reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Blu , ja bym poszła do neurologa, bo pediatra chyba nie może dać skierowania na usg przez ciemiączko a to by wiele wyjaśniło. Z jednej strony nam przy Ignasiu lekarka powiedziała, że dzieci do 3 mca mają tendencje do wzmożonego napięcia a z drugiej strony szybka rehabilitacja może zdziałać cuda:eek: i bądź tu mądrym:baffled:

reklama
Soppana, ja mam abonament w luxmedzie i tam byłam u pediatry. Myślę, że może nas skierować na usg główki, jeżeli uzna za stosowne. Też właśnie czytałam, że wzmożone napięcie jest normalne u dzieci do 3 miesiąca.

Ostatnia edycja:
Zosia miała wzmożone napięcie mięśniowe i asymetrię, rehabilitowałam ją przez 4 miesiące po 2/3 razy w tygodniu....
tak ją wyćwiczyli, że zaczęęła chodzić na 9 mcy i do dziś nie może się zatrzymać:rofl2:

Madzik, a jaką metodą Zosię rehabilitowałaś i w jakim wieku wtedy była? Ja trochę poczytałam o tym napięciu i wydaje mi się, że u nas to za wcześnie na taką diagnozę :baffled:. Tej asymetrii w ogóle nie widzę, Adaś się na brzuszku przechyla w różne strony, zależy jak ma rączki ułożone...

Halo! Weekend się skończył ;-)

Ja dzisiaj miałam wizytę u ginekologa i pojechaliśmy całą rodziną :-D. Nie mogę zostawiać Adasia, bo on jest tylko cycowy, no więc m wziął urlop żeby nas zawieść i przypilnować małego jak będę u lekarza, a Karolka musieliśmy też wziąć, bo babcia pojechała do koleżanki za miasto na kilka dni. Jutro jedziemy z Adasiem do poradni audiologicznej na badanie słuchu i będzie powtórka z rozrywki :tak:.

blu u nas diagnoza była jak Zosia miałą dokładnie 1 miesiąc, ćwiczyłyśmy NDT Bobath, a Ty będziesz to sprawdzać u innego lekarza?

blu u nas diagnoza była jak Zosia miałą dokładnie 1 miesiąc, ćwiczyłyśmy NDT Bobath, a Ty będziesz to sprawdzać u innego lekarza?
Na razie mam wizytę u tamtej lekarki 18.05 i zobaczymy co wymyśli. Jak stwierdzi, że dalej jest problem, to na pewno pójdę do naszej pediatry w przychodni, żeby wyraziła swoją opinię no i pewnie do neurologa. Słyszałam, że ta metoda NDT jest fajna, ale chyba nie wszędzie ja stosują.

reklama
Hej,

Dzisiaj bylismy na USG i się okazało, że Adam ma lekką dysplazję lewego stawu. Doktor zalecił szerokie pieluchowanie i kontrolę za 4 tygodnie. Jak nie urok, to sraczka (chyba się powtarzam ;-)).

Do góry