reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

blueberyy - ale poważnie brzmią te Twoje badania:szok:masz jakieś zalecenia ku nim??? wszystko w porządku?
ostatnio to się chyba przebadałaś na wszystkie strony:-)
Ostatnio faktycznie sporo miałam badań - badania okresowe do pracy, badania zlecone przez ginekologa pod kątem tabletek no i tą tomografię. Co do tomografii, to zdarzają mi się silne bóle głowy, a ponieważ mam "obciążony wywiad rodzinny" to mnie pani neurolog skierowała na to badanie. Po prostu chcę to kontrolować na wszelki wypadek :-). A że mam abonament w Lux-Medzie, to korzystam :-D.

reklama
Pokaze Wam moja kochana zlosnice. To zdjecie bylo robione na jej pierwszych urodzinkach. Adusia jest pierwsza z lewej na zdjeciu, obok jej kolezanka.

Załączniki

• Adusia-roczek.jpg
    Adusia-roczek.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 30
ja daję z masłem i twarożkiem lub np. mięskiem ze słoiczka Gerbera, wkładam np. do miseczki i sadzam ją w krzesełku i wtedy zjada.

czasem dostaje do ręki i chodzi z nim, ale oczywiście wtedy jak spadnie to wybrudzone jest, ale co tam, sprzątnie się ;-)

Z tym chodzeniem w czasie jedzenia u nas jest tak samo. Jak jej daje coś ugryźć to od razu idzie i jak zje to znowu przyjdzie do mnie ugryzie i idzie dalej. Nie ma mowy o jedzeniu na siedząco, chyba , że u mnie na kolanach.:tak::baffled:

Ja myslę, że skoro nawstawałam się do pierwszego, to w nagrodę drugi będzie śpiochem:-D:-D:-D

a napis może być, rzuca sie w oczy, ale za duzy nie jest :tak:

Tak podobno jest, że jak jedno dziecko wymęczy to z drugim nie ma problemu :-D U niektórych to sie sprawdza.

dysia ja jednak wychodziłam bo u nas to sie bardziej sprawdzało. Po prostu szybciej przestawała płakać jak mnie nie było. Ale ja jej długo samej nie przetrzymywałam i nie trzymałam sie sztywno tych zasad. Udało sie po 3 dniach. Teraz zasypia sama w swoim pokoiku od 6 miesiąca ale są dni, że też mnie woła żeby się przytulić. Trwa to chwilę i jak ją odłożę, wychodzę a córcia wie że ma zasnąć. Aha ma zawsze swojego misia dla towarzystwa :-)

reklama
No to dzisiaj zaczynamy kuracje....juz sie boje co to bedzie......
Blueberry Ada jest naprawde kochanym dzieckiem ale jak sie zlosci to normalnie jakby w nia cos wstapilo....wyje w nieboglosy. Wytrzymam jakos....mam nadzieje. Trzymajcie kciuki. Skoro tylu rodzicom sie udalo to nam tez sie musi udac....
I jeszcze raz dziekuje wszystkim za rady:tak:

Do góry