reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

ja o tym wiem nie od dzis .dlatego zaczelam juz niunkowi czytac wieczorami a jak amma lenia albo cos do zrobienia to zaopatzrylam sie tez w bajki na plycie (czytane oczywiscie:-D)i jeszcze wierszyki dla dzieci:tak:

Miloku te bajki na płycie to dobry pomysł. Tez coś takiego poszukam;-)

reklama
Dokładnie. Moja to samo;-) Zwiercona coraz bardziej;-):rofl2:

Właśnie wróciłam ze spacerku. Wstąpiłam do sklepu i przejrzałam kilka gazet dziecięcych. W jednej napisali właśnie o TV. Podobno telewizja zabija wyobraźnie dziecka.:szok: Dziecko patrzy tylko na zmieniające się obrazki a nie słucha też tekstu. Więc napisali, żeby telewizora małym dzieciom nie włanczać:no: bo to uniemożliwia dziecku rozwijanie mowy.

to prawda:tak:ale chodzi tez o to, ze dla niemowlat telewizja to po prostu za duzo bodzcow - szybko zmieniajace sie obrazy, ostre kolory, glosny dzwiek - to wszystko zle dziala na ich uklad nerwowy
czytalam, ze dzieci do roku nie powinny w ogole ogladac telewizji, a potem mozna im stopniowo zwiekszac dawke, oczywiscie z rozsadkiem;-)

Witajcie!

tigger a jak tam samodzielne zasypianie?

widzę, że na topie teraz pełzanie i wiercenie...j ateż ni emoge zmienić pieluchy, przydałby się ktoś do trzymania rąk i nóg:-D

a co do tv to bez przesady...wiadomo, że godzinami oglądać nie wolno ale jak popatrzy parę minut to nic dziecku nie będzie, w końcu myśmy też oglądały tv i jesteśmy normalne, nie?:-D ja bynajmniej nie czynię sobie wyrzutów jak chwilkę popatrzy w końcu dziecko najszczęśliwsze jak ma radosną mamę a do tego niezbędna jest chwila spokoju, czy nie tak? a jakby się chciało wierzyć w to wszytsko co gazety piszą to człowiek by się nieźle strachu najadł. Apropo's ADHD- w przypadku tej choroby zachodzą zmiany w mózgu i z pewnością nie spowoduje jej kilkaminutowe oglądanie tv. Wiem co mówię bo pracowałam z takimi dziećmi.

dziewczyny, nie macie jakiś namiarów na kwatery w Zakpocu lub Kościelisku?? chcemy jechać z M i córeczką we wrześniu i oblać nasze urodzinki:-):-)

My zawsze jeździliśmy na wakacje w Tatry i mieszkalismy w Kościelisku, zobacz sobie na Google Willa Krzesanica, jak będę miała chwilkę, to znajdę namiary, ale na stronie zawsze sobie dokłsadnie zobaczysz:-)

A tak w ogóle, to witajcie:-),
my już domku, po wakacjach:-(, mąż wraca do pracy:-:)-:)-(
mam duuuuuuuuuuuuuuuuużo prania :no:i zaległości na forum,
cały czas walczę z wstawieniem zdjęć, już raz mi się udało:tak:

pa

Dziewczyny, trzymajcie kciuki ;-) Jutro idę do pracy.. Nadszedł ten straszny dzień :szok::rofl2: Piotruś zostaje z tatą :happy:

DOBRANOC :happy:

Dzien dobry:-)

malaga - powodzenia w pracy!:-)

madzikm - no wlasnie roznie z tym zasypianiem bywa - czasami usnie po 5 minutach ale czesciej jest ryk przez 15-20 minut:eek:nie wiem juz co robic:baffled:

pospalabym sobie jeszcze, ale mala juz nie ma ochoty:no:i tak dobrze, ze wstala o 7, bo ostatnio zdazalo sie, ze o 5;-)

Dziewczyny, trzymajcie kciuki ;-) Jutro idę do pracy.. Nadszedł ten straszny dzień :szok::rofl2: Piotruś zostaje z tatą :happy:

DOBRANOC :happy:

Powodzenia!
Dobrze, że ten pierwszy raz z tatą zostaje, nie będzie tak dużego szoku :sorry2:

Ewelino witaj! Mam nadzieję wypoczęta ;-)

Dzień dobry babeczki.
My w trakcie załatwiania chrztu....i oczywiście księża muszą robić problemy, bo jakże by inaczej. Jak ja tego nie lubię :angry: Do tego w tym tygodniu zacznie przychodzić teściowa do młodej, oj jak mi z tym źle :sick:Idę też w tym tygodniu na rozmowę z kierownikiem i się lekko cykam co też mi wrzucą teraz za obowiązki. Nerwowy tydzień z deka ;-):-p:sorry2:

:happy:
Malaga no to powodzenia. Dobrze, że Piotruś może zostać z tatą. Ja na razie nie mogę Madzi zostawić z kimkolwiek bo jak się zorientuje, że mnie nie ma to od razu w taki płacz, że "szyby się trzęsą":no:. Po prostu zamyka oczy, zaciska piąstki i w płacz.:no:. Chyba za bardzo ją przyzwyczaiłam do siebie.:-(A tata za mało czasu z nią spędza.:-(

reklama

Powodzenia:-);-):tak::-D

Ewelino witaj! Mam nadzieję wypoczęta ;-)
:angry: Do tego w tym tygodniu zacznie przychodzić teściowa do młodej, oj jak mi z tym źle :sick:Idę też w tym tygodniu na rozmowę z kierownikiem i się lekko cykam co też mi wrzucą teraz za obowiązki. Nerwowy tydzień z deka ;-):-p:sorry2:

Wypoczęta i zrelaksowana;-), mmimo że były to tzw "wczasy pod gruszą", u mamy:cool2:. Zawsze ktoś się zajął Piotrusiem, bo mam dość liczną rodzinkę i dobrze że mieszkamy osobno, bo oni tak rozpuszczają dzieciaczki, że szok:szok::szok::szok:.

powodzenia na rozmowie;-);-)

DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM:-):-D:happy::happy2::biggrin2::rofl:

Do góry