reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

A.....jeszcze mam pytanie czy któraś Mama wraca od stycznia do pracy, czy tylko ja? :baffled:

Ja tez do pracy na razie nie wracam. Chyba posiedzę jeszcze kilka miesięcy w domu ale i tak od czasu do czasu zaglądam do pracy, często nawet z córcią bo mam blisko - 15 minut na piechotę :tak:

reklama
Ja jeszcze śpię w pokoju malucha:tak:, bo tyle razy co ja wstaje do niego, to by mnie nogi rozbolały od chodzenia:no:, dzis to chyba pobił rekord z pobudkami:shocked2:, mam wrażenie, że w ogóle nie spałam:eek::confused2:
:tak:

Ja tez tak miałam i dlatego bałam się przenieść Madzie do osobnego pokoju. Budziłam się za każdym razem jak ona się tylko przekręcała. A teraz też do niej zaglądam ale już rzadziej (zawsze jak słysze że coś nie tak) a czasami kontrolnie. Zdarzały się noce, że przesypialiśmy całe bez pobudki. Więc ogólnie jest dużo lepiej niż jak spała z nami. Wiem tylko, że jak dziecko jest chore nie powinno samo spać w pokoju (bo np. dzieci chore mogą wymiotować) i wtedy na pewno nie będzie sama. Planuję też kupić ta elektroniczną nianię.

na poprawie przemiany materii, wszystko masz w wątku diety - dieta kopenhadzka. Moja znajoma schudła 7 kg, przez 13 dni, ale trzeba mieć silna wole i nie każdy organizm sobie radzi.

Efekt niezły tylko czy to zdrowo tak szybko tracić na wadze? A teraz cały czas musi chyba pilnować diety prawda?
Ja się chyba jednak na diety nie nadaję :sorry2:

Jestem po pracy, zmęczona :confused2:Mam dzisiaj jeszcze zajęcia z pilatesu. Mam nadzieję, że nie padnę do tego czasu :eek:
Na szczęście na razie moje dziecko ma dobry humor i się sama sobą zajmuje to mam trochę czasu dla siebie ;-)

hejka!

bernadetka - to zdawaj nam relacje jak ci idzie. Trzymam kciuki za Twój sukces!:-)

roksi - Zosia czasem zupkę uleje, ale mnie to nie martwi bo nie jest tego dużo i nie zawsze;-)

kamilas - ja od września pracuję, na pół etatu (jestem n-lem więc tylko 10 h):-), szybko przywykłam do wychodzenia z domu

to chyba wszystkie Marcowiątka nie lubią zimowej garderoby, u nas prężenie i wrzaski, byle do wiosny:-D

reklama
Zajęcia są od 20 do 21.30. Wychodzę tak o 19.45-19.50. Córa jest już wtedy po kąpieli i jedzonku i zasypia, albo już śpi. Zostaje z tatusiem ;-)

to fajna pora, bo dziecię już ululane:-)podziwiam, że Ci się chce, ale masz blisko:-)ja bym musiała jechać do miasta, niby 10 min tylko ale to już większa wyprawa, szukam wymówki:-D:-D:-D

Do góry