reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Blu , ja bym poszła do neurologa, bo pediatra chyba nie może dać skierowania na usg przez ciemiączko a to by wiele wyjaśniło. Z jednej strony nam przy Ignasiu lekarka powiedziała, że dzieci do 3 mca mają tendencje do wzmożonego napięcia a z drugiej strony szybka rehabilitacja może zdziałać cuda:eek: i bądź tu mądrym:baffled:

reklama
Soppana, ja mam abonament w luxmedzie i tam byłam u pediatry. Myślę, że może nas skierować na usg główki, jeżeli uzna za stosowne. Też właśnie czytałam, że wzmożone napięcie jest normalne u dzieci do 3 miesiąca.

Ostatnia edycja:
Zosia miała wzmożone napięcie mięśniowe i asymetrię, rehabilitowałam ją przez 4 miesiące po 2/3 razy w tygodniu....
tak ją wyćwiczyli, że zaczęęła chodzić na 9 mcy i do dziś nie może się zatrzymać:rofl2:

Madzik, a jaką metodą Zosię rehabilitowałaś i w jakim wieku wtedy była? Ja trochę poczytałam o tym napięciu i wydaje mi się, że u nas to za wcześnie na taką diagnozę :baffled:. Tej asymetrii w ogóle nie widzę, Adaś się na brzuszku przechyla w różne strony, zależy jak ma rączki ułożone...

Halo! Weekend się skończył ;-)

Ja dzisiaj miałam wizytę u ginekologa i pojechaliśmy całą rodziną :-D. Nie mogę zostawiać Adasia, bo on jest tylko cycowy, no więc m wziął urlop żeby nas zawieść i przypilnować małego jak będę u lekarza, a Karolka musieliśmy też wziąć, bo babcia pojechała do koleżanki za miasto na kilka dni. Jutro jedziemy z Adasiem do poradni audiologicznej na badanie słuchu i będzie powtórka z rozrywki :tak:.

blu u nas diagnoza była jak Zosia miałą dokładnie 1 miesiąc, ćwiczyłyśmy NDT Bobath, a Ty będziesz to sprawdzać u innego lekarza?

blu u nas diagnoza była jak Zosia miałą dokładnie 1 miesiąc, ćwiczyłyśmy NDT Bobath, a Ty będziesz to sprawdzać u innego lekarza?
Na razie mam wizytę u tamtej lekarki 18.05 i zobaczymy co wymyśli. Jak stwierdzi, że dalej jest problem, to na pewno pójdę do naszej pediatry w przychodni, żeby wyraziła swoją opinię no i pewnie do neurologa. Słyszałam, że ta metoda NDT jest fajna, ale chyba nie wszędzie ja stosują.

reklama
Hej,

Dzisiaj bylismy na USG i się okazało, że Adam ma lekką dysplazję lewego stawu. Doktor zalecił szerokie pieluchowanie i kontrolę za 4 tygodnie. Jak nie urok, to sraczka (chyba się powtarzam ;-)).

Do góry