reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Roksi to Natalka juz przesypia cale noce :szok: mojej jak narazie zdarzylo sie to tylko raz :happy2:jakos ja szczegolnie przestawialas ,ze w nocy sie nie je?? czy tak poprostu?? ja juz sie niemoge doczekac jak przespie cala noc :tak:a co do spania wogole to ostatnio mam jakies problemy z zasypianiem wczesniej niz o 1w nocy nie usne:no: :wściekła/y: a rano wygladam masakrycznie jak sie mala zbudzi :sick::baffled:
Wiesz Aga jakoś specjalnie Natalke nie przestawiałam:no: jak wróciłyśmy ze szpitala to mała normalnie wcinała piers w nocy co 3 godziny:tak: po 2 tyg. już jedno karmienie przesypiała i tak dlalej aż jak miała 1,5 miesiąca przesypa całe noce:tak: budzi się tak o 6 lub 7 na karmienie zje butle i śpi do 8,9:-)
Mała jest chyba takim spiochem po tacie:-D jak leżałam na porodówce i podłączyli mi ktg i kazali nacisnąc jak poczuje ruch dziecka, to od 1 do 6 mała sie nie ruszała:szok: bo spała:-D położna się śmiała że bedzie niezły śpioszek:-D i soę sprawdziło:-D

reklama
Hej!

roksi - fajnie mieć w domu takiego śpioszka:-)

miloku - wracaj do zdrowia
ewa - też jestem ciekawa jakie zabawki kupiłaś

a ja dziś byłam pierwszy dzień w nowej pracy, wrażeni apozytywne narazie ze zpraw organizacyjnych bo ze swoją uczennicą spotkam się w poniedziałek. Zosia była grzeczna tylko babcia mówiła, że smutno jej było:-(

U mnie od kilku dni Madzia budzi się 2 razy w nocy ale nie na karmienie tylko przytulić się chce:tak: Dotąd się wierci w łóżeczku aż wezmę ją na ręce i spokojnie usypia a po 5 minutach wkładam ją z powrotem i dalej śpi..:tak: Nieźle sobie wymyśliła :tak: tylko ja po takim budzeniu nie mogę usnąć.

Witajcie :-). Ja dzisiaj mam nawet dobry humorek. Może dlatego, że pojawiła mi sie nowa fajna opcja związana z pracą. Ale to jest jeszcze bardzo niepewne, więc nie będę się chwalić :-p.

Agutek, fajnie że jesteś z nami :tak:.
Miloku, współczuję. Trzymaj się i wracaj do zdrowia.

Piotruśma temperaturę 37.6 C, czy powinnam mu juz cos podać, nie wiem skąd to się wzięło , nie ma katarku, ani kaszlu, co prawda ja jestem podziebiona, ale nie powinnien się ode mnie zarazić, bo na cycusiu jest.
Czy może to być spowodowane brakiem kupki, bo bidulek napina sie az purpurowy jest i tak stęka, marudny jest, a kupki niema od 2 dni, a do tej pory była codziennnie

Piotruśma temperaturę 37.6 C, czy powinnam mu juz cos podać, nie wiem skąd to się wzięło , nie ma katarku, ani kaszlu, co prawda ja jestem podziebiona, ale nie powinnien się ode mnie zarazić, bo na cycusiu jest.
Czy może to być spowodowane brakiem kupki, bo bidulek napina sie az purpurowy jest i tak stęka, marudny jest, a kupki niema od 2 dni, a do tej pory była codziennnie
a może ta temperatura jest spowodowana ząbkami:confused: bo Natalka też dwa razy miała tak 37 z hakiem a kilka dni później wyszedł ząbek:tak: ja bym raczej podała jakiś czopek:tak: albo poczekaj i zobacz czy temperatura wzrasta

witajcie kobitki i dzieki za mile slowa:tak::-)
wrucilam wlasnie od lekarza i dostalam silniejszy antybiotyk
przy okazji zerkneli na moje usg i zostalam poinformowana ze mam cyste na jajnikach a jak chce sie dowiedziec czegos wiecej to musze isc do innego lekarza:szok:

no i nie wiem nawet co to ta cysta i co mi grozi hmm wydobrzeje i ide w przyszlym tygodniu

reklama
przy okazji mezowi koszul dokupilam
ciekawa jestem jak sobie poradzi z praniem i prasowaniem przez 1,5 miesiaca:-p

Ja się raczej zastanawiam jak sobie bez Was poradzi;-)
Mój mąż może z praniem by sobie poradził, ale prasowanie:rofl2:

ewa - też jestem ciekawa jakie zabawki kupiłaś

a ja dziś byłam pierwszy dzień w nowej pracy, wrażeni apozytywne narazie ze zpraw organizacyjnych bo ze swoją uczennicą spotkam się w poniedziałek

Magda czym się zajmujesz? Coś mi świta, ale nie wiem co:zawstydzona/y:

A co do zabawek to kupiłam też trochę z wyprzedzeniem:-p, np. puzzle drewniane, klocki, puzzle piankowe itp. A teraz Wiktorii spodobała się zabawka gdzie można naciskać przyciski i są odgłosy zwierząt, muzyka. Jeszcze telefonik grający, i jakieś zwierzę chodzące. Jak mi sie coś przypomnie to dorzucę.

U mnie od kilku dni Madzia budzi się 2 razy w nocy ale nie na karmienie tylko przytulić się chce:tak: Dotąd się wierci w łóżeczku aż wezmę ją na ręce i spokojnie usypia a po 5 minutach wkładam ją z powrotem i dalej śpi..:tak: Nieźle sobie wymyśliła :tak: tylko ja po takim budzeniu nie mogę usnąć.

:-D:-D:-D:-D:-D Czy te nasze brzdące nie są kochane:rofl2:

Do góry