reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
moja Wika ma 19 a kupimy jej buciki w marcu jak juz bedzie cieplej i Bartki bo ta firma to sprawdzona, nie bede oszczedzac na butkach

Chyba za duży? Zepsułaś mi dowcip :-D:-D:-D.

ty naprawdę musisz być wydajnym pracownikiem jak masz czas na takie głupoty:-p:-p:-p;-)

kasia - ale do 18 lat chyba nie będziemy Bartków kupować, nie??:-D

dobra spadam, popisałam sobie coś do stażu jak ZOisa spała a teraz obiad i spacer, do jutra!:-)

Ale Wy macie wenę twórczą, szkoda tylko że w weekend się obijacie :-p jak ja mam czas :-)
No dobra, co do butków.
Kupiliśmy firmy gufo bo:
1. butki Bartka są: za ciężkie, za masywne (chciałam coś wiosennego a u nich wiosenne są jak zimowe tyle, że bez futerka :-(), bardzo ciężko zginająca się podeszwa. Innych modeli nie było. Że drogie to i owszem ale byłam przygotowana na taki wydatek więc to mnie nie powaliło, choć sporo kosztują.
2. Oglądaliśmy w sklepie sportowym różne ale jedne nie chciały wleźć na nóżkę, inne były na lato (najbardziej mi się podobały :rofl2:) no a już w ogóle mi się tam spodobało jak podeszła pani ekspedientka i powiedziała, że wszystko -50% (to nawet i ludzkie ceny by się zrobiły z tych 180 zł ;-))
3. Poszliśmy obejrzeć buciki santica ale okazało się , że akurat mieli rozmiary od 26 :-(
4. Na koniec poszliśmy do ccc i okazało się, że tam jest sporo różnych bucików w tym (podobno niezłej firmy) GUFO. Mierzyliśmy, oglądaliśmy i wybraliśmy dwie pary. Cena jest przystępna, nawet bardzo bo po 40 zł.

I bynajmniej nie kupiliśmy ich z oszczędności tylko spełniały wszystkie wymagania, o których mówił nam ortopeda (a potwierdziła to pani rehabilitantka): usztywniany zapiętek, but ma być miękki i zginać się w miejscach, gdzie naturalnie zgina się stopa, mieć szerokie paluszki i być nie za kostkę (te pierwsze zanim dziecko nie nauczy się chodzić bo podobno stopa wtedy nie pracuje i noga zachowuje się jak w bucie narciarskim)
no to tyle na temat bucików :-)
A, i mamy rozmiar 21.

Co prawda Piotruś jeszcze nie chodzi:confused2:, ale ja mu juz dawno kupiłam buciki Bartka Bingo Ocean rozm 20 ( za 145zł:szok::no:), też sa za duże, zakładam na rajstopki i dwie pary skarpetek:-D, ale do kombinezonu bez stópek musiał miec jakies buciki:tak:, myślę że wykorzysta je, jak zacznie chodzić:-).

Bluberry, ja zawsze miałam wrażenie, co do swojej osoby, że jak mam więcej na głowie, to się lepiej wyrabiam:tak:, a jak mam luzik, to nie potrafię się za nic zabrać:eek:

Wszystkiego NAJ dla dzisiejszych jubilatów

Zaglądam dziś do mojej poczty i od razu humor mi sie poprawił:happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy: Ach, piękny mamy dzień:rofl2::rofl2::rofl2:
Pisałyście, że wygrałyście spray do noska Nivea Baby. To ja chyba wygrałam ich kilka:sorry: Wysłałam Wiktorii zdjęcie na konkurs Zabawy z Maluszkiem i WYGRAŁAM

Tylko jeszcze nie wiem co, napewno jakieś kosmetyki.
Czekam na kuriera:rofl2:

reklama
Zaglądam dziś do mojej poczty i od razu humor mi sie poprawił:happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy: Ach, piękny mamy dzień:rofl2::rofl2::rofl2:
Pisałyście, że wygrałyście spray do noska Nivea Baby. To ja chyba wygrałam ich kilka:sorry: Wysłałam Wiktorii zdjęcie na konkurs Zabawy z Maluszkiem i WYGRAŁAM

Tylko jeszcze nie wiem co, napewno jakieś kosmetyki.
Czekam na kuriera:rofl2:

Ewa gratulacje. A ja z tego sprayu jestem zadowolona. :tak:

Pamiętam jak byłam w ciąży bolał mnie trochę kręgosłup. Dzisiaj znalazłam w internecie przez przypadek informację o takiej ciekawej poduszce ? Widziałyście to może ? Ciekawe czy rzeczywiście była by taka dobra?

Poduszka wielofunkcyjna Babydoo

Do góry