reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

A czy któraś ma może filtr do wody Brita albo Anna?

O rany ale żeście się rozpisały :-D, temat rzeka. No cóż to my w ogóle luz jak widzę, od początku Szymkowi podajemy wodę z kranu przegotowaną. Butelkowanej żadnej jeszcze nigdy nie pił. Ale Agutku, mamy filtr Brita od lat i bez niego nie wyobrażam sobie wody z kranu :-(. Kupiliśmy go gdy poprosiłam znajomego (jak się wprowadzaliśmy) aby zamontował nam filtr z odwróconą osmozą (dgrogi ale dobry a nasza woda wiadomo jaka jest:szok:) a on na to, że po co kasę wydawać bez sensu, żeby Britę kupić. On nawet oddawał po przefiltrowaniu wodę do sanepidu i jest OK!. Tak Britę polecam. Te filtry Anna to podróbka Brity i podobno bardzo ciężko filtry dostać a to one są najważniejsze (aby je na czas wymieniać).
Co do wyparzania butelek i smoczków. Butelek nie sterylizujemy od 6 m-ca a smoczek czasem przeleję wrzątkiem ale generalnie skoro moje dziecię "daje buzi" podłodze i całuje dzidzię w lustrze :-D to jaki sens ma taka sterylność...?
A jak smoczek wypadnie na spacerze to mam chusteczki Miltona, przecieram i jest ok. Ale od paru dni nie chodzimy na spacery i chyba szybko nie zacnziemy. Awantura na maksa 10 min po wyjściu bo nie można siedzieć nieruchomo w wózku! Ech... szkoda, ja lubiłam spacery...

reklama
Dziewczyny, ja tak z innej beczki:-), szukam jakiś fajnych e -ramek do zdjęć cyfrowych, tak żeby się pobawić, jakieś fajne rzeczy ze zdjęciami Bąbla porobić. Jakoś nie mogę na nic trafić :-:)-( Jak wiecie jak to ustrojstwo znaleźć to będę wdzięczna za pomoc:happy2:

ja wierze Ewka :tak: bo ja tez wiem jak Mala moja robi kupke :tak:tylko ona mi tego nie przekazuje w jakis sposob tylko poprostu widze po minkach jakie robi i jak dusi ;-):-D ale przyznam szczerze ,ze nie myslalam o nocniku :no::-D choc moze wcale toby niebylo glupie ;-)

nie no jak moja mala robi kupke to ja tez wiem ale ciekawi mnie skad wiadomo ze zaraz zacznie ja robic?przeciez maluch 6miesieczny jeszcze nie umie zabardzo pokazac ani jakis dac znak!no chyba,ze o stalej porze,to rozumiem!
Ewa, nie obrazaj sie!;-)poprostu ciezko mi uwierzyc to tyle!:tak:

Dziewczyny, ja tak z innej beczki:-), szukam jakiś fajnych e -ramek do zdjęć cyfrowych, tak żeby się pobawić, jakieś fajne rzeczy ze zdjęciami Bąbla porobić. Jakoś nie mogę na nic trafić :-:)-( Jak wiecie jak to ustrojstwo znaleźć to będę wdzięczna za pomoc:happy2:

fajna rzecz ale droga jak cholera!sama chcialam taka kupic, ale cena mnie odstraszyla!
ale wpisz w google, tam tego pelno sie pokaze!:tak:

reklama
Cześć Wam!

O rany ale żeście się rozpisały :-D, temat rzeka. No cóż to my w ogóle luz jak widzę, od początku Szymkowi podajemy wodę z kranu przegotowaną. Butelkowanej żadnej jeszcze nigdy nie pił. Ale Agutku, mamy filtr Brita od lat i bez niego nie wyobrażam sobie wody z kranu :-(. Kupiliśmy go gdy poprosiłam znajomego (jak się wprowadzaliśmy) aby zamontował nam filtr z odwróconą osmozą (dgrogi ale dobry a nasza woda wiadomo jaka jest:szok:) a on na to, że po co kasę wydawać bez sensu, żeby Britę kupić. On nawet oddawał po przefiltrowaniu wodę do sanepidu i jest OK!. Tak Britę polecam. Te filtry Anna to podróbka Brity i podobno bardzo ciężko filtry dostać a to one są najważniejsze (aby je na czas wymieniać).
Co do wyparzania butelek i smoczków. Butelek nie sterylizujemy od 6 m-ca a smoczek czasem przeleję wrzątkiem ale generalnie skoro moje dziecię "daje buzi" podłodze i całuje dzidzię w lustrze :-D to jaki sens ma taka sterylność...?
A jak smoczek wypadnie na spacerze to mam chusteczki Miltona, przecieram i jest ok. Ale od paru dni nie chodzimy na spacery i chyba szybko nie zacnziemy. Awantura na maksa 10 min po wyjściu bo nie można siedzieć nieruchomo w wózku! Ech... szkoda, ja lubiłam spacery...

Dzięki za odpowiedź, bo ja się zastanawiam nad kupnem, a mój mąż coś mi przebąkuje, że to zabiera z wody wszystkie składniki chemiczne w tym również te dobre i że on nie bardzo jest na tak :baffled: Nie wiem czy ma rację? Ja się nie znam niestety ale wodę mamy paskudną (co chwilę nam się krany zapychają piaskiem:wściekła/y:).

Do góry