reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

No to koniec jublileuszu:-D, będę pisać na następny:tak:,

mnie tez przewrócił rachunek za prąd, prawie 200zł:no:, ale za gaz to ja płace raz na pół roku po ok 80zł, co do czynszu, to juz dostałam rozliczenie, tylko 60 zł musiałam dopłacic za ciepła wodę, ale w sumie tych rachunków to sporo jest:eek::-:)no:

reklama
a u nas pogoda piekna :tak: sloneczko swieci :tak:i jest dosc cieplo :tak::-D obiadzik juz ugotowany ;-) Malenka spi z tatusiem to ja moge troszke posiedziec ;-):-D

Heja :-)

Zobaczcie, mam swój mały jublileusz na BB:-D:-D:-D:-D

no no...gratuluje....tysiac poscikow to juz cos :rofl2:

Ja ostatnio zapłaciłam za okulary 500 zł :szok:. Ale 200 zł dostałam refundacji z pracy.

rany, ale to ustrojstwo drogie jest :szok:
obym nie musiala kupowac okularow jak najdluzej :baffled:

dobre:-D

a tak przy okazji prądu, ostatnio dostałam 270zł za prąd:szok::szok::szok: myślałam że zawału dostane:angry: słyszałam że prąd podrożał ale aż tyle:szok:

jeszcze przyjdzie mi rozliczenie z podzielników c.o.:baffled: obym tym razem nie umarła:szok:

T
Ja za prąd dostałam 170 zł i awansem 2 faktury po 180 zł. + około 100 zł za gaz. Liczę jedynie na zwrot kosztów ogrzewania. W tamtym roku było 400 zł, zobaczymy ile w tym ale na pewno mniej. Rzeczywiście prąd i gaz podrożały. Zdzierają z nas ile mogą :no:

ups :sorry: ja dostalam rachunek za prad na 147zl i bylam zalamana :baffled: zawsze przychodzilo tak na 100-110zl i sie wkurzalam i tak, ze duzo, a teraz prawie 150 to juz w ogole zalamka...mam jeszcze na troche ponad stowke do zaplacenia gaz...denerwuja mnie te oplaty, bo wiecej jak polowa to wcale nie za zuzycie energii czy gazu tylko jakies oplaty stale :angry: a oni jeszcze ciagle podwyzki robia :eek:

jesli chodzi o c.o. to mielismy podzielniki, ale wyszlismy na nich jak Zablocki na mydle :baffled: jak bylam w ciazy to taki rachunek nam dowalili, ze szok :szok:wszyscytkim sasiadom spoldzielnia wymienila wczesniej okna wiec mieli mniejsze zuzycie ciepla, a my mielismy stare okna i u nas uciekalo, wiec wg podzielnikow wiekszosc zuzycia bloku przydzielili do oplaty nam :angry: zrezygnowalismy wiec z podzielnikow i teraz placimy ryczalt. Placimy ok. 40zl wiecej w czynszu za ogrzewanie, ale za to w zimie moge rozkrecic sobie grzejnik na full i otworzyc jeszcze okna :-p i nie bede nic wiecej nigdy doplacac i mam spokoj :sorry:

Wychodzę dzisiaj wcześniej z pracy i idę zrobić cytologię.

No pieknie, brawo :-p:-)
Buziaczki dla Natalki i Zosi w 11miesiecznice :* ;-)

Wszystkiego dobrego 11-miesieczne dziewczynki :-)

Moje pierworodne poszlo spac. Luz blues :sorry:

BUZIACZKI DLA NASZYCH 11 miesięcznych DZIEWCZYNEK :happy:
Blueberry - pochwalam, trzeba o siebie dbać:tak:
ja próbuje moją mamę zaciągnąć do gina mniej więcej półtora roku i nic:no::wściekła/y:. Ma bardzo uporczywe objawy menopauzy które już dawno powinny minąć. Już jeden lekarz powiedział jej że ma rozchwianą gospodarkę hormonalną i że powinna coś z tym zrobić ale moja mama na to "nie pójde bo jeszcze mi coś znajdzie.." <krew normalnie zalewa>:baffled::eek:. bede musiała zadzwonić chyba do mojego gina umówić ją i jeszcze zapłacić za wizyte żeby wyeliminować argument "nie mam teraz kasy":laugh2:
Ewa gratuluje jubileuszu. Ja tu jestem dłużej a do tysiąca jeszcze hooo hooo :-D

dzięki za życzenia:-)

mój luz - bluz się zaraz skończy, trwa od 16.30;-)

i buziak dla Natalki!

11 mc mnie zmobilizował i umówiłam się już na szczepienie, do Poradni Oceny Rozwoju Noworodka i koniec z lekarzami na roczek! szczepimy na pneumo za miesiąc

BUZIACZKI DLA NATALKI I ZOSI :-)

Miałam wam o tym nie pisać ale napisze jak dzisiaj napoiłam córkę. Przyniosłam butelkę włożyłam smoka Madzi do buzi i zaczęła pić a ja zerkałam w telewizor. Nagle zdziwiłam się, że tak szybko wypiła ale stwierdziłam, że pewnie jej się pić chciało. No to ją podniosłam na ręce a tu cały soczek zaczął cieknąć z mojego dziecka. :szok::baffled: Koszulkę mogłam jej wykręcać. Okazało się, że butelkę nie dokręciłam. A najgorsze, że mi się dziecko rozpłakało bo niestety nie wypiła za wiele. :-(

reklama
:baffled: no zdarza się
Ja tak zrobiła wczoraj w nocy. Dawałam małej herbatki łyżeczką (ze smoczka raczej by nie wypiła) a że w pokoju panował półmrok nie zauważyłam że większość tragiała z buzi po brodzie na piżamkę. już sie cieszyłam że tak ładnie pije, kładę ją spać i czuje że ona cała mokra :szok:. no i tak o 1 w nocy musiaam ją przebrać co kompletnie wytrąciło ją ze snu:angry::crazy:

Do góry