reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

hejo ;-)

moc fluidkow dla Karolka :tak:

a ja dziaiaj kupilam nocniczek :laugh2: tylko niewiem zupelnie jak sie do tego nocnikowania zabrac :no: jak Wy to robilyscie dziewczyny? mam puszczac odrazu mala bez pampka zeby czula jak cos zrobi?

reklama
hej!

elahar - to pracujesz już? bo pisałaś kiedyś, że od października wracasz

Tak wracam od października a od maja idę na wychowawczy ale zabrakło mi urlopu na 2 dni i muszę iść do pracy. To znaczy nie muszę bo mogłam wziąść wychowawczy ale mąż i tak ma urlopie siedzi w domu więc ja sie wyrwałam. :tak: Przy okazji jak zwykle trafiłam na imprezkę w pracy więc luzik :tak:

Aga u nas nocnik tez juz od jakiegoś czasu stoi w domu ale służy do zabawy. Jak sie ociepli to już konkretnie zabiorę sie za naukę korzystania z niego ale jeszcze nie wiem jak.

Aga moja Wika ma pamera ale na początku ja sadzałam tak co godzinke i mówiłam że jak zrobi siku to będą grały teletubisie i bedziemy bic brawo, i jak tam nasikała i zaczeły grac to sama zaczeła sobie bic brawo i tak zostało, teraz woła sisi i jej wyciągam nocnik, ale pamper musi byc, bo czasami zapomina zawołac albo jej sie zwyczajnie nie chce :)
dziewczynki ale był super film na polsacie, normalnie ogladałam jak zahipnotyzowana- a teraz usnąć nie mogę, odechciało mi sie spać

Cześć :-)

młoda obudziła się z płaczem i megakatarem :-(Oby nam się nie rozchorowała znowu i to na długi weekend :-(

a ja dziaiaj kupilam nocniczek :laugh2: tylko niewiem zupelnie jak sie do tego nocnikowania zabrac :no: jak Wy to robilyscie dziewczyny? mam puszczac odrazu mala bez pampka zeby czula jak cos zrobi?

Na taką naukę nasze dzieci są jeszcze za małe :no:
Teraz musisz ją nauczyć przede wszystkim siedzenia na nocniku - bo nie wszystkie dzieci chcą, a potem zakumania, że tam robi się siusiu i kupkę, żeby potrafiła dać sygnał kiedy chce się załatwić.
Moja mimo, że woła to i tak jeszcze nadal jsika w pampersa. Co któreś sikanie daje znać. Także biega w pieluszce dalej :tak:

Bo z tymi do ucha tak jest, że trzeba bardzo dokładnie trafić w punkt, żeby pokazał właściwą temperaturę. Czytałam przed kupnem termometru wypowiedzi mam i właśnie pisały, że co chwilę pokazują im te do ucha inne wskazanie.

Witam:-)
ja już mam majówkę:-p córcia zaczęła płakac w nocy ok 1:baffled: zabraliśmy ją do naszego łóżka i do 7 spala z nami:baffled: jestem połamana i wszystko mnie boli:angry: to pierwsza noc kiedy młoda spała z nami;-)
po 10 przyjedzie moja mama i zabierze Natalkę na spacer a ja najchętniej poszłabym spać:zawstydzona/y: no ale okna czekają na mycie:baffled:

Tolciu i Karolku życzę zdrówka:tak:

Bo z tymi do ucha tak jest, że trzeba bardzo dokładnie trafić w punkt, żeby pokazał właściwą temperaturę. Czytałam przed kupnem termometru wypowiedzi mam i właśnie pisały, że co chwilę pokazują im te do ucha inne wskazanie.
moja lubi mierzyć temperature więc wskazania są dobre:tak: ale na początku sobie nie pozwalała i co chwilę była inna temperatura:baffled: mam jeszcze końcówkę do mierzenia na czole i pokazuje temperaturę pokojową

DZIEŃ DOBRY

Tolciu zdrówka kochanie

Karolek jak tam kropki??

wika jeszcze chrapie wiec mam chwile na BB. My już mamy weekend, niedługo na plac zabaw sobie pójdziemy. A ja jej mierze normalnie w pupie, nawet sie nie kręci przy tym, wiec spoko. Mielismy kupować ten do ucha i nawet mi di głowy nie przyszło żeby przeczytac opinie na necie, ale w końcu i tak go niekupilismy.

Miłego dnia wam życzę

reklama
Dzień dobry.

Ja to w ogóle nie wierzę tym elektronicznym termometrom. No ale co zrobić, jesteśmy na nie skazani :-).

Kropek już nie ma, tylko takie brzydkie rumieńce. I na pleckach delikatne kropeczki, trzeba się dobrze przyjrzeć. Mam jeszcze taką teorię, że na buzi może być faktycznie od słońca, a na plecach potówka. Tylko nie wiem skąd rzadka kupa (dzisiaj też była). Może od zębów?

A ja dalej chora. Nie mam siły się dzieckiem zajmować, a muszę ;-). Dobrze, że mąż wcześniej dzisiaj wyjdzie z pracy. Zaraz chyba zadzwonię odwołać rehabilitację :-).

Do góry