reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Moja Miśka ssie smoczka tylko na spacerze, nie da się oszukać w nocy:confused:
jak kupowaliśmy inhalator to dostalismy taki:
http://www.novamed.pl/smoczek-usypiajacy-gommolo
próbowałam inne ale bez rezultatu a tego to sobie gryzie jak ją dziąsła swędzą:-D
U nas pierwsze spacery też były głównie ryczące a jak miała ok 3 mce to polubiła spanie na dworze (polu;-):-D)

reklama
ja miałam szczęście ze smoczkami, bo Krzyś od samego początku miał smoczka, miał bardzo mocny odruch ssania i pani położna, jak przyszła na wizytę, to mówiła, że lepiej żeby ssał smoka niż paluszki... i z oduczaniem też było łatwo, bo po prostu pewnego dnia przegryzł sobie smoczek i nie kupowałam już mu nowego, nie płakał jakoś szczególnie...
soppana sto lat dla Ignasia... ;-)

Hej :-)

U nas dzisiaj było ciepło, ale pochmurno i wietrznie. Byłam z chłopakami na spacerku po południu. Karol pchał wózek :-). Adaś nawet daje sobie czasem wcisnąć smoka, ale po chwili go wypluwa albo gubi. Ale na spacerze smoczek pomógł :tak:

dzień dobry
u nas też wiosennie, choć wietrznie.
Ignaś wczoraj wieczorem miał gorączkę 38, dałam mu nurofen i czekam na inne objawy, bo na razie nic się nie dzieje - ani kataru, ani kaszlu:confused: zobaczymy co będzie jutro
My dziś i jutro sami, bo M pojechał na wieś pomagać, przywiezie prawdziwe mleko mniaaam:-D

wow mleko od krowyyy woww
u nas jakiś dziwnwy katarek był gorączki brak liczę ze sie nic nei rozwinie

A my dziś byliśmy na pierwszym spacerku z Adasiem. Mały przez pół spaceru się darł za cycem :szok:. A smoczka nie chce skubaniutki :baffled:. Karol z tatą szalał na huśtawkach, a ja krążyłam z wózkiem dookoła placu zabaw.

wspólczuje spacerku

hej:-)
my też dziś spacerowo :tak:
Blu ja to w drugiej dobie życia dałam smoka:tak: moja znajoma synkowi dała cyca po 2 tygodniach to nie chciał, a tylko cyca:sorry2: w końcu zaakceptował takiego zadartego do góry ale też szału nie ma:no: moja na początku miała kulkę, ale jak raz dałam jej lekko spłaszczonego, to już okrągłego nie chciała:no: Natalka miała okrągłego

Zuza miała taki odruch ssania ze smoczek uratował nam życie podany juz w szpitalu i brak zaniku odruchu ssania piersi bo karmiłam preawie 5 miesięcy
u Maksa było tak samo smoczek od razu w szpitalu był

tez ten spłaszczony NUKA

No właśnie ja nie chciałam za wcześnie dawać, bo się bałam, że potem cyca nie będzie chciał. Mam smoczki ortodontyczne, czyli te spłaszczone z jednej strony. Takie:

Zobacz załącznik 227293

Dzisiaj mu dałam po południu, to nawet chwilkę trzymał :tak:. Może się jednak nauczy.
jak się oswoi będzie chwilkę wytchnienia

witam wiosneni choc chłodno jest troszkę ale ważne że śniegu brakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Soppana spużnione życzonka dla solenizanta

100 lat dla Ignasia

Hej :-)

My byliśmy dzisiaj na spacerku ponad godzinę, Adaś był bardzo grzeczny - spał cały czas, a Karolek się wyszalał na huśtawkach z kolegami :tak:. Fajnie, że już wiosna i że możemy wychodzić na pole :-). Smoczek jest w użyciu bardzo sporadycznie i cały czas się zastanawiam czy go dawać, czy nie :confused:.

Madzik, a co u ciebie? wszystko ok?

dziś już byłam spokojna, jak niania wróciła z chorobowego, naprawdę bałam się że zrezygnuje:sorry2:

IGNASIU 100 LAT, DUZO ZDRÓWKA I SAMYCH RADOSNYCH DNI:tak::tak::tak::tak:

Hej, dziękujemy za życzenia :-) Blu, ja też sie zastanawiam, ale skoro używa tylko do spania na spacerze, to sie nie nauczy. Myśle, że tobie (i Adasiowi) smoczek sie przyda ;-) u nas to ja jestem smoczkiem:-/

reklama
Do góry