reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień dobry
U nas też pobudka koło 4 na mleko ale później spała do 8. A od 8 jeszcze z nami pół godzinki się zdrzemnęła w łóżku. :tak: Także jestem w miarę wyspana.
Ostatnio moje dziecko wymyśliło sobie zabawe wkładania smoka do ust mamy. (oczywiście drugim końcem) Robi to prawie za każdym razem jak ją trzymam na rękach. I się śmieje. :tak:
Na spacerek nie wychodzimy bo u nas dalej -10. Gdyby nie ten mroźny wiatr to pewnie byśmy poszły a tak boje sie, że się przeziębi.
A wy wychodzicie na spacery?

reklama
hejo

elahar my wychodzimy ale u nas jest tmp dodatnia ;-) ale jak bylam w Pl i bylo na minusie to wychodzilam z Malenka ,a jak wial mrozny wiaterek to zakladalam folie przeciw deszczowa coby ja troszke oslonila:tak:

Dzień dobry

my nie wychodzimy na spacer, bo jest straszny wiatr i mróz :eek:
Pospałyśmy dzisiaj do 08.25, ale o 6 rano mała dała trochę koncert :-p
Teraz znowu marudzi.

Witam:-)
u nas -5:baffled: i chyba znów w domu siedzimy:wściekła/y: zoabacze jak będzie w okolicach 12:tak:
chciałam się pochwalić że nie wiem jak to się udało ale uciekły mi 2 kg:-D w sumie bez wysiłku a w święta wcinałam standardowo:tak:
ostatnio usłyszałam bardzo ładne określenie rozstępów "medale macierzyństwa":-)

roksi gratuluję utraty kilogramow :-)

Mi wczoraj babka zadzwoniła, że jest duże prawdopodobieństwo, że zlikwidują mi grupę pilatesową :eek: No i co ja wtedy będę robić? Zostaje mi jeszcze możliwość wykupu aerobiku ale jakoś nie wiem czy mi się akurat na aerobik chce chodzić i czy godziny będą interesujące, bo pilates miałam fajnie dopiero o 20.00 i jechałam sobie jak mała już spała.

Ostatnio otworzyli koło mnie fajny instytut zdrowia i się zastanawiam nad sauną. Jest też siłownia (co prawda nie kręci mnie to), ale tylko dla kobiet, nowiutki sprzęcik i czas pobytu nieograniczony. Liczy się tylko liczba wejść.

Agutku ja chodzilam ostatnio na aerobik :tak: i bylam bardzo zadowolona z efektow :tak: a na czym polega pilates?? bom ja troszke chyba zacofana :zawstydzona/y:

Roksi gratulacjony :tak:tez bym tak chciala bez niczego chudnac :zawstydzona/y:

Moja Mala nauczyla sie gryzc mnie w noge :sorry2: i teraz jak jej cos nie pasuje i sie zlosci to mnie gryzie:baffled: a boli to jak cholerciaaaa:szok:

witam witam i o zdrowie pytam:-)

Ignaś nawet ładnie już śpi w nocy, z tym że coraz później zasypia (ok 21.30) i jest trochę marudzenia przy tym:-( ale kładę go u nas na łóżku i tam zasypia a potem przenoszę go do łózeczka.
U nas od kilku dni jest mroźno i do tego wieje wiatr, ale musieliśmy wyjść po zakupy i zapłacić rachunki, więc wybrałam moment drzemki poludniiowej i zakryłam budę klapą od spiworka, najgorzej boję się że sobie mały odmrozi policzki. dziś ma być u nas -7 więc chyba zrezygnujemy, zwłaszcza ze tatus w domu.
a poza tym to znów się chyba ząbki odezwały, bo Ignaś mega maruda jest, płacze z byle powodu i to od razu rzewnymi łzami,
a najbardziej nie lubi zmieniać pampersa:baffled: tylko piosenka z bajki pat i kot wtedy ratuje:happy2:

reklama
Agutku ja chodzilam ostatnio na aerobik :tak: i bylam bardzo zadowolona z efektow :tak: a na czym polega pilates?? bom ja troszke chyba zacofana :zawstydzona/y:

2head_opis.gif

Ćwiczenia te zostały opracowane w latach dwudziestych ubiegłego wieku przez Josepha Pilatesa, aby umożliwić kontuzjowanym sportowcom oraz tancerzom bezpieczny powrót do treningów i zachowanie kondycji. Od tego momentu Metoda Pilatesa została zaadoptowana do użytku dla całego społeczeństwa.

Ten nieaerobikowy system ćwiczeń wymaga wysokiej koncentracji i skupienia, polega bowiem na wykonywaniu precyzyjnych i powolnych ruchów o niewielkim zasięgu. Poprzez prawidłowe wykonywanie ćwiczeń możesz wysmuklić swoją sylwetkę, uzyskać płaski brzuch i pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej.

Mięśnie rozciągają się, wzmacniają i stają się bardziej elastyczne, przez co całe ciało odzyskuje sprężystość, poprawia się sylwetka, figura staje się smukła i młodzieńcza, a chód lekki i pełen gracji.

Charakterystyczny dla metody Pilatesa jest także fakt, iż nie skupia się on tylko na mięśniach dużych i mocnych, ale wzmacnia też mięśnie małe i słabe, o istnieniu których często w ogóle nie zdajemy sobie sprawy. Dopóki nie zaczniemy ćwiczyć.

Ja się na pilatesie bardzo relaksuję i rozluźniam :happy2:

Do góry