reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień Dobry:-)
moja córcia teraz ładnie śpi od 19:30 do 6:tak: no ale w ten weekend zmiana czasu więc znów będzie budziła się o 5:confused2: mam nadzieje że zje butelke i jak zawsze pójdzie spać:tak:
ile śpia wasze dzieci w ciągu dnia:confused: moja tak między 10-11 śpi 2 godzinki lub godzinkę a drugą odsypia ok15

reklama
Właśnie Roksi miałam się ciebie pytać ile śpi Twoja córcia w dzień ,skoro tak ładnie przesypia noc:-)
Ignaś jeżeli się obudzi o 5 to potem zasypia koło 7 i śpi z godzinkę, potem ok 11 godzinkę i ok 15 nastepną, wtedy idzie spać wcześnie bo już ok 19- 19.30
Czasem rano śpi dopiero o 9 ( jak obudzi sę później) i potem ok 12.30, więc automatycznie popołudniowa drzemka się przesuwa na 17 i śpać wieczorem idzie dopiero ok 20.30 - 21
Wszystko zależy od nocnych pobudek, dziś np budził się dwa razy ( o 1 i o 4.30) za drugim razem dostał mleko i spał do 6. 30, potem o 9 druga porcja mleka i przed chwilką wstał. Tak że teraz kolejna drzemka będzie ok 13

U nas są dwie lub trzy drzemki, zależy od dnia. Ale mimo tych różnic zawsze staram się kłaść Gwiazdełkę do spania mniej więcej o tej samej porze :tak:

nie wiem co się porobiło z moja córcia ale jest mega grzeczna:-) od godziny siedzi w łóżeczku io bawi się zabawkami:tak: w sumie to tak od wczoraj się zachowuje:tak: może już dziąsełka ją nie bolą:confused:

Moje dziecko budzi sie ok 6-7 potem ok 9-10 na 2 godzinki idzie spac i po obiedzie ok 14tej tez na 2 godzinki..
chyba nie jets zle...
mam pytanko o ktorej dajecie butle po nocy?bo moje dziecko sie budzi juz od 5tej i oszukuje ja albo soczkiem albo nie wytrzymuje i daje jej cyca a mialam nic nie dawac!ale chyba lubi sie poprzytulac do cycka jeszcze no i mi jets milo,ze jeszcze je mleczko piersiowe :)

Huraaaaaaa:-)
moje dziecko zjadło wczoraj wieczorem kaszkę i nie dławił się:-D, a nawet chętnie otwierał buźkę:tak:,
dałam mu na sposób chyba malagi tzn kaszka mleczno-ryżowa z bananami na gęsto i do tego pół deserku,
ale żeby przez to spał więcej:no:, pobudka tradycyjnie o północy, a potem to nawet co godzinę:szok:, już nie miałam siły go za każdym razem karmić:eek:, tylko podawałam smoczek i tez zasypiał.

Co do drzemek to są generalnie dwie, przed południem od 10.00, potem po obiadku, podczas spacerku ok 14.00,
a jak chce go położyć troszkę później spać, żeby chociaż zobaczył Tatusia, to jeszcze śpi ok. 17.00, ale pozwalam na pół godzinki.

Roksi, a Tobie to mały aniołek rośnie:tak:

Ewelino jeśli zasypia Piotruś po podaniu smoka to on nie jest głodny. Budzi się pewnie tylko z przyzwyczajenia lub właśnie dlatego, że chce sobie coś w buzi pomemłać ;-)

reklama
Do góry