reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witaj bogda :-)

sluchajcie dziewczyny
czy to mozliwe zeby Tristan zaczal juz zabkowac?
slini sie jak buldog jakis , wszystko do buzi bieze , jak sie go przytula to zaslini cale ramie bo je sobie smokta
marudny jest strasznie , dydka rzuca p o calej buzi
w zasadzi ja mialam 3 mieisce jak mialam zabka pierwszego ale on ma dopiero 2 i 4 dni:szok: :szok:
miloku - Piotruś też się ślini, jak go biorę na ramię to próbuje mi je ssać :-D jak go położę na brzuszku to ssie zawzięcie swoją piąstkę, i robi bańki ślinowe, jak Tola ;-) :-)

Laski jak ubieracie dzieci w te upały, bo ja już kompletnie nie wiem jak moją małą ubierać :baffled: Niby gorąco, a jednak wiatr dość mocny wieje :rolleyes:
Ja wczoraj np. sama byłam w krótkim rękawku, a Piotrusia ubrałam w body i kaftanik, półśpiochy (pod spód skarpeteczki, bo mu stópki marzną).. A ponieważ wiał wiaterek i w cieniu nie było upału ubrałam mu cienką polarową bluzeczkę na to, rozsuwaną, więc w słońcu miał rozchyloną :tak: Sprawdzałam - nie upocił się, potówek nie ma :tak: Więc go chyba nie przegrzałam :confused:

reklama
Ja wczoraj ubrałam body, pajacyk i właśnie bluzę ze względu na wiatr i miała dość gorący kark i wydaje mi się, że ją przegrzałam. Natomiast bez tej bluzy obawiam się, że przy wietrze byłoby niewskazane ją wynosić na dwór...zakręcona już jestem i nie wiem jak ją kurczę ubierać ...

co do ubierania mam ten sam problem, cokolwiek jej nie naloze to mi sei wydaje,ze jje bedzie zimno!

moja córcia wczoraj ubrala pierwsze rajstopki:-) także na spacerku miala body z długim rękawkiem i rajstopki na to sukienkę bez rękawów i tak sobie leżała w wózku na słoneczku oczywiście jak wiatr podwiewał to przykrywałam jej nóżki cienkim kocykiem :-)

moja córcia wczoraj ubrala pierwsze rajstopki:-) także na spacerku miala body z długim rękawkiem i rajstopki na to sukienkę bez rękawów i tak sobie leżała w wózku na słoneczku oczywiście jak wiatr podwiewał to przykrywałam jej nóżki cienkim kocykiem :-)

roksi widze, ze jestes chyba najodwazniejsza z nas :-D

Ja zamierzam dziś ubrać Piotrusia w body, kaftanik i rampersa :-) Mam nadzieję, że nie zmarznie.. w końcu ma być 24 stopnie :happy:

dziewczyny mam pytanie odnośnie kremu z filtrem dla naszych dzieciaczków bo nie wiem jaki kupić:confused: w sumie to nie ma za dużego wyboru dla takich maluszków więcej jest takich kremów dla dzieci pow. 6 miesiąca:tak: wczoraj jak byłam na spacerze to tak mnie spiekło słońce na buzi że aż mnie bolało:wściekła/y: słońce takie jest bardzo zdradliwe i mocno opala i nie wiem czym zabezpieczyć buźkę maleństwa i jakim filtrem:confused:

reklama
Ostatnio byłam w aptece i wszystko było powyżej 3 miesiąca...
tylko Nivea miała od pierwszych dni po urodzeniu i ten kupiłam. Filtr 30.

Do góry