reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

ja sobie na pity poczekam, bo zanim zus mi przyśle to chyba marzec bedzie no i jeszcze z pracy muszą mi przysłać....ja tez odliczam ulge, niestety netu mi sie nie uda, bo nie jest na mnie :( ale i tak zwrocik wyjdzie
A czemu z zusu masz dostać? Za L4?

Ja dalej się kiepsko czuję przez tą pogodę. W dodatku byłam dzisiaj w urzędzie skarbowym. Zlikwidowali znaczki skarbowe i teraz jak trzeba coś załatwić w US, co wymaga opłaty skarbowej, to trzeba zapipalać na pocztę wysłać przekaz na konto Urzędu Miasta, a potem z powrotem do US z kopią przekazu. Paranoja :angry:.

Rybka, gratuluję :-)

reklama
no to dziś znów pospaliśmy:-D od 8 do 10:szok: cieszę się z tego, bo potem Ignaś idzie spać ok 15 na godzinkę i wieczorem nie jest taki zmęczony, zasypia po 20:-)
Tylko że ja mam potem taki jakiś rozbity dzień, chyba nie będe z małym spała bo nic mi się nie chce teraz:zawstydzona/y:
Blueberry, moja kumpela mówi "zapidnalać" :-D

no to z odliczeniem internetu u nas raczej lipa, bo mój M na pewno nie ma wszystkich rachunków z całego roku:wściekła/y: a kupiłam 3 segregatory na rachunki:wściekła/y:

Rybka to normalne, ale już niedługo będziesz nabierać więcej energii, czytałam że takie rozleniwienie i zmęczenie w I trymestrze ma też podłoże psychologiczne, jako że jest ryzyko poronienia, to jest to naturalna obrona. Pamiętam, że ja pracowałam dość intensywnie, szefowa na uropie, załoga się zbuntowała, troszkę dźwignęlam i wylądowałam na patologii z zagrażającym poronieniem. więcej do pracy nie poszłam:angry: więc uważaj na siebie i maleństwo:tak:

Witam się już po porannym spacerku :tak:
Trochę u nas wilgotno i nieprzyjemnie ale godzinkę dało sie wytrzymać. Kupiłam sobie ulubionego pączka z różą i teraz z kawką go wszamam :-) Mniam :-D

Rybka też ci gratuluję. Pamiętam, jak mi łezka stanęła w oku przy pierwszym usg :tak:

Rybka95 gratulacje!!! Ja tez kilka dni temu zrobilam sobie test, ale pokazała się tylko jedna kreska. Zamiast okresu miałam jakies plamienia ( 2 miesiac już ), a zawsze co do dnia wszystko miałam ustawione jak w zegarku - nawet Amelia urodziła się w ustalonym terminie. Samopoczucie też nie najlepsze. Muszę się wybrać do gina, może to przez nadzerke. Kazał mi się zgłosić z nią pod koniec lutego, ale jakoś się ociągam...

Rybka95 gratulacje!!! Ja tez kilka dni temu zrobilam sobie test, ale pokazała się tylko jedna kreska. Zamiast okresu miałam jakies plamienia ( 2 miesiac już ), a zawsze co do dnia wszystko miałam ustawione jak w zegarku - nawet Amelia urodziła się w ustalonym terminie. Samopoczucie też nie najlepsze. Muszę się wybrać do gina, może to przez nadzerke. Kazał mi się zgłosić z nią pod koniec lutego, ale jakoś się ociągam...

moje dziecko nie chce iśc spać:angry: o tej porze to już była po drzemce i szykowałyśmy się na spacer:angry:
a ostatnie dni wcina jak szalona:szok: o 12 zjadła obiad a teraz wypiła 210ml mleka:szok: chyba ma jakiś intensywny wzrost:szok:

reklama
ja juz po pracy :-)

moj maz przestawia mala na jedna drzemke - zasypia kolo 13.00, ale teaz rano spi do 8.00-8.30. super! tylko, ze jak trzeba bedzie ja wozic do tesciowej to juz nie super i znowu wszystko nam sie poprzestawia :dry:

no i jest juz lepiej z apetytem...moze wrocimy do normy :-)

Do góry