik, od razu robi... co ma zrobić, i wtedy wstaje. Nie trzymam jej na nocniku jak nie chce siedzieć, nie zmuszam jej też żeby siedziała tak długo aż coś zrobi.

troche ciezko mi uwierzyc, a skad wiesz ze chce np. kupke?
zwlaszcza w wieki 6miesiecy?

reklama
Witam:-)
ostatnio mam jazdy z ząbkowaniem:baffled: zaglądam małej do buźki a tam 3 ząbki idą na raz:szok: dwie górne jedynki i dwójka też górna:szok: teraz to ja się nie dziwie czemu jest taka marudna i ma gorączkę:-( na szczęście dzisiaj już nie miała:tak:

nie wychodzimy z domu przy ząbkowaniu takim ostrym:no: znajoma opowiadała że u niej w rodzinie chłopiec ząbkował i zawiało go przez co ma paraliż twarzy:szok: ale nie znam więcej szczegółów:no:

Hejo ja sie tylko witam ,przyznam szczerze ,ze podczytuje ,ale ostatnio humor mi nie dopisuje siorka mi zachorowala ma 40st goraczki a jutro ma leciec do Pl i niewiemy co teraz robic :-(

a wogole to co sie dzieje z Moloku ??bo dawno jej tu nie widzialam :sorry2:chyba ,ze cos przegapilam :zawstydzona/y:

Co do powrotu do pracy to zgadzam się z Agutkiem. Pierwszy dzień był najgorszy, chociaż ja wróciłam tylko na 4 dni i Madzia została z M. Musiałam wiedzieć co się z nią dzieje.

Oj, boję się tego bardzo. Miałam baaaaaaaaardzo dużo zaległego urlopu do tego wziełąm trochę wychowawczego no i się tym sposobem nazbierało. Ale powiem Wam, że z jednej stronie strasznie nie chce młodego zostawiać, żal mi, zwłaszcza , że teraz właśnie z dnia na dzień się zmienia. Z drugiej strony zaczynam już fiksować od tego siedzenia w domu. Brakuje mi ludzi, zajęcia się czymś innym oprócz dziecka, konieczności ubrania się, umalowania, sprężenia sie. Jednak siedzenie w domu strasznie rozleniwia.
No a do tego dochodzi kwestia żłobka.
Nie udało mi się trafić na żadną sensowną opiekunkę, więc zdecydowaliśmy się na żłobek. Co prawda po dwóch dniach młody złapał jakiegoś wirusa ( od niego ja , potem mąż) ale początki nie były złe. Zresztą równolegle chorowały dzieci mojej przyjaciółki , którymi opiekuje się niania-więc reguły nie ma.

troche ciezko mi uwierzyc, a skad wiesz ze chce np. kupke?
zwlaszcza w wieki 6miesiecy?
Nie wiem co Ci napisać. Nie musisz mi wierzyć. Sama pewnie bym nie uwierzyła, że dziecko 6 miesięczne może informować otoczenie, że chce kupkę albo siku. A jednak Wiktoria tak robiła i trudno mi było czekać, aż zrobi kupkę w pieluchę, więc kupiłam nocnik. Jak coś chce to wydaje dźwięki, mówi po swojemu.

Nie wiem co Ci napisać. Nie musisz mi wierzyć. Sama pewnie bym nie uwierzyła, że dziecko 6 miesięczne może informować otoczenie, że chce kupkę albo siku. A jednak Wiktoria tak robiła i trudno mi było czekać, aż zrobi kupkę w pieluchę, więc kupiłam nocnik. Jak coś chce to wydaje dźwięki, mówi po swojemu.
ja wierze Ewka :tak: bo ja tez wiem jak Mala moja robi kupke :tak:tylko ona mi tego nie przekazuje w jakis sposob tylko poprostu widze po minkach jakie robi i jak dusi ;-):-D ale przyznam szczerze ,ze nie myslalam o nocniku :no::-D choc moze wcale toby niebylo glupie ;-)

Córcia odkąd skończyła 6 m-cy to robi kupkę tylko do nocnika. Do nocnika też robi siku, ale nie zawsze zawoła, dlatego zakładam jej pieluchę. Woła, ja ją sadzam na nocnik, od razu robi... co ma zrobić, i wtedy wstaje. Nie trzymam jej na nocniku jak nie chce siedzieć, nie zmuszam jej też żeby siedziała tak długo aż coś zrobi.

Też mi trudno uwierzy, aleskoro tak to gratuluje, bardzo zdolny dzieciaczek

Dzień dobry :-)

Moja jak robi kupkę to się pręży, ale pewnie zanim bym ją rozebrała i posadziła na nocniku i tak by narobiła już w pieluchę ;-)

ewo a jak z sikaniem? też ci mała daje znać? To znaczy, że pieluszkę ma suchą i nie narobi do niej?

reklama
Witam:-)
ja od rana kuruje męża bo się pochorował:-( a jutro mają przyjść znajomi na sylwestra:tak: więc zrobiłam mężowi miksturkę z mleka, miodu i czosnku:szok: ochyda:szok::szok::szok: ja bym nie dała rady tego wypić:no: mój małżonek wypił cały kubek:szok: wieczorem jeszcze jedna dawka:tak: może do jutra przejdzie:confused:

Do góry