reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Cytologia zaliczona :-). Mam o tyle fajnie, że mam z pracy abonament w Lux-Medzie. Nie muszę więc płacić, a warunki są jednak inne niż w państwowej służbie zdrowia ;-).

Moje dziecko nie chce spać. Teraz babcia z nim jest jako trzecia osoba w kolejności. Ja wymiękłam, bo już mnie nerwy brały. Karolek się przewraca z jednej strony łóżka na drugą, wymienia sobie smoczki, bawi się nimi, ogląda... Spanie ma gdzieś :-). Mąż szybciutko się poddał, przyniósł go do pokoju niby na picie, a synek uśmiech od ucha do ucha. No i babcia go wzięła w obroty.

Miałam wam o tym nie pisać ale napisze jak dzisiaj napoiłam córkę.
Też mi się kiedyś tak zdarzyło. Mamy butelki Aventu i one tak mają, że trzeba je bardzo dokładnie zakręcać :tak:.

11 mc mnie zmobilizował i umówiłam się już na szczepienie, do Poradni Oceny Rozwoju Noworodka i koniec z lekarzami na roczek! szczepimy na pneumo za miesiąc
Ooo a co to za poradnia? Pierwsze słyszę. Ciekawe czy u mnie też jest taka

Oczywiście ja też życzę wszystkiego najlepszego Natalce i Zosi :tak:.

reklama
my też się dołączamy do buziaków dla Zosi i Natalki

a ja dopiero wróciłam z pracki jeszcze po swojej pojechałam do swojego m mu pomóc i jestem padnieta, jakbym miała dwa etaty to bym chyba sie załamała, żeby wracac o tej porze to masakra.
spadam nadrabiac zaległości domowe i poprzytulac sie do córeczki

Kasia, to niania tak długo była u was? Jak sobie radzisz z tym, że cały dzień spędzasz bez małej? Bo ja mam ostatnio jakiś kryzys z tym związany. Jakąś opóźnioną depresję poporodową chyba mam ;-).

Też mi się kiedyś tak zdarzyło. Mamy butelki Aventu i one tak mają, że trzeba je bardzo dokładnie zakręcać :tak:.
:tak:.

A ja myslałam, że mam butelke zepsutą:eek:, a je trzeba po prostu tak mocno dokręcić:-D

My nie mamy chociaz problemu z zasypianiem:tak:, ale nie wiadomo jak długo pośpi:-D, blueberry, a ile spi w dzień twój maluch?

co do okularów, to zauwazyłam, że od porodu wzrok mi sie popsuł:no:, muszę chodzić w okularach, a ich nie lubię, chyba przezucę sie na szkła:baffled:, tyle ze to tyle kosztuje:szok:

My nie mamy chociaz problemu z zasypianiem:tak:, ale nie wiadomo jak długo pośpi:-D, blueberry, a ile spi w dzień twój maluch?
Śpi dwa razy - przed południem 1,5 godziny, a po południu godzinę. Ale wstaje o 6:00.

co do okularów, to zauwazyłam, że od porodu wzrok mi sie popsuł:no:, muszę chodzić w okularach, a ich nie lubię, chyba przezucę sie na szkła:baffled:, tyle ze to tyle kosztuje:szok:
Coś ty, soczewki wcale nie są drogie. Kup sobie Bauscha 3-miesięczne na Allegro - kosztują ok 25 zł za parę:
Soczewki OPTIMA FW/ Soflens 38 1sztuka 11.90zł (305389415) - Aukcje internetowe Allegro

Ja je nosiłam czasem nawet 4-5 miesięcy. Przerzuciłam się na okulary, bo mnie od komputera bolą oczy, a poza tym mam bardziej skomplikowana wadę i w soczewkach nie widzę tak do końca dobrze :-(.

reklama
Do góry